[NAVIGACIJA] GARMIN XT za SYMBIAN 1.del

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
284

Tnx... sem pa tudi pogruntal, kako aktivirati mapo, ki mi je delala težave... ko sem šel na "Kam?" mi je za SLO najdel samo nekaj krajev. Ko pa sem v "moji podatki" začel delati ruto, mi je pa začel iskati tudi po vsek SLO krajih. Potem je pa delalo tudi na "Kam?"

Mogoče bo pa komu pomagalo
wink-1.gif

Gladiac

Zelenc'
5. dec 2007
26
0
1
Smlednik
Ja mislil sem maredo pri poreču.

Stvar je taka da veš da kraj ostaja, vidiš ga v mapsourc-u, in če se sprehodiš(s puščico) po zemljevidu na telefonu ga tudi najdeš.
Ko pa vtipkaš kam bi rad šel pa napiše da ga ne najde.

A kdo ve kaj bi bilo potrebno naredit?

Mareda je samo primer.

Hvala

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ne, tudi meni zadeve ne najde.
Probal sem z AR2.0 in CN 2008 pa ne najde, v Mapsourc-u pa najde.
Zanimivo ... morda zato, ker ni cest oz. je cesta, ki je poimenovana "cesta".

Edina rešitev bi bila, da bi si tam kjer ti v Mapsourcu pokaže Mareda, naredil POI točko kategorija KAMP. Potem bi jo lahko poiskal med Uporabniškimi POI točkami.
Mislim, to je ena od rešitev, druge ne vidim.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz
upam, da pišem v pravi forum...
Oprema: N95, garmin XT in avto z bluetooth inštalacijo. Imam en problem, in sicer: ko imam tel povezan z avtom (prek bt), mi glasovno vodenje v garmin XT noče delat (vse tiho). Ko pa ju odparim, začne telefon spet normalno govorit. Se da kako spravit do tega, da bo glasovno vodenje tudi medtem, ko sta avto in tel sparjena?

lp

bor

Pripravnik
1. dec 2007
106
0
16
Citat:
Uporabnik Gladiac pravi:
Ja mislil sem maredo pri poreču.

Stvar je taka da veš da kraj ostaja, vidiš ga v mapsourc-u, in če se sprehodiš(s puščico) po zemljevidu na telefonu ga tudi najdeš.
Ko pa vtipkaš kam bi rad šel pa napiše da ga ne najde.

A kdo ve kaj bi bilo potrebno naredit?

Mareda je samo primer.

Hvala

Jaz sem tudi en naslov v Trstu iskal in mi ga ni in ni hotelo najti.Ko sem bil pa blizu Trsta pa mi je najdlo brez problemov

on111

Zelenc'
10. jan 2008
3
0
1
Glede Marede mi na Nokia N95 normalno najde Lj.-Mareda 112 km(Celo uvala Lokvina,uvala Kostanjija,Dajla....).Imam naloženo AR 2.0,CN 2008 samo EU brez AR in TOPO Slovenije in Hrvaške.

Gladiac

Zelenc'
5. dec 2007
26
0
1
Smlednik
Halo!
Našel rešitev s pomočjo kolega in Street pilot-a
smile-1.gif

Ko začneš iskati kraj greš namesto pod naslovi, pod mesto i ti jih najde.

Tudi Maredo

Hvala za vse!

AtKo

Pripravnik
23. nov 2007
33
0
6
je kaka opcija da bi imel navigacijo na laptopu in da bi nokia n95 delovala kot gps sprejemnik za laptop?

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1

Živjo!
Prebral sem celo temo vendar nisem našel odgovora, ki bi mi pomagal rešiti moj problem. Zanima me kakšna bi bila najboljša varianta nalaganja dveh različnih map (AdriaRoute 2.0 in City Navigator Europe NT 2008)? Trenutno imam narejeno tako, da sem najprej naložil z MapSourcem mapo AR in jo nato preimenoval v GMAPSUP2.IMG + koda za to mapo v GMAPSUP2.UNL, nato pa sem naložil še mapo Europe (ne celo) in pustil ime takšno kot ga Mapsource sam naredi, se pravi GMAPSUPP.IMG + kodo naložil v GMAPSUPP.UNL. Ko v programu pogledam naložene mape mi obe prikaže pravilno in me ne opozarja da kode niso prave. Če hočem narediti ruto, pustim da mi najprej določi pozicijo kjer sem in pozicionira me točno tam kjer se nahajam. Ko dam da mi izračuna ruto v katero od držav, ki so iz mape Europe, mi natančno vse izračuna (prikaže mesta, naslove, itd..), problem pa nastane če hočem izračun rute po Sloveniji (za ostale države v AR nisem poizkušal). Takrat mi namreč ne najde naselij, niti naslovov v Sloveniji (čeprav so na mapi ko jo pregledujem s kurzorjem vrisane). Poskusil sem izklopiti mapo Europe, vendar ni pomagalo. Mi lahko mogoče svetuješ kako bi lahko poimenoval datoteke .img in .unl, tako da bi izračunaval rute tudi v Sloveniji? Sem že prej inštaliral na drugem telefonu samo AR 2.0 in dela brez problemov, hitro preračunava nove rute, najde mesta, naslove itd.

Hvala za odgovor, LP

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Problem rešen, malo drugače sem preimenoval mape po navodilih uporabnika s foruma in sedaj dela super vse skupaj. Mapi ki sem jo najprej naložil sem spremenil ime v gmapprom.img (+ koda samo za to mapo v gmapprom.unl), nato z Mapsource naložil še drugo mapo, pustil ime kot ga je ustvaril program (gmapsupp.img) in naredil posebno datoteko za ključ druge mape (gmapsupp.unl).
Me pa zanima kako poimenovati 3. in 4. mapo če bi jo kdaj naložil kasneje. Nekje na forumu sem prebral da istočasno lahko naložiš na napravo samo 4 mape.

LP

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Ne vem zakaj toliko map posebej nalagas če lahko nalozis vse skupaj v eno mapo z mapsursom?po moje bi bilo lazje !

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Samo res ne vem zakaj ljudje toliko komplicirate z kombiniranjem map.... a ni lažje vse mape ki jih želiš označit v mapsourcu in jih potem lepo prenest v napravo tam narediš en unl faj v katerega skopiraš vse kode in lepo laufa, brez teh težav o preimenovanjih.

Tecumseh

Zelenc'
4. feb 2008
24
0
1
Zato ker lahko te mape potem prenesem na disk računalnika, in jih po potrebi v parih minutkah prenesem spet na Memory kartico
smile-1.gif
Saj drugače vem da se da z mapsourcom vse skupaj naložit.

AljoshaStardust

Zelenc'
14. feb 2008
23
0
1
Če morda ni razvidno - ZAKAJ več map posebaj in ne v enem img fajlu.
- ZATO, ker če imaš npr. NT9 in AR 2.0 v enem fajlu, ti sicer kaže obe karti, iskalnik pa ti išče
samo kraje in naslove iz NT9 mape. Tudi če v GarminXTju izključiš NT9, se nič ne spremeni,
torej, še vedno išče samo po krajih iz NT9, prikazuje pa sicer normalno AR, tudi kraje ki jih
ni našel

EDIT: Damn, tudi tako mi ne deluje. Imam adriatopo pod gmapbmap, ar pod gmapsupp, bluechart pod gmapsup2, citynav euro 2008 pod gmapprom in SCGR pod gmapprom1. Zdej mi pod iskalnikom še Ljubljane ne najde.... očitno bom kr obupal... ena mapa v garmin datoteki... ostale pa po potrebi, zaenkrat skladiščene na kartici
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
CN NT 2008 (v9 je stara
wink-1.gif
) daš v eno datoteko, ki jo poimenuješ gampprom.img in jo shraniš na napravo, VSE ostale pa v drugo datoteko gmapsupp.img, ki jo lahko imaš na napravi ali pa na kartici.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik AljoshaStardust pravi:
Če morda ni razvidno - ZAKAJ več map posebaj in ne v enem img fajlu.
- ZATO, ker če imaš npr. NT9 in AR 2.0 v enem fajlu, ti sicer kaže obe karti, iskalnik pa ti išče
samo kraje in naslove iz NT9 mape. Tudi če v GarminXTju izključiš NT9, se nič ne spremeni,
torej, še vedno išče samo po krajih iz NT9, prikazuje pa sicer normalno AR, tudi kraje ki jih
ni našel

To pa ni res... jaz imam naložen CN 2008 (brez bivše YU) in AR2.0 v istem fajlu in mi išče po krajih v SLO BP. Prej sem imel prav tako naložen NT9 in AR2.0 in mi je delalo čisto enako... Ob iskanju me najprej vpraša za državo, nato kraj,...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če uporabljate City Navigator, Adriarute, Polandmap, Greekmap... v kateri koli kombinaciji (en fajl, več fajlov...) morate iz City Navigatorja izbrisati območje, katero pokrivajo specialne karte (Adriarute...). Na splošno velja, da je za eno območje le ena rutabilna karta (karkoli v basemapp ali razne topo karte niso rutabilne!).
Drugače pa le dajte vse v eno datoteko. Kaj je nekaj sekund podaljšan čas prenosa (enkrat letno?) napram raznim telovadbam s karticam in preimenovanji datotek?