Tudi jaz sem lastnik N560. Pred časom sem se pritoževal nad delovanjem Garmin Mobile XT in sem v tej temi na strani 16
pod #131999 - 29.11.2007 08:39 zapisal sledeče:
Sem tudi naložil ta 1,3GB velik file, ki je dejansko Garmin City Navigator NT Europe 2008. Zdi se mi, da je Slovenija tu zelo dobro pokrita (vsaj tisto kar sem iskal). Zraven te mape imam še karto AdriaRoute 1.8 skupaj z SloTopo v eni datoteki. Sedaj sledi naslednja zanimivost:
-ko uporabljam karto NT 2008 je zagon programa počasnejši, iskanje po naslovih pa zelo zelo počasno, saj išče po res veliki datoteki. Vendar sem zelo presenečen nad preračunavanjem poti ki je zelo hitro kadar namenoma zavijem na drugo pot. Tudi izračun poti traja zelo zelo dolgo- npr. Maribor-Graz več kot 1 minuto, Maribor-Milano več minut.
-ko uporabljam AdriaRoute+SloTopo je iskanje po naslovih zelo hitro, a ko namenoma spremenim pot mi to sicer pokaže na karti, a včasih rabi tudi pol minute, da preračuna novo pot. V tej mapi je seveda obilica slovenskih POI-jev, v NT 2008 jih je malo- npr. ni pošt, najbližjo mi je našel v Avstriji.
Sedaj pa bodi pameten, zakaj je tako.
Kakšne so izkušnje ostalih uporabnikov?
Včeraj sem sodelavcu na popolnoma nov dlančnik na kartico naložil tega XTja in karto NT 2008. Zaženem zadevo in nisem mogel verjeti svojim očem: program je deloval zelo hitro, iskanje naslovov in preračunavanje poti prav tako.
Sem si mislil-to pomeni, da je z mojim N560 nekaj narobe. Naredim rigorozen test:
-najprej Backup, nato hard reset, sformatiram 4G sd kartico in na njo na novo zapišem XT in karto NT2008 in AE2.0+Adria TOPO. Sedaj tudi meni išče naslove in preračunava poti zelo hitro.
Ponovno naredim hard reset, na ponovno sformatirano SD kartico prepišem vse podatke kot sem jih imel prej, naredim Full Restore s SD kartice in povrnem dlančnik v originalno stanje pred tem testom.
Zadeva deluje še vedno hitro. Ugotovitve in sklep: očitno sta bila precej polna SD kartica in spomin dlančnika precej fragmentirana in sem s svežim zapisom podatkov zelo pohitril delovanje. Obsežno testiranje še sledi.