NAS za doma

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem imel v tej vlogi Linux, distribucija Slackware. Zahtevala je oprecej rocnih nastavitev, kar mi je ustrezalo, tebi morda ne bo. Opcij je pregovorni milijon (v resinici jih ni ravno milijon), isci kateregakoli od odprtokodnih OSov v kombinaciji z 'NAS', npr.:

Linux NAS

ali pa

FreeBSD NAS

To te recimo pripleje do strani, kot jetale, potem je samo odvisno koliko svojega casa zelis vloziti v postavitev (in ucenje - pridobil bos dragoceno znanje).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Kater OS pa naj poknem na tisti računalnik iz sestavi.si (2x atom 1.60)? Lahko je tudi linux z UI ali pa kaj od MS. Laufal bi pa kot NAS - torrenti, file server, mogoče FTP, print server.
Tistega, katerega poznaš in znaš uporabljat.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Kater OS pa naj poknem na tisti računalnik iz sestavi.si (2x atom 1.60)? Lahko je tudi linux z UI ali pa kaj od MS. Laufal bi pa kot NAS - torrenti, file server, mogoče FTP, print server.

Jaz imam na svojem serverju Windows server 2003. Ni požrešen, vse dela in super simpl za vzdrževati.
Na njem pa teče: Web server, FTP server, CoD2 in CoD4 server (eno ali drugo), file server, torrenti.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
no pa sem tud sam nabavil d510 + 1gb rama. Bomo vidli kak bo. Mislim pa dat gor Windows home server
Če bo ok, prodam Synology DS110J

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Kje pa boš staknil WHM? Lahko tudi na ZS, če ni za v javnost. :D
ComShop ga ima, sicer je treba še kaj železnine zraven kupiti, samo se da zmenit, če je pravi prodajalec. Drugače pa, jih je po travnikih kolikor češ.

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Vem, da je to že stara tema vendar je danes in jutri LevelOne GNS-2000 model NAS-a na voljo za ugodno ceno tako, da celo jaz razmišljam o nakupu. Mogoče kakšen komentar, če je to uredu zadeva!?

KLIK

Trenutno imam HTPC z dvema diskoma v raidu 1 (+ sistemski disk) in sem celo razmišljal, da bi to nadomestil z NAS-om in namesto HTPC-ja kupil multimedijski predvajalnik mogoče na Androidu!
Vesel bi bil, če ima kdo voljo pokometirat ali je to smiselno naredil ali ne!

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Hvala za info!
Nisem pomislil, da bi pogledal v tujino za referenčno ceno. Potem ni ta ponudba nič posebno ugodna!