Naše aktualne naložbe

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Preveč te skrbi izguba vrednosti oz. ti preprečuje, da bi se sploh česa lotil.

Misliš, da moja skrb ni upravičena? Za povprečnega janeza zaslužiti in v štumf dati 50 jurjev pred 7 leti in danes je podobno "težko".
Porabiti 50 jurjev pa je danes neprimerno lažje. A ni to tisto, kar me lahko skrbi?

Ali pa dajmo še drugače, jaz bi res rad enkrat rekel "dovolj imam, delal bom samo tisto kar me veseli in ne več od 7-20 + vikende+...." in ko bo prišel ta dan, bi rad imel na strani dovolj, da lahko preživim tista leta ki mi bodo še naklonjena. Za ŽIVETI bom itak še vedno nekaj naredil zraven, ker drugače bo dolgčas
smile-1.gif

Dobro še vedno me lahko kap rukne prvi teden "penzije"
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Pojem inflacije mi je dobro poznan. Nisem pa prepričan, da se kljub temu ne splača varčevati. Obresti vseeno malce pomagajo pri ublažitvi izgube vrednosti denarja.

Takrat, ko mislim začeti koristiti privarčevani denar, ne bom mogel reči "dovolj imam in šel delat, kar bi rad", ker verjetno ne bom mogel početi več kaj veliko.

Hellreiser

Pripravnik
6. mar 2015
111
0
16
No Resolver razlož že kaj prodajaš za eno varčevanje...
Ker mi smo itak preveč bukovi, da bi kaj vedli...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Hellreiser pravi:
No Resolver razlož že kaj prodajaš za eno varčevanje...
Ker mi smo itak preveč bukovi, da bi kaj vedli...

Jaz nič ne prodajam. Pravim samo, da se mi ne zdi neumno dati vsak mesec določeno vsoto na stran za penzijo kljub dejstvu, da bosta inflacija in razvrednotenje denarja vse pobrali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.081
6.929
113
pri taščici
Nekako ne zaupam, da bom cez 40 let dobil od pokojninskih skladov več kot sem v njih vložil.
No, pravzaprav ne vlagam v pokojninske. Moja nekaj vlaga, ker so v službi "tako rekli" .
Me zanima koliko bo od tega. Sploh ker je "lastnica druzbe" ena izmed bogatejših Slovenk, pa pred 25 leti ni imela "nicesar".
Ona si bo zagotovila lepo penzijo, vlagatelji pa... Malo si preberite nasvete glede nakupa nkbm pred 8 leti....

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Dobr no, kaj ma nkbm veze s pdpzjem ki ima garantiran donos??

Zena naj pa ne bo taka ovca da poslusa " kaj mora delat za penzijo", zakaj ji nisi takrat rekel NE??

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
To se dogaja dokaj pogosto, ljudje kupujejo delnice, ki imajo zelo podoben ticker, te grejo v nebo, ljudje kupujejo še naprej, ko se zavejo napake pa prodajajo in zopet pade na dno. Seveda špekulantje to vejo, kupijo delnice vnaprej po nizki ceni, ko pridejo bedaki/šalabajzerji jim jih prodajo po visoki, ker mislijo da kupujejo neke druge delnice.