Nategatorji !!!!

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Saj se ni nič zlagal. Ima Servisno knjigo v fizični obliki, to da pa servisi niso potrjeni pa je druga zgodba. Meni konec koncev servisna knjiga ne pomeni ama ništa, ker pečate lahko nabereš iz vseh vetrov. Edino pošteno je, da se ob nakupu avta dobi tako servisna knjiga, kot računi vseh delov in vmesnih servisov, ki so bili zamenjani in delani. Tu niti ni toliko pomembno da so pečati od originalnega servisa. In ja enim avto pač ni bog in batina in edino za kar sploh živijo. Avto je potrošni material. Rabiš in zavržeš.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
in eni ne šparajo računov za oljček itd zato da potem en ugotavlja a je al ni serviseran... so tud taki... mah eni so res preveč občutljivi za ta pleh...

pa študirajo pa iščejo pametujejo na koncu pa kupju največji klump:))))

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in eni ne šparajo računov za oljček itd zato da potem en ugotavlja a je al ni serviseran... so tud taki... mah eni so res preveč občutljivi za ta pleh...)
Če vam ni nič za pleh zakaj pa potem ne prodajate takih avtov za pol cene perfektno vzdrževanih?
evil.gif

Loool, ob prodaji ste pa vsi polnih ust sranja, kako je kot nov in da se boste zjokali, ko bo šel od hiše.
grin1.gif
vam Balkancem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.528
2.900
113
v lokalni ostariji
ti zahodnjak pa res znaš kupiti. veš da je vse perfektno itd pol ti pa zruži:)

ko sem svojega prodajal sem dobil apr takih pametnjakovičev na dvorišče... v večinni smo hitr zaključl... pol pa jok in stok...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Saj folk je v večini res preveč občutljiv na pleh in bi rad za četrt cene dobil " malo vožen in redno servisiran avto", moraš pa biti realen pa vedet kaj lahko za nek denar dobiš. Pa še se lahko zahebeš, ker tu nastopi druga težava, pogoltnost prodajalca, ki in dober avto in šrot prodaja za približno skupn oceno in če si laik vidiš razliko šele ko imaš šrot že en čas. Skratka, oboji živijo v sanjah in zato če se nimaš časa s tem ubadat, kupiš nov avto.

Še sreča da obstajajo srbi, bosanci, bolgari, oni vse vzamejo
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Daj si ti malo drugič navodile preberi, pa kakšnega renoja vozi...
Renault pač (pa brez veze zakaj) nima nikdar sam ASR, ampak vedno kombinacijo ASR+ESP+MCV. Če pa na gumbu piše ASR, pa pomeni samo to, da je ASR izklopljiv, ESP pač ni. Lagune, Espaci in večje gajbe pa imajo izključljiv tudi ESP.
Torej dotični avto ima lepo ESP+ASR+nadzor prekrmarjenja...
Konkretno vem kaj sem doplačal na Cliotu, Modusu in Scenicu. Pa pri vseh treh izpiše BC ASR deactivated.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Hm, zakaj pišeš nekaj o Renaultih, če se gre za Octavio
confused-1.gif
?
Se ti zdi, da me zanima, kako je to pri Renaultih?
evil.gif

In Octavia letnik 2005, če na gumbu piše ASR, NIMA ESP-ja. Razen, če je kdo naknadno zamenal gumb ESP z ASR.
aplauz.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Daj si ti malo drugič navodile preberi, pa kakšnega renoja vozi...
Renault pač (pa brez veze zakaj) nima nikdar sam ASR, ampak vedno kombinacijo ASR+ESP+MCV. Če pa na gumbu piše ASR, pa pomeni samo to, da je ASR izklopljiv, ESP pač ni. Lagune, Espaci in večje gajbe pa imajo izključljiv tudi ESP.
Torej dotični avto ima lepo ESP+ASR+nadzor prekrmarjenja...
Konkretno vem kaj sem doplačal na Cliotu, Modusu in Scenicu. Pa pri vseh treh izpiše BC ASR deactivated.

Senzor prekrmarjenja?? Kako pa lahko deluje ESP, če nima tega senzorja? A to ima reno, kot feature?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hm, zakaj pišeš nekaj o Renaultih, če se gre za Octavio
confused-1.gif
?
Se ti zdi, da me zanima, kako je to pri Renaultih?
evil.gif

In Octavia letnik 2005, če na gumbu piše ASR, NIMA ESP-ja. Razen, če je kdo naknadno zamenal gumb ESP z ASR.
aplauz.gif

tako je.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Kolega ima ze par tednov avto na avto.net, vceraj pa dobil sms iz najdi.si, da ce ga zanima prodaja naj klice neko 090 -xxxx. Kaj vse se folk spomni.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
To vse drži. Predvidevam pa, da imaš vsaj račune za dele, ko si servisiral pod kozolcem. Ali nimaš?
Jaz tudi servisiram sam, pa imam za vsa dela original račune za material lepo zložene po datumu.

Zadnjič mi je bil zakon en. Avto star 8 let, servisna potrjena v garanciji (2 leti) in sicer do 120.000 km. Sedaj jih pa ima avto 145.000.
evil.gif
Itak nobenih dokazov o servisiranju. Servisiral kolega, kateri je tudi nabavljal material in pač nima nič. Kulj, sam pol ne dajaj iste cene za tako jajce kot imajo perfektno DOKAZLJIVO vzdrževani avti. In tisti avto je imel ''malo'' več km kot pa tistih 145.000.

Btw: sem videl sedaj par avtov s potrjeno servisno na pooblaščencih, starih okrog 5 let in s preko 200 jurji km. Slovenski. Zanimivo, da eni obstajajo, a ne?

Ja, eni smo res bedaki, a ne.
bonk.gif

Moj avto ima trenutno 205 k km in je star 8 let, pa sem ga še vedno peljal na pooblaščen servis. Pač se mi ne da je.bat z nekimi "mojstri" (sodelavcu je en na dve leti stari alfi 159 2,4 m-jet nekaj narobe skupaj dal pri jermenu, potem ko je zaropotalo se je pa skrival po vseh kotih).

Saj ne rečem, če bi poznal dobrega popoldanca bi ga morda vozil tudi tja, če bi le delal profesionalno in dal tudi kaj garancije na svoje delo.

Sicer pa tudi pri pooblaščenih ni vse idealno in tudi niso vsi enaki. Jaz sem z par telfoni dobil za navaden servise cene, ki so odstopale v rangu 200eur. Na stare se dobi pa še nekaj dodatnega popusta, tako da ni tako hudo.

Pri vseh treh novejših avtih, ki sem jih imel, mi je uspelo na kulanco znižati strošek kakšenga izrednega popravila.

Pri hondi so mi še na garancijo (pri takrat 6 let starem avtu z 150 k km) zamenjali izpušni kolektor.
Pri mercedesu so zamenjali vsa bočna vrata (zaradi rje), pri avtu starem osem let (in 120k km)
Pri leonu pa so opazno znižali ceno vztrajnika (popoldanec je takrat rekel 250k, pri jerebu sem dal pa 150k).

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Eh lej, to te samo avto preveč sekira. Zgoniš, prodaš, prej lepo spoliraš, zadnjih 50 jurjev sploh servisov ne delaš, potem pa potencialne kupce zmerjaš s preveč sekirantskimi glede avtov. Itak, si ja nor, da boš shranjeval dokazila o servisiranju. Zgoraj so ti lepo napisali, da potrjena servisna knjižica pomeni že original servisna z noter vpisanim datumom nakupa.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ja sej, to je tista zloglasna razlika med "servisno knjigo" in "potrjeno servisno knjigo"
uf-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Citat:
Uporabnik mladen24 pravi:
uhh
same pametne glave,servisi na pooblaščencu se delajo do garancije vozila,po garanciji pa bi rad videl junaka,da plačuje
pri pooblaščencih servise,pa tudi pri pooblaščencih vam servis naredijo mandelci,ki so na praksi,ker si tastari majstri ne bodo rok
mazali.mislim da je boljše imet svoga mehanika (pod kozolcem) vsaj veš kako in kaj.In je.o vas štemplji

Moj je star 7 let, pa ga še vedno voizm k pooblaščencu. Lansko leto poleti je prišlo do okvare na motorju, pa so na servisu BP zadevo zamenjali z minimalno udeležbo z moje strani. Če nebi bil stalno na pooblaščencu bi pa colal cca 2K EUR, tako pa le 300. Torej nekaj očitno je na tem, kajne?

Pa tudi drugače me pride najdražji redni servis cca 240 EUR, najcenejši pa cca 150-170 EUR. Pri popoldancu bi bila razlika kakih 50 EUR morda. In se mi zaradi tega avta na splača vozit servisirat "pod kozolec"
smile-1.gif

LP

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Na servis BERUS NOVO MESTO smo peljali audija a4 2009 letnik 2.0 tdi. Vzrok je bil v tem, da avto ni več vžgal in je potreboval ponovno nastavitev motornega računalnika. Avto smo zapeljali k njim in nesposobneži niso znali rešiti problema, znali pa so nam ta NIČ od storitve ZARAČUNATI 150 €. Sedaj smo težavo odpravili pri drugem podjetju, ki je za določeno vsoto rešil problem, ne pa omenjeni servis, ki ne zna drugega kot računati.

Najbolj me moti to, da mi nekdo zaračuna storitev, ki je ni opravil. Sam nebi imel srca, da bi nekomu vzel evro za stvar, ki je nisem opravil.

Podobne teme