On pravi v postih da moramo imeti lluči prižgane da bo potem cenejša elektrika. ponudba/povpraševanje. jaz sm mu pač rekel da nej ma bojler pržgan pa nej kup avto na elektriko pa nej ga fila cele noči.
TB, katera akcija misliš, da je bedasta? Tista od WWF ali tista od nasprotnikov? Jaz sem proti temu, da bi šokirali elektrodistribucijski sistem na nek X dan. S tem, ko smo antiekofašisti povečali svojo električno porabo danes od 20:30 do 21:30, pa smo pomagali ublažiti šok. Kakšen je bil neto efekt, vedo pa elektrodistibuterji.Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dej preber vse njegove poste ne samo enega. Akcija pa je bebava tok kot vse demonstracije.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
bil je totalno običajen energetski dan......razen da sem pokuru mal več bencina k sm mogu prehitevat nedeljske voznike po Lj
TB, a ti veš, za akcijo WWF, ki se imenuje Earth Hour, o kateri je poročala tudi RTV SLO?Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
S katerim namenom si potem zares odprl to temo me zanima?
Citat:
Paranoid much?
Umiri se malo... ker alternativa so napsihirani brainwashed posamezniki like yourself, ki imajo potencial povzročiti električne mrke (ugasnimo luči), umetno višanje cen energije (eko subvencije) ter trajno nezadostno preskrbo z energijo (alternativni viri, ki imajo maksimum takrat, ko jih najmanj potrebuješ - sončna energija, veter).
Thanks. Takšne pametnjakoviče rabi moderna družba. Še malo, pa se mi bodo Amiši zdeli bolj napredni kot nekateri ekofašisti.
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Kr se Amišev tiče, bot raj tih, ker če ti štrom uzamem, si kot otrok v plenicah.
Citat:
That's exactly MY point!!!
In ljudje, ki menijo, da obstaja v tem trenutku neka realna alternativa jedrski energiji, bodo svojo zmoto spoznali šele ob zgoraj omenjenem scenariju. S tabo na čelu, ki imaš tu največ za povedati čez varnost JE.
Ampak slovenceljni še vedno veselo montirajo fotovoltaične panele in z subvencioniranim blagoslovom "pametne" države uživajo, ko se na sončen 21. junij ob 13:00 števec vrti nazaj. Seveda pa si morajo vzeti dopust in biti doma, da to vidijo.
Citat:
V japonski jedrski elektrarni Fukušima so evakuirali delavce, saj je raven sevanja izjemno poskočila. V morju ob japonski obali je medtem zrasla tudi raven radioaktivnega joda.
Zaradi izjemno visoke ravni sevanja v vodi - ta je znašala 10-milijonkrat več od normalne ravni - so delavce v drugem reaktorju elektrarne Fukušima evakuirali, so pojasnili v družbi Tokyo Electric Power Co, ki z elektrarno upravlja, in dodali, da je voda v reaktorju zelo vroča.
V vodah ob japonski obali v bližini elektarne Fukušima so zaznali še višjo raven radioaktivnega joda kot v soboto - ta je od normalne višja za kar 1.850-krat, medtem ko so v soboto vrednosti normalno raven presegale za 1.250-krat.
Za jod krivo puščanje?
Predstavnik japonske agencije za jedrsko varnost Hidehiko Nišijama je ob tem pojasnil, da je za tako visoke vrednosti radioaktivnega joda v vodi najverjetneje krivo puščanje v elektrarni. Nišijama je še zatrdil, da radioaktivni jod v vodi ne ogroža morskega življenja in ne predstavlja nevarnosti za zdravje.
Japonce pa je razburila tudi novica, da je tokijska družba za električno energijo (Tepco) več dni vedela za povečano stopnjo sevanja v vodi, ki je poplavila sobe s turbinami, kjer so se pred nekaj dnevi ponesrečili trije delavci. Podjetje vse glasneje kritizirajo tudi vlada in mediji - tednik Šukan Bunšun je delovanje elektropodjetja označil za "velik zločin".
Citat:
Nelegalno odlaganje
Oblasti v Italiji še vedno preiskujejo primere nelegalnega odlaganja jedrskih odpadkov s strani mafijskega klana Ndrageta, ki ga obtožujejo nelegalnega prometa, odlaganja in uničevanja jedrskih odpadkov iz bolnišnic. Eden izmed italijanskih funkcionarjev državnega podjetja Enea naj bi nezakonito plačal klanu mafije, da se znebi vsaj 600 sodov z toksičnimi in radioaktivnimi odpadki. Le ti naj bi izvirali iz Italije, Švice, Francije, ZDA in Nemčije. Končna destinacija odpadkov naj bi bila afriška država Somalija, kjer naj bi te nelegalno zakopali. V akcije naj bi bili vpleteni tudi podkupljeni lokalni Somalijski uradniki. Nelegalni transport škodljivih odpadkov, naj bi se nadaljeval tudi po 1990. V tem času je mafijska združba večkrat namerno potopila ladje z nevarnimi odpadki ob obali Kalabrije na jugu Italije. Po podatkih italijanske okoljske skupine Legambiente so nekateri skesanci italijanske mafije potrdili, da so bili plačani za potopitev ladij z odpadki in da so ta nezakonita dejanja trajala vsaj 20 let.