Nategatorji !!!!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Klasika sta dva ključa.
Treba je tudi pogledat koliko ključev sistem v avtomobilu sploh dovoljuje. Ponavadi je možno registrirati v sistem dodatne ključe, vendar je število vseh ključev omejeno - ponavadi tam do 5 in je nad to številko potrebno stare brisati.
Po mojem se da s specializirano programsko opremo pogledat, kaj je registrirano v avtomobilu in po potrebi registracijo neznanih ključev odstranit.

Seveda je tu govora o pametnejšem delu ključa, ki omogoča za gon avtomobila, odpiranje na daljavo. Fizični/kovinski del ključa ponavadi še vedno omogoča odpiranje vrat in ga je seveda enostavno kopirati.

tad3y

Pripravnik
23. nov 2007
198
14
18
Pozdravljeni,

še moja izkušnja ... avto res zelo lep (za enoprostorca pač), kilometri štimali, preverba VIN na Renaultu prav tako, tik pred nakupom pa iz zelo zanesljivih virov izvem za totalko, narejeno mesec nazaj. Popravilo mimo vseh pooblaščencev, zato ni bilo nikjer zavedeno. Smo sicer na hitro rešili s prodajalcem, aro takoj vrnil, ampak on seveda o tem ničesar ne ve. Njegovi avti so po oglasih sodeč nekarambolirani, čeprav so se nekemu drugemu, ki sem ga tam samo bežno pregledal, zelo težko odpirala zadnja vrata ... No, Scenic se je vseeno, glede na oglas še isti dan prodal (cca. 14k eur). Kupcu želim veliko sreče in čim manj jeze, ko ugotovi.

Prodajalec:

A-MOBIL, Filip Gobec s.p.
ZEČE 28C
SLOVENSKE KONJICE

Avto: https://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=13060421&show=1

Priponke

• scenic - Kopija.jpg
    scenic - Kopija.jpg
    693,2 KB · Ogledi: 1.269

MGPhoto

Pripravnik
2. jun 2010
231
18
18
Nova Gorica
Kar se tiče Avtohiš in dilerjev itak vemo , da je pri 9 od 10 kaj narobe !!
Od zbitih kilometrov , ponarejene servisne , kot si sam povedal včasih totalke...
Vse to vejo , ne skrbi , samo če rata ,rata ;) ...
Nekdo pač na**** ....

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
http://www.avto-m.si/

AVTO-M, JURA BEG, s.p.
Spodnje Negonje 14, 3250 Rogaška Slatina
SPODNJE NEGONJE 14, 3250 Rogaška Slatina

Smo šli včeraj gledat rabljen avto k njim, kateri ima v na spletu objavljenem oglasu 158.000 kilometrov, enako tudi na števcu.

Ob ogledu smo odprli motorni pokrov, kjer nedolžno visi listek s potrditvijo servisa na 179.000 kilometrov v lanskem letu (2017).

Ko sem jim rekel da smo se vozili več kot eno uro gledati nekaj kar ne obstaja in se obrnili je prodajalec pritekel za nami in dejal da na listku piše kdaj mora biti naslednji servis...

Rekel sem mu naj me ne ima za neumnega, saj na listku jastno piše kdaj je servis BIL opravljen in ne kdaj mora biti opravljen... Presodite sami!

Res moraš biti najmanj lenuh, da prevrtiš kilometre a ob tem ne pogledaš za morebitnimi "dokazi" v motornem prostoru...

http://shrani.si/?3w/7l/1P4UUnex/avto-avtom.jpg

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lahko da jih ima preko 200k. Servis je bil pri tej kilometrini opravljen 15 mesecv nazaj. Sicer pa zakaj ti tako zagovarjaš zbijanje in goljufanje in iščeš vsa mogoča opravičila za taka dejanja?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Daj ne joči spet ti... Kdo kaj zagovarja in išče opravičila. Samo povem, da se ne ukvarjajo s tako malim zbijanje. Dol se rukne za 100, 200, 300, 400k. Ne pa nekih bogih 20k. Kaj pridobi s tem?
Tudi če jih je v 14 letih nardil 178 jih ni zdaj v zadnjem letu 100k rukno. Ampak bi jih po tej teoriji mel 190k. Zaj mi pa povej na avtu za 1390€ kolko so pridobili na ceni z v najslabšem primer zbitimi 30k km. Več je mel stroška z zbijanjem kot bi na ceni pridobil.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Daj ne joči spet ti... Kdo kaj zagovarja in išče opravičila. Samo povem, da se ne ukvarjajo s tako malim zbijanje. Dol se rukne za 100, 200, 300, 400k. Ne pa nekih bogih 20k. Kaj pridobi s tem?
Tudi če jih je v 14 letih nardil 178 jih ni zdaj v zadnjem letu 100k rukno. Ampak bi jih po tej teoriji mel 190k. Zaj mi pa povej na avtu za 1390€ kolko so pridobili na ceni z v najslabšem primer zbitimi 30k km. Več je mel stroška z zbijanjem kot bi na ceni pridobil.

Pa si ti mal poseben, al se delaš samo? Če je notri listek da je bil zadnji servis narejen 5. meseca 2017 je to 1 leto in 3 mesece. v tem času se lahko naredi ogromno kilometrov, najbrž ni nujno da je v 14 letih imel enega lastnika, ki je vedno delal enake relacije.
Plus tega, da ga je prodajalec želel nategniti, da na listku piše kdaj mora biti servis, tako sofisticirana mašina, da napišejo na kilometer natančno?
Če bi bil prodajalec fer bi rekel: Opa, tega pa res nismo opazili, se opravičujem, bomo preverili kaj in kako in se s stranko poskusili zmeniti za kaj drugega ali mu vsaj stisnil 20€ v roke za bencin, tako pa je očitno da je nategun.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Nategun zbija tudi za 20k. Zakaj ve le on

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
glej na listek lahko napišeš narobe. Se zajebeš. Sem se že tudi sam. Tak da to je možnost. Avti se načeloma ne prodajo v enem dnevu in lahko stojijo dolgo časa.
Gre se samo za to da je treba realno pogledat kdo se bo na avtu za 1300 zajebaval in rukno dol 30k...
dajte malo razmislit. Avto je benciner v sloveniji kolko folka v slo ma bencinerja za kilometre nabijat? trije? štirje mogoče. ostali se bojijo bencinerja bolj kot žemljice z glutenom v Los Angelesu.

Sicer pa vsakemu svoje. Meni se tu zdi zbijanje malo verjetno in bolj verjetno napaka na listku. In ne ne podpiram zbijanja, da ne bo kdo narobe razumel. Samo me pa razpizdi to jokcanje in jamranje na prvo žogo brez nekega resnega dokaza.

pa ne se tolko svoje sence bat tam kjer ni potrebe. Ker pravi prodajalec te nategne tak, da se mu še na koncu zahvališ in ga celi žlahti priporočaš kak je pošten.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Pa dejansko pravičuješ nategatorje... in to povsem javno.. unbelivable... Ja, lahko zbije za 20 000 km, zakaj pa ne? Kaj pa če je predviden veliki servis v vrednosti 1000 EUR??? Tako se pa elegantno "izogne" morebitnemu večjemu nižanje cene s stavkom sej velik servis imate pa šele čez eno ali pa dve leti...

Na listku se vidi, da je že malo bolj bogi oz zbledel... Pa resno misliš, da se bo serviser "zatipkal" za 20 000 v plus? Res samemu sebi verjameš...

koliko ljudi ma bencinarja za kilmetere nabijat???? Resno??? Kar dosti... sam sem ga prodal s preko 270 000 prevoženih... ni imel 200 KM, ni bil super duper alter vozilo, je pa delal in imel majhno porabo. Tako da kar nekaj se jih vozi, ki delajo dosti kilometrov. Je pa res, da je raznih cors, polotov, puntotov in podobnih jajčk bolj malo med njimi.

LP

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dotični avto, katerega je gledal OT ni C3 pač pa Mazda 3. In ja, tak avto je čisto primeren za nabijanje kilometrov po AC. Malim jajčkom tipa C3, Corsa, Clio ni potrebno zbijati kilometrov, večina tudi ni zanimiva za švercerje, prodajo se večinoma hitro...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
ne vidim da bi bla mazda 3 pri tem tgovcu v ponudbi. Vidim pa identične barve c3 ki ima 158463 km oglaševanih kilometrov

Podobne teme