No še ena moja zgodbica, ko sem kupoval avto. V bistvu sem se zagledal v ford focus bencinar, 1.6 (serija) letnik 2003-2004, vsekakor 5 vrat. Meddrugim sem tako kot velika večina, ko kupuje avte tudi pregledoval avto-net. In en dan opazim enega iz Ormoža (jaz sem pa iz okolice Ajdovščine, ampak v redu), cena solidna v rangu kot so jih prodajali. Kličem možakarja, kakšna posebnost glede avta, karkoli narobe, servisiran...pač zadeve, katere se splača izvedet. Seveda, avto na slikah dokaj lep, oprema solidna, nepoškodovan, garažiran, drugi lastnik (prvi lastnik iz N.Gorice)... in se dogovorim pač pridem na soboto od 12-13 v Ormož, oz. par km naprej. No in jaz pridem gor, malce prej pokličem, kje se točno nahaja, se oglasi otrok pač očeta ni doma ampak bo prišel. V redu, najdem te "prodajalce", zaprosim če lahko avto zapeljejo iz garaže....
No zraven hiše sem opazil prednji odbijač, hladilnik, pa še neka stvar je bila, ampak se ne spomnim več. Takoj sem vedel koliko je ura, ampak OK, če sem že prišel tja, bom počakal gospodarja. No čakal sem ga več kot uro, ko se končno pripelje. Začnem še njega spraševat o avtu, nakar vprašam a je bil karambolieran. Takrat moški pove, ja malce je bil "primljen" spredaj, pa saj smo dobro pošlihtal. Ja zakaj ste pa rekli in napisali, da je avto nekaramboliran??? Ja pa saj to ni skoraj nič....
Potem ga vprašam, če mi lahko pokaže dokumente...avto pisan na leasing hišo, v redu...kje pa imate ostale dokumente, servisna knjižica? A je bil avto res servisiran?
Prinese mi navodila za uporabi, to so mi dali ko sem ga kupil, mogoče pa tile letniki niso imeli še servisne knjižice???
Halooo, škoda felicia (s katero sem prišel gor) letnik 1995 ima servisno knjižico!!!
No če se bom odločil (čeprav sem vedel, da me ne bo ne videl, ne slišal) se še kaj oglasim. Hvala lepa in nasvidenje (sem se zadržal, da mu nisem kakšne zabrusil)...
Drugo leto sem ga kupil v Trebnjem, letnik 2005, vse tako kot mora biti....