[NAVIGACIJA] Garmin Mobile Xt odklenjen za PPC

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Obljubil sem rezultate testiranj, še posebej sedaj ko sem zasledil, da se moje ugotovitve navajajo na podobnem zelo popularnem forumu (sporočilo #3129748 - 18.12.07 18:29):

http://www.mobisux.com/forum/u...;gonew=1#UNREAD

Za karto City Navigator NT 2008 res dam roko v ogenj. Je zelo hitra pri iskanju naslovov, izračunu poti, preračunavanju poti ko zavijemo drugam (okoli 1 sekunde). Tako ni bistvene razlike po odzivnosti med Garminom in iGojem) ob tem da sem do sedaj našel vse naslove, ki sem jih iskal v Sloveniji.

Povsem druga zgodba je z AdriaRoute (vseeno katera verzija). Kljub temu, da je karta precej manjša po velikosti je preračunavanje poti katastrofa. Včasih tudi po 30 sekund ne preračuna nove poti kljub temu, da kaže aktualno pozicijo na karti. Teh 30 sekund v dinamičnem mestnem prometu z veliko ulicami pomeni popolno neuporabnost. Tukaj bi jaz firmi Navigo in njihovim slovenskim pomočnikom svetoval sledeče: MANJ JE VEČ!!! Kaj pomaga, da je v AR ogromno POIjev, ki se sicer pogosto iščejo na malo čuden način (pri nas so recimo navedeni POI za Pošte: ena pošta 3.5 km JV, druga 3,8 km SZ, tretja 5,1 km J. Ali je tako težko zraven napisat ime kraja kot je to v Avstriji npr. Postamt Spielfeld...)Preračunavanje je počasno, veliko več let starih cest, ki so v NT2008 vse prisotne manjka. Danes me na relaciji MB-LJ pelje (nisem nasedel) pri izvozu Šempeter čez nadvoz z avtoceste in takoj spet nazaj na avtocesto. A ne bi gospodje pri Navigo malo pogledali Geopedio, novi Telefonski imenik... Bauhaus v Mariboru je kar sredi polja in ne ob vsaj dve leti stari cesti.
confused-1.gif

Podobna zgodba je z AdriaTopo. Na primer: pod Donačko goro ni vrisan Rudijev dom in cerkev Sv. Donata. Kaj pa so pomembni orientirji pri Topo karti če ne planinske koče in cerkve?

confused-1.gif

Še eno vprašanje: pri izračunu poti z NT 2008 stalno hoče preveriti informacije o stanju na cestah. Danes sem to omogočil preko GPRS povezave in izgledalo je tako, kot da je nekaj program downloadal z Garminove strani. A se to kje vidi, kaj potegne dol za Slovenijo, je to kaj uporabnega in to upošteva ali je to samo hec?

In ali upa kdo, ki je lastnik Nuvija zatrditi (potrditi), da je preračunavanje pri uporabi samo AR karte hitro (okoli 1 sek kot pri NT 2008)?

Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Nüvi 750 s karto CityNavigatorEuNTv2008 preračunava (in preračuna) praktično takoj. Opažam pa, da v primerjavi z Nüvijem 660 na katerem je karta CNEuNTv9 (in enake osnovne nastavitve) dolgo ne pokaže alternetivne, nove poti ampak išče poti, ki te vrnejo na prvotno določeno pot.

dusko26

Zelenc'
16. dec 2007
2
0
1
Imam eno vprašanje, garmin xt in poljubne karte mi delajo na PPC-ju brez problema. Zdaj ap sem sem dobil nuvi 670 kjer bi naj probal naložit gor karte preko SD kartice.Na njem so že amerika, europa 9 in AR 2.0. In zdaj imam problem, karta je ok odklenjena. Zadnjič sem kopiral karto brez gmapsupp.unl skopiral na SD kartico in je nuvi javil da zemljevidi niso odklenjeni. Zdaj tega ne javi več. Je pa problem,da mi karte ne prepozna. Ne vem kako mu naj povem, da naj bere še iz SD kartice. Mogoče ga je motilo to,ker sem imel na sd kartici AR2.0+adria topo 2.01. Ampak sem probal da bi zadevo preimenoval v gmapsup2 Ali je bil problem v tem ,da sem na sd kartici imel gmapsupp.img, gmapsupp.unl in sw.unl ? a moram brez sw.unl probat?Prosim za pomoč lahko tudi preko ZS.če tu ni dovoljeno. Hvala že vnaprej.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
sw.unl ne rabiš na garminu, prav tako ne rabiš ime_karte.unl če so odklenjene v mapsourcu.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Mene pa nekaj druga zanima .... in sicer:
Rad bi imel več kart, kako jih poimenujem ?
A je to kakšno pravilo, kako morajo biti karte poimenovane, npr:
- gmapsupp.img
- gmapsup2.img
- gmapprom.img

ali jih lahko poljubno poimenuješ. Vem, da sw.unl imaš eden, kar je normalno za mape .unl pa je potrebno imeti za vsako svoj .unl fajl, glede na ime.
Kako bi se pa imenovala recimo četrta in peta mapa ?
Hvala na odgovoru ..
pozdrav.gif

P.S.
Ko prebiram zadevo vidim, da so mnenja deljena.
Kako vam zadeva laufa tistim, ki vse poganjate na PPCju ? Z katero kartografijo ste najbolj zadovoljni ?

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Zakaj pa rabiš toliko datotek (map)? Tiste mape, ki jih naložiš z mapsourceom so vse lahko v eni datoteki. Tista, ki jo pa z mapsourcem ne moreš naložiti je pa druga datoteka ...

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Ja saj res v mapsourc-u je vse en fajl, ker preklapljaš enostavno med mapami ...
In kako se poimenujejo recimo je to določeno, da mora prva biti recimo:
- gmapsupp
- gmapsup2

Kako je to ?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.596
344
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Kako že v Mobile XT preklapljaš med posameznimi kartami?
Imam namreč AR in SCGRoute v eni datoteki, pa nikjer v nastavitvah ne najdem, po kateri mapi mi naj išče.
confused-1.gif

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Po dolgem matranju mi je končno ratalo zalaufat garmin mobile xt na mio168. Glavni in edini problem je bil da ni najdel comporta pri ugrajenem gps sprejemniku. Če je še kdo ki ima te težave naj sporoči ba bom napisal navodilo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Jutro .... pravkar prišel domov.
Testiral Garmin XT na dlančniku in sem razočaran.
Žalostno bi bilo, če bi zraven špica programov, kot so MIO/TOM TOM ter Navigona 6 uporabljal GM XT. Kot že nekdo piše pred mano .... zapelješ mimo odcepa, pa rabi nekaj časa, da preračunava novo pot. Glasovno vodenje je takšno, kot da bi to žensko sklačil v dlančnik in mora na silo govorit ... itd. V glavnem .... GM XT na mojem dlančniku bo ne !
Tom Toma imam original in nesmiselno bi bilo zraven tako kvalitetnega programa uporabljat zadevo, ki ne deluje kot mora, je pa res da tudi nisem navajen.
Najbolj me je motilo to, da ko je treba kam zavit, da pokaže zadevo iz ptičje prespektive, to mi je pa šlo najbolj na k.... (saj veste kam)

Verjamem pa, da tistim, ki zadevo uporabljate na namenskih napravah deluje v nulo, prav tako preračunavanje in karte, o tem ne dvomim.

No, sprobal sem, vsak pač ima svoje mnenje in okus.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Glede glasovnega vodenja:
Verjetno si imel še stare datoteke, ki so bile za prejšnjo verzijo Que programa.
Na Garminovi strani je že nekaj časa na voljo support files v katerem je glasovno vodenje vzorno narejeno.

Počasnost preračunavanja:
Najprej sem mislil, da je to bolezen Garminov nasploh, pa vidim da se tako obnaša samo Mobile XT na dlančnikih, dočim kak Nuvi dela tako kot se spodobi. Preračunavanje in občasno prikaz pozicije na dveh vzporednih cestah, ki sta dokaj blizu je res porazno. Meni osebno je všeč, da ti pokaže 2D predogled odcepa.
Mobile XT na dlančniku uporabljam že odkar je prišel ven, pa moram reči, da sem se ga kar navadil. Ne smeš ga pa preveč "nafilati" s kartami, ker potem dela počasi, da te mine vso veselje. Uporabljam, ga predvsem tam, kjer je pokritost kart v ostalih programih slabša, drugače, pa za tujino in urbana naselja, kjer je potrebna hitra reakcija programa uporabljam iGO ali TomTom.

Okusi so pač različni, zato vsak najde kaj, kar mu odgovarja.

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Kero karto si to mel?K men recimo AR2.0 deluje tako,sedaj pa uporabljam Evropo 2008 ki pa deluje v piko tudi po slo,vsaj jst se nism najdu kiksa ,razn tega da na brdu pri Lesnini ni več rondoja
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@yanik:
Citat:
Preračunavanje in občasno prikaz pozicije na dveh vzporednih cestah, ki sta dokaj blizu je res porazno
Točno to .... prešvicam odcep, ter se peljem naprej, preračuna pot, AMPAK mi ne nariše nove poti, temveč še kar ostaja označena vzporedna ulica !
Meni ta pogled ni všeč pri manevrih ...

@lejko
Kakšne karte ?
Naložil sem si CN NT 2008 in pa nekaj malega iz AR1.8 .
Edina varjanta je, da pustim samo NT2008 ... mah ne, danes gre dol. Mio/TT in MN6 imam gor, kar mi zadostuje, tako da ...

Saj pravim .... vsak ima svoj okus, enim eno odgovarja, drugim drugo, zdaj nekomu nekaj vsiljevat, nima smisla. Moram pa povdarit da pa sam programček zgleda super ... velike ikone ... v načinu navigiranja bi lahko imel več podatkov gor napisanih, kot je recimo pri drugih programih ... saj ni panike, bo že ...

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Povedal bi še rad tole, da sem se včeraj srečal z ljudmi iz Zagreba in so razočarani nad Garmin-om. Pravijo, da vodenje po Zagrebu je porazno, še dobro pravijo, da poznajo Zagreb, ker drugače bi bil adijo. Tudi slabe izkušnje imajo z samo napravo kaj se tiče vodenja po Munchnu.
Tako da ....

toasterr

Zelenc'
29. dec 2007
2
0
1
Pozdravljeni.

Sem nov uporabnik in bi rad naložil garmina.

Vse sem prebral, ma unga fila "Que en unlock all" zaboga ne najdem nikjer. Lepo prosim za pomoč.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.