Povzetek na podlagi mojih izkušenj zbranih skozi čas in skozi vse teme, ki se tičejo Nomada in iGO683B (Tuš):
Napravi sta identični po hardweru, razlika je le v nalepki in pri nekaterih primerkih tudi v ohišju (Nomad je v bolj 4-oglat, medtem, ko je iGO683B bolj ovaljne oblike - slika spodaj).
Kar je bistvenega? Za obe znamki obstajata 2 različici in sicer ena z WinCE 4.2 in druga z WinCE 5.0. Razlika je samo v operacijskem sistemu, v strojni opremi ali videzu pa ni nobenih razlik. Kako ločimo katera je katera - najlažje po osnovnem meniju - tako imenovanem SHELL-u:
WinCE 4.2:
pomembno pri tej verziji sta dve stvari:
1. Ta verzija
NE PODPIRA SD
HC standarda, torej je potrebno uporabljati samo klasične kartice, katere pa je danes že kar težko dobiti. Zato je priporočljivo za nadgradnjo navigacije uporabiti kar originalno kartico.
2. Ukaz za zagon navigacije mora biti na SD kartici kot
SHELL.INI s sledečim vnosom (Primer za iGO8):
\SDMMC\iGO8\iGO8.exe
WinCE 5.0:
Ta verzija pa že podpira klasične SD kartice s standardom HC. Za zagon navigacije pri tej verziji pa mora biti na SD kartici datoteka GpsShell.ini s sledečim ukazom (primer za iGO8):
[Navi0]
start=\SDMMC\iGO8\iGO8.exe
handle=iGO8.exe
stop=
nowait=1
Slike za Nomada žal nimam a velja popolnoma enaka specifika, kot je navedeno za iGO683B. Če ima kdo drugačne izkušnje, kot sem jih navedel jaz, jih lahko predloži da slučajno ne bomo učili krive vere, ampak osebno sem dokaj prepričan, da moje navedene trditve držijo.