Naše aktualne naložbe

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
V sosednji temi je nekdo dal idejo, da napišemo kje ga imamo.

Pa dajmo, saj ne zneskov, samo kje je in približno kakšni delež predstavlja.

Predlagam, da na tem mestu ne prištejemo morebitnega lastništva nepremičnine kjer se živi, samo tisto, ki obstaja kot "naložbeni višek".

Potem pa si naj bodoči spraševalci kam bi ga vtaknili sami naredijo sliko kako in kaj...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
Pišemo o viških:

oldtimerji: 20%
kocke: 5%
lastna firma delnice: 30%
krka: 10%
skladi bric 5%
neprmičnine: 30%

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
- nekaj starih žepnih ur (za gušt) približno slabih 5%
- nekaj srebrnikov in zlatnikov dobrih 5%
- manjša parcela 40%
- delnice (oznake na NYSE): TC 30%, SQM 5%, DNN 5%, SLW 5%, SDRL 5% (deleži v % so res približni)

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
50% v gotovini v € na trgovalnem računu.
50% SAN.MC
Procent približen. Letos največ pridobil z menjavo dolarjev v evre. Me pa še sedaj žre zajeb na trgu IPO podjetji. Zato, da se mi malo glava ohladi sem sedaj tu kjer sem, vsak mesec nekaj dodam na račun in čakam. Pol pol pa imam, ker ne gre za velike zneske in manjše ni smiselno nalagati.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Nekako tema ni najbolj zazivela
smile-1.gif

Delter...50% v kesuna trgovalnem racunu terja veliko mero discipline..bravo! Vedno nekaj vlece da bi kupil..

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Še jaz z mojo miloščino:

50% na stavnem računu
25% na trr
25% življenjsko-naložbeni polici (že nekaj let pa jih kar vlečem..)
+8 delnic Save
smile-1.gif
(carinil pri sebi v nedogled, prav tako 25 NKBM-jevih... oh ja)

Gre pa tukaj za skupno med 10 in 15k €... nobene bogatije.

Sem na preži za dobrim kosom gozda, planiram tudi druge stvari-težava je ortodoksna žena, ki ima v enem štumfu že 5 let istih 500 eur. Bo že...
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
smile-1.gif

Delter...50% v kesuna trgovalnem racunu terja veliko mero discipline..bravo! Vedno nekaj vlece da bi kupil..

So prizanesljivi do ggg.

Hellreiser

Pripravnik
6. mar 2015
111
0
16
Sami neki delničarji, jaz še v življenju nisem nobene imel. Zgleda sem res ena sirota...
Imam pa motorko za 1000€, pa vitlo za 5k€, a to tud šteje?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Hellreiser pravi:
Sami neki delničarji, jaz še v življenju nisem nobene imel. Zgleda sem res ena sirota...
Imam pa motorko za 1000€, pa vitlo za 5k€, a to tud šteje?

Seveda šteje. Sploh v kombinaciji z nekom, ki zna ta delovna sredstva uporabljati, so vredna veliko več kot "naložbe" v taki vrednosti.

Dodano: Tudi gozd ima svoja tveganja, ki so lahko usodnejša od izgub na borzi.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Citat:
smile-1.gif

Kot sem rekel, denar ni velik. Sem pa pošizil, ker sem ves zaslužek na SHACK-u izgubil na BOX-u, da ne govorim kje je sedaj SHACK glede na moj nakup.
uf-1.gif

Je pa res težko zdržat, brez da bi šamaril na trgu. Vendar v evropi (xetri) ne vem kaj bi tečaji so že porasli za usd/evo "nateg" nazaj v USA me še ne vleče, ker računam na dolar nekje 1.2 -1,25 recimo koncem poletja. Mogoče kakšna ideja?

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
smile-1.gif

Kot sem rekel, denar ni velik. Sem pa pošizil, ker sem ves zaslužek na SHACK-u izgubil na BOX-u, da ne govorim kje je sedaj SHACK glede na moj nakup.
uf-1.gif

Je pa res težko zdržat, brez da bi šamaril na trgu. Vendar v evropi (xetri) ne vem kaj bi tečaji so že porasli za usd/evo "nateg" nazaj v USA me še ne vleče, ker računam na dolar nekje 1.2 -1,25 recimo koncem poletja. Mogoče kakšna ideja?

In te še ni izučilo?
confused-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.480
6.983
113
dokler sem kaj imela je bilo na TRR, potem je šlo pa v hišo. konec koncev se je v ta namen šparalo. še ene dve leti bo tako, potem bo kušček spet počasi začel rasti. Vse kar znam, je nalaganje na TRR, mrbit kaka vezava z boljšimi obrestmi in kupovanje nepremičnin. Zaenkrat bajta, ko in če bo kupček spet kdaj zrastel, bo pa najbrž kaki vikend na morju ali pa stanovanje za mulca med študijem. Take finte so mi domače, vse ostalo je zame precej abstraktnega pomena in se ne upam tega iti.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
dokler sem kaj imela je bilo na TRR, potem je šlo pa v hišo. konec koncev se je v ta namen šparalo. še ene dve leti bo tako, potem bo kušček spet počasi začel rasti. Vse kar znam, je nalaganje na TRR, mrbit kaka vezava z boljšimi obrestmi in kupovanje nepremičnin. Zaenkrat bajta, ko in če bo kupček spet kdaj zrastel, bo pa najbrž kaki vikend na morju ali pa stanovanje za mulca med študijem. Take finte so mi domače, vse ostalo je zame precej abstraktnega pomena in se ne upam tega iti.

Zaslužiš dovolj dobro, da bo penzija nekoč dovolj velika za preživetje?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:

Zaslužiš dovolj dobro, da bo penzija nekoč dovolj velika za preživetje?

Tega je mene malce strah in me skozi "peče", da bi nekaj moral začeti... Ker sem relativno veliko sprašil v delnicah, sem zadnja leta ves čas samo s stanjem na TRR.

Hellreiser

Pripravnik
6. mar 2015
111
0
16
Sicer pa, če razmišlja v bližnji prihodnosti o nakupu nepremičnine, kaj pa ti meniš?
Jaz se kar strinjam z Jabe. Tudi sam najraje vidim da je denar na banki, ne pa v nekih delnicah...
Banke imajo še zmeraj garantiran donos in tudi največjo varnost, vse ostalo pa variira.