nasilje celje

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne gre mi iz glave. lahko bi se delal norca, pa vlekel vzporednice z nekimi političnimi forami, akcijami, ampak me ta sarkazem tokrat ne zanima.

zanima me kako gledate na zadevo. predvsem tisti, ki imate otroke v šoli v takem okolju. kako reagirati.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Matey

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Kako pa boš reagiral, gre za načrtno zadevo.
Poglej samo novega Kranjskega župana.

1545142553353.png

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Stvar v tem okolišu ni ravno nova. Mediji o čem poročajo ali pa tudi ne. Že kako leto ali dve nazaj sem tam čakal na dijaka ne parkirišču, ko so se okoli podili policisti in varnostniki in so nekoga lovili. Koga točno nisem videl, oni pa verjetno tudi ne. Takrat so baje grozili in pretepali z železnimi palicami. Kaj svetovati otroku? Izogibati se "gužvi". Policija bo žal praviloma prišla šele, ko boš polomljen. Če se bodo akterji slikali s kalašnikoma v roki pa verjetno še par minut pozneje, ko dobijo ustrezno opremo in jih bo dovolj.
V naših časih pa so pač cigle prodajali v magdalenskem gozdu v MB. Mislim, da so bili takrat v akciji lokalni cigani.

Sicer pa me čudi, da se kaj takega zdi zaskrbljujoče članu foruma, ki je pred leti drugega pozival, naj pride nekam na obračun.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Mogoče pa pravkar prašniki laufajo pod drugačnimi obrati kot so nekoč ... :sprasujemse:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113
Kaj svetovati otroku? Izogibati se "gužvi".

Dejansko je to to in sploh ni druge saj se naši osnovnošolci/srednješolci najverjetneje ne bodo samo zoorganizirali v večje skupine (kot je to značilno za Albance) in samostojno uredili zadevo.

Ampak po eni strani je pa to fail, ker se s tem posredno že podrejaš in to je narobe, sčasoma pa zadeve samo še eskalirajo.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sem celjan, zadnja leta je obup. Šipci so preplavili osnovne šole in terorizirajo vrstnike in, pazi, celo vzgojitelje. Kolega dela (podaljšano bivanje) na eni izmed OŠ v Celju in sva se zadnjič menila. Je rekel, da je katastrofa. Ded je na tabletih zaradi živcev, vse skupaj je šlo izven kontrole. Gamad nima najmanjšega rešpekta pred učitelji, pretepanje in grožnje so na dnevnem redu...Zamaskirane Albanke, ki hodijo po svoje otroke ne znajo besede slovensko (enako velja za otroke), tako da se jim ne da dopovedat absoulutno nič glede problematike. Gledajo kot bik v nova vrata. Dobesedno. Otroke puščajo v šoli kolikor se le da, da jih le nimajo doma. Na srečo imam svoje otroke na OŠ na podeželju, kjer tega še ni ampak gamad se že zbira na raznih informativnih dnevih. To bo še pestro.

I

Izbrisan uporabnik #15304

Sem celjan, zadnja leta je obup. Šipci so preplavili osnovne šole in terorizirajo vrstnike in, pazi, celo vzgojitelje. Kolega dela (podaljšano bivanje) na eni izmed OŠ v Celju in sva se zadnjič menila. Je rekel, da je katastrofa. Ded je na tabletih zaradi živcev, vse skupaj je šlo izven kontrole. Gamad nima najmanjšega rešpekta pred učitelji, pretepanje in grožnje so na dnevnem redu...Zamaskirane Albanke, ki hodijo po svoje otroke ne znajo besede slovensko (enako velja za otroke), tako da se jim ne da dopovedat absoulutno nič glede problematike. Gledajo kot bik v nova vrata. Dobesedno. Otroke puščajo v šoli kolikor se le da, da jih le nimajo doma. Na srečo imam svoje otroke na OŠ na podeželju, kjer tega še ni ampak gamad se že zbira na raznih informativnih dnevih. To bo še pestro.
Zakaj pa šola in starši takih otrok ne sankcionirajo?

I

No po večini fotri teh otrok delajo v DEU in se jim gladko je*e kaj se dogaja na šoli. Glede na mentaliteto le teh bi rekel, da bi bili še ponosni..:bonk:
Nerodno sem zapisala. V mislih sem imela starše neproblematičnih otrok.
Kaj pomeni DEU?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113

Aja situacija je dejansko taka in ne gre za neko "sds-style" strašenje? Tole je pa res že kritično in če se kmalu ne uredi bo še kaj več kot "samo" pestro.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113
Eno je teorija, drugo je pa potem praksa. V teoriji tudi ni problem enega šiptarja namahat ampak v praksi jih je pa še 20 zadaj in najverjetneje niso golih rok. Pol se pa pejd.

In ravno zaradi tega - praksa neprimerljiva s teorijo - imamo taka sranja dandanes na mnogo multikulti področjih, ker nekaterim ne potegne, da rinejo utopične ideje v prakso.

I

Eno je teorija, drugo je pa potem praksa. V teoriji tudi ni problem enega šiptarja namahat ampak v praksi jih je pa še 20 zadaj in najverjetneje niso golih rok. Pol se pa pejd.

In ravno zaradi tega - praksa neprimerljiva s teorijo - imamo taka sranja dandanes na mnogo multikulti, ker nekaterim ne potegne, da rinejo utopične ideje v prakso.
Ne govorim o fizičnem nasilju, ampak o prijavi na policijo. Tja tudi spadajo take zadeve, in to ni prav nič utopična ideja, ampak bi morala biti stalna praksa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113
Jaz tudi govorim o prijavi na policijo ampak sem dal to kot primer (slabe) teoretične rešitve problema, saj tega v praksi ne reši ampak ti po možnosti pripelje še dodatne težave.

Fizično nasilje sem pa omenil zato, ker se je na momente treba proti ognju borit z ognjem in če kulturno zaostal folk dojame zgolj klofuto, lepe besede pa ne - pa naj pade klofuta, problem je pač treba rešit. In če me vprašaš je problem že zdavnaj prerasel meje možnosti hitrih in vsem prijaznih rešitev.

• Všeč mi je
Reactions: Splash in Fe3
I

Jaz tudi govorim o prijavi na policijo ampak sem dal to kot primer teoretične rešitve problema, ki pa te v praksi ne reši ampak ti po možnosti pripelje še dodatne težave.

Fizično nasilje sem pa omenil zato, ker se je na momente treba proti ognju borit z ognjem in če kulturno zaostal folk dojame zgolj klofuto, lepe besede pa ne - pa naj pade klofuta, problem je pač treba rešit. In če me vprašaš je problem že zdavnaj prerasel meje možnosti hitrih in vsem prijaznih rešitev.
Prijava na policijo, sodišče in izgon iz države ne rešijo problema? Ti namesto tega zagovarjaš fizično nasilje?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.244
113
Da, po mojem mnenjui prijava na policijo ne reši problema, saj zadeva potem do sodišč ne pride, kje je šele izgon. V kolikor temu nebi biolo tako, danes nebi imeli problemov, ki jih imamo. Pa da ne omenjam kakšen life imaš, ko šiptarji zvohajo, kdo jim dela probleme. Ja, v določenih primerih zagovarjam rešitev s fizičnim nasiljem. Prosim preberi počasi - V D O L O Č E N I H. To je daleč od tega, da bi šel po šoli prefukavat mulce.

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Sin vrhovnega sodnika đorđevića.
http://nova24tv.si/slovenija/saga-p...c-v-solo-dokler-ravnatelj-ustrezno-ne-ukrepa/
Za zidovi OŠ Poljane se že nekaj let dogaja marsikaj, kar verjetno zaradi ustrahovanja ne doseže javnosti, tako kot bi moralo. Kaže, da so v naših javnih šolah vse prepogosto privilegirani otroci vplivnih staršev. O tem se je veliko že pisalo, a zgleda, da lovke vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića in državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje Tine Brecelj segajo zelo daleč, saj ima očitno njun sin resne težave, a kljub temu ostaja brez ustreznih sankcij
Sošolcem grozil s “prerezal ti bom želodec”- Brecljeva mu zdaj zjutraj redno pregleduje torbe

Že septembra naslednje šolsko leto je po evidencah v šoli sošolca udaril v vrat, zaradi česar je bil ta obravnavan na kliničnem centru. Dogodek so zopet prijavili policiji in centru za socialno delo. V šestem razredu kljub takšnemu vedenju ni več imel spremljevalke. Tudi vpričo učitelja je sošolca podrl na tla in ga zbrcal. Decembra so njegovi sošolci doma povedali, da nosi v šolo nož in grozi, da bo zaklal sošolce. Mama je dejala, da mu sedaj redno zjutraj pregleduje torbo. Psihologinji je v pogovoru leta 2017 dejal, da če bo imel slab dan, bo v šolo prinesel nož in vse pobil. Tudi učiteljice je zmerjal s prostaškimi izrazi (“prasica debela”, “kurba” ipd.).
u.png

Tabela incidentov, ki so jo poslali zaskrbljeni starši.
Na šolo prišla policija in starši so bojkotirali pouk
Januarja 2018 je zopet grozil z nožem, zaradi česar je prišla na šolo tudi policija, je razvidno iz evidenčne tabele. Po tem incidentu so se starši odločili za bojkot pouka in zahtevali ustrezne ukrepe, ki bodo trajno zagotovili rešitev situacije. Po “zaslugi” tega fantka je šola dobila nalepko “nasilna šola”.

I

Da, po mojem mnenjui prijava na policijo ne reši problema, saj zadeva potem do sodišč ne pride, kje je šele izgon. V kolikor temu nebi biolo tako, danes nebi imeli problemov, ki jih imamo. Pa da ne omenjam kakšen life imaš, ko šiptarji zvohajo, kdo jim dela probleme. Ja, v določenih primerih zagovarjam rešitev s fizičnim nasiljem. Prosim preberi počasi - V D O L O Č E N I H. To je daleč od tega, da bi šel po šoli prefukavat mulce.

Pred dvema letoma, marca 2016 so sicer v Celju zaradi nasilništva nad mladoletnimi odvzeli prostost 20-letnemu državljanu Kosova. Napadalec je bil izgnan iz države, od takrat do zdaj pa celjska policija ni zabeležila izstopajočih primerov nasilja nad mladimi. »Ob tej priložnosti poudarjamo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno ali fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno zato bomo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki,« so še sporočili s PU Celje ter mladoletnike pozvali, naj o tovrstnem ravnanju obvestijo starše, profesorje ali prijatelje ter zadevo prijavijo policiji.

https://www.delo.si/novice/crna-kro...la-mladoletnega-drzavljana-kosova-124330.html

• Všeč mi je
Reactions: Matey