[NAVIGACIJA] Garmin Mobile Xt odklenjen za PPC

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Do zdaj mi je MapSource delal normalno. Po updejtu mi zdaj obdela vse karte in jih pošlje na SD v IMG datoteko ustrezne velikosti. Tik pred koncem prenosa pa javi napako in potem karta niti povezava na notranji GPS sprejemnik ne dela
confused-1.gif

Kakšna ideja?
147083-MapSource_T.JPG

Priponke

• 147083-MapSource_T.JPG
    147083-MapSource_T.JPG
    10,2 KB · Ogledi: 303

zlatorog

Pripravnik
25. okt 2007
73
0
6
Ali lahko prenesem iz nuvi 760 file ki je velik 1.4 GB ki mi deluje kot karta za celo Evropo. Jo lahko odklenem z sw.unl ki je bil dodan GM XT na prvem postu.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Ve kdo če bo kakšen popravek za tiste ki imajo peh da im garmin ne zalaufa(verjetno nekompatibilnost z obstoječim crackom) ki ne najde comporta.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Mislim da ne pride v poštev, ker za mio168 ne obstaja verzijaVM2005 kolikor jaz vem. To je praktično enak dlančnik kot je Yakumo 300. Če kdo ve naj mi prosim sporoči pa bom probal najti in nadgraditi.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Nikjer ga neuspem dobiti tud na xda-developers ne (mogoče da neznam pravilno iskat).Če ga kdo dobi se priporočam in bom hvaležen
Lp

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
malisale tudi na win 2003 se ti mora normalno delat.
Meni na xda mini z win 2003se dela b.p.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Gonilnik žal probal najmanj 50x. Tudi z novonaloženimi win,hard reset in ostale stvari korektno narejene. Ne najde com porta(GPS) sprejemnika pa da se ubijem.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Lahko, samo preimenuj ga v skladu s pravili (gmapsupp.img ali gmapsup2.img) in odkleni, vendar upoštevaj, da je to CN Europe NT2008, katerega ID=284 (in ne 198 kot za CN Europe v9). Meni dela na TyTN II in na N95.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Danes sem se spravil tudi sam nalagat omenjen program na svoj dlančnik, da vidim zadevo od blizu kako zgleda ter da se pripravim na morebitne komplikacije (jutri dobim nov dlančnik pa sem hotel najprej na tem sprobat).
cheer.gif

Zadevo sem namestil po postopku kot je že bilo 1000x napisano.

Naložil, dodal karte SLO-HR-BIH in po končani zadevi pogledal karto.

Karta se je pokazala in bil sem navdušen nad lepimi barvami. Takoj sem odhitel ven, da se zadeva poveže z sateliti, čeprav sem bil skeptičen malo ker sem bral, da tisti ki imate integrirane antene, da zadeva ni funkcjonirala v prvo.

No in grem ven .... ma ni bilo 40 sekund in glej ga .... zadeva pokaže mojo lokacijo .. juhuhuu
cheer.gif

Program je zelo simpatičen (no saj ga poznam že iz PNA naprav) velike ikone v glavnem super stvarca. Povdaril bi rad da vse je potekalo tekoče brez zapletov.

Edino me moti, da ko naredim pot in bi jo želel simulirat mi tam piše, da kao ni podatkov o routi, čeprav sem jo shranil ... Aja .. dlančnik je Yakumo Delta X z integrirano anteno.

Pa še nekaj slik za konec ... malo slabše so ker je bilo zvečer zunaj slikano, saj sem hotel, da se vidi tudi signal ....

Nazadnje urejeno:

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
Citat:
Uporabnik zlatorog pravi:
Ali lahko prenesem iz nuvi 760 file ki je velik 1.4 GB ki mi deluje kot karta za celo Evropo. Jo lahko odklenem z sw.unl ki je bil dodan GM XT na prvem postu.

Jaz imam Garmin City Navigator Europe 2008(284) na svojem telefonu, ki je bil pobran iz nuvija 760 in dela BP.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Imel se priliko istočasno uporabiti dva enaka dlančnika (FS Loox N560), Na enem je bil Que via GpsGate, na drugem pa Garmin XT in enake karte. Nastavitve vodenja in izogibanja so bile na obeh enako nastavljene.

Pri odmiku od načrtovane poti je XT bistveno dalj časa preračunaval novo pot. Que v povprečju do 10 sek. XT pa na istih lokacijan tudi do 30 in več sek., pa tudi nove poti po preračunu so bile na Que bolj uporabne (ista karta!?).

Ima kdo izkušnje s tem ali možnost to preveriti. Navigacijo namreč potrbujem za vodenje ne za gledanje (kjer XT seveda vodi).

Hvala, LP Jodlar

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Tudi jaz sem lastnik N560. Pred časom sem se pritoževal nad delovanjem Garmin Mobile XT in sem v tej temi na strani 16
pod #131999 - 29.11.2007 08:39 zapisal sledeče:
Sem tudi naložil ta 1,3GB velik file, ki je dejansko Garmin City Navigator NT Europe 2008. Zdi se mi, da je Slovenija tu zelo dobro pokrita (vsaj tisto kar sem iskal). Zraven te mape imam še karto AdriaRoute 1.8 skupaj z SloTopo v eni datoteki. Sedaj sledi naslednja zanimivost:
-ko uporabljam karto NT 2008 je zagon programa počasnejši, iskanje po naslovih pa zelo zelo počasno, saj išče po res veliki datoteki. Vendar sem zelo presenečen nad preračunavanjem poti ki je zelo hitro kadar namenoma zavijem na drugo pot. Tudi izračun poti traja zelo zelo dolgo- npr. Maribor-Graz več kot 1 minuto, Maribor-Milano več minut.
-ko uporabljam AdriaRoute+SloTopo je iskanje po naslovih zelo hitro, a ko namenoma spremenim pot mi to sicer pokaže na karti, a včasih rabi tudi pol minute, da preračuna novo pot. V tej mapi je seveda obilica slovenskih POI-jev, v NT 2008 jih je malo- npr. ni pošt, najbližjo mi je našel v Avstriji.
Sedaj pa bodi pameten, zakaj je tako.
Kakšne so izkušnje ostalih uporabnikov?

Včeraj sem sodelavcu na popolnoma nov dlančnik na kartico naložil tega XTja in karto NT 2008. Zaženem zadevo in nisem mogel verjeti svojim očem: program je deloval zelo hitro, iskanje naslovov in preračunavanje poti prav tako.
confused-1.gif
Sem si mislil-to pomeni, da je z mojim N560 nekaj narobe. Naredim rigorozen test:
-najprej Backup, nato hard reset, sformatiram 4G sd kartico in na njo na novo zapišem XT in karto NT2008 in AE2.0+Adria TOPO. Sedaj tudi meni išče naslove in preračunava poti zelo hitro.
Ponovno naredim hard reset, na ponovno sformatirano SD kartico prepišem vse podatke kot sem jih imel prej, naredim Full Restore s SD kartice in povrnem dlančnik v originalno stanje pred tem testom.
Zadeva deluje še vedno hitro. Ugotovitve in sklep: očitno sta bila precej polna SD kartica in spomin dlančnika precej fragmentirana in sem s svežim zapisom podatkov zelo pohitril delovanje. Obsežno testiranje še sledi.
rolleyes-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.