Citat:
Pride Mujo (pravo ime), zraven seveda kolega "koji se razumije u aute", gledata vozilo, komentirata da je "slabo" vse od A do Ž, da "ulje nije bilo menjano"... A bejž no, notri so računi s kontakti servisov, 2km zraven je pooblaščen serviser, kamor lahko odpelješ avto na pregled, če misliš da "ne valja". Avto seveda ostane na mestu.
Potem zbija ceno zaradi kilometrov, cca 300k jih ima vozilo, kar je "puno, pa bo trebalo generalnu radit". Ja mater, vedel si za stanje števca in se pripeljal čez pol Slovenije... mar bi ostal doma, če je to problem. Tuhtata, mutita, ugotovita da je na kolesih verjetno "neko kinesko sranje bez profila". Ni problema, grem po šubler in lahko pomerimo. Ah, ne, "ne treba", saj se vse vidi (na kolesih je Fulda z manj kot 10.000km).
Argumentov mu počasi zmanjka, ker je vnaprej vedel za vsako pomanjkljivost, prav tako so bile fotografirane vse vidne napake. Mujo nazadnje pristane na ceno in odkarta 200€ za varščino, podpiševa prejemek in dogovor, da se vrne naslednji dan, v času, ko bodo odprti tehnični pregledi (odjava, prijava, zavarovanje...)
Dva dni ne duha ne sluha, tretji dan ga kličem, pride jutri... no, pride še en dan kasneje. Jaz ga s pripravljeno pogodbo čakam na tehničnih pregledih, pogodba med drugim vsebuje tudi število km na števcu ob prodaji.
Najprej začne nagovarjat, naj napiševa 1500€ (cena je bila 1200€), ker da on potrebuje "za troškove prikazat", za mene pa da je "to isto". Ni problema - sam potem odštej še 300€. Gleda čukasto, benti nad menoj - takrat rečem, da če pogodbe ne podpiše, greva ta trenutek vsak svojo pot. Jaz seveda z 200€ are v žepu.
Ok se premisli, podpiše, plača, greva odjavit, on naredi prijavo, nesem papirje na zavarovalnico za vračilo premije... in čez pol ure telefon, da pogodba "ne valja", "da nismo tako dogovorili", da "števec ne smije biti u pogodbi" in da pride po novo pogodbo.
Mu povem, da to ne pride v poštev in da sem itak prijavil število kilmetrov na novem sistemu, ki ga vodita policija in durs, za kontrolo preprodajalcev na črno. Znori, "šta si napravio", mi jebe sve po spisku, mu povem še, da naslednji teden v časopisu objavim to zgodbo, z imeni, fotografijami... pribije še eno sočno in prekine klic.
Potem me kliče čez dva dni, da "nije tako mislio" in da me "moli da to ne pišem u novinama", ker ima "bolesnu ženu, pa hčerka mu baš sada ide u školu".