Zanimivo, moje izkušnje so točno nasprotne tvojim.
Primer, vožnja mimo lj proti jelšanam na hrvatijo. V lj te vrže v pol urni zastoj, na meji v eno urnega, čeprav so v bližini drugi prehodi.
Vožnja v graz zjutraj, vodite te po AC in tam je vedno gužva, zastoj že 15km pred mestom. Mrtvo hladno te da v zastoj in čakaj. V vseh primerih niti ne ponudi alternative.
To pot v graz sem zdaj testiral z tom tom. Že prej napiše da se pred grazom stoji in ponudi alternativo, ki ti prihrani nekaj minut. Gmaps ne ponudi nič. Mogoče samo mene ne mara in mi privošči zastoje.
Kaže lepo jodlarske radarje, ki so povsod je n omejitve.
Amigo pa se je tudi meni sesuval. To je bolj polizdelek za občasno uporabo
Zanimivo. Ker sem pred leti kar resno testiral te zadeve, se spomnim, da je pri Googlu dejansko nekaj razlike tudi med uporabniki. Ne prikazuje vsakemu enako. Ampak, da bi stalno tiščal v zastoje, pa tudi težko verjamem. Gotovo se kdaj zgodi, v izračunu je kup nekih parametrov in ni hudič, da kdaj ne padeš v sranje (velja za vse navigacije). Ampak meni se res že na poti iz Kamnika v Ljubljano pogosto pokaže, da je zastoj in obvestilo, da me vodi drugje. Je pa res, da mora biti nekaj razlike, sicer res ne bo ponudil obvoza. Pri Googlu moraš vedeti, da so bolj previdni s temi obvozi tudi zato, ker nimajo ločenih nastavitev za tovornjake (prikolice ...). Zato jim zagotovo ni prav priporočljivo, da za vsako minuto razlike predlaga "sumljive" obvoze. Raje človeka pustijo malo dlje čakati, tak občutek imam, pa so zato bolj na varni strani. Ne vem sicer, koliko pomeni, da sem bil dolgo beta tester pri Google Maps in koliko to, da sem dokaj aktiven pri ocenjevanju. Prepričan sem, da ima vsak Googlov račun neke svoje uteži pri izračunih. Navsezadnje pri nekaterih upošteva tudi to, da vozijo počasneje. Yes, ne boš verjel
Ker je razlika, če nekdo vozi po avtocesti dobrih 100 km/h ali drugi, ki vozi 140 km/h.
V nekih njihovih dokumentih sem gledal tudi, koliko težav jim povzročajo dostavne službe, poštarji ... ker morajo takšne uporabnike izločevati iz izračunov. Te stvari sploh niso tako enostavne, kot si kdo predstavlja.
UPDATE: tiste Jelšane so sedaj nekaj reševali na državnem nivoju. Ker so se ljudje razburjali, potem so postavili znake in nekaj določali ure in dneve za turiste in vse to posredovali Googlu. Podrobnosti sicer ne poznam. Ampak vse te reči so res kompleksne. Že to, da gredo cestarji na košnjo, lahko izračune precej zjebe. Ko pa ti prideš tja, so šli pa ravno na malico
Pred kratkim sem recimo v Domžalah na navigaciji videl nekih sto metrov rdečih. Pa sem gledal, zakaj je do tega prišlo. And guess what - pri eni hiši sem videl šleparja in skoraj prepričan sem, da je kakšnih deset minut prej motovilil po cesti in naredil zastoj. Naj sedaj navigacija predlaga obvoz? Koliko minut naj pusti ljudi čakati?
UPDATE2: sem za test sedajle pogledal, ali je kje kaj zanimivega za test. In vidim, da je na Obrežju nekaj čakanja. Napišem Obrežje - Bobovica in me lepo pelje po stranskih cestah in je torej naredilo obvoz (čeprav tega ni javilo). Piše, da je 8 minut, po avtocesti (in v zastoju) pa naj bi bilo 22 minut. Torej povsem lepo upošteva, je pa res, da tega ni omenjalo. Vem test je zelo na hitro, ampak vseeno.