Naročilo iz Hong Konga

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Iz HK naročam ročno uro in me zanima, kako je s carino oz. davki.
Konkretno: Stvar stane 65€. Koliko in kaj bom (če) moral plačati državi
Ali obstaja kakšna možnost, da se tem dajatvam izogneš
redface-1.gif

Hvala

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
obstaja, greš tja, si jo daneš na roko in jo na roki prineseš

druče pa je 4-5 % carine na pošiljko + 20 % ddv na ceno pošiljke in na poštnino + stroški špedicije - pošte itd

sicer pa je to bilo že napisano vsaj 50x

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
199
8
18
Carine ne boš plačal (plača se nad 150 eurov), plačal boš samo ddv (plača se nad 22 eurov vključno s poštnino). Sicer se nekateri želijo izogniti carini in davku tako da pripišejo zraven, da gre za darilo, a na carini pregledajo izdelek in podajo lastno oceno, tako da načeloma ne nasedajo takim foram.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pravzaprav pri poštnih pošiljkah carina praktično vedno zahteva račun in link do artikla v kolikor je bil kupjne preko spleta. v kolikor ga ne moreš sproducirati, ti lahko zaračunajo koliko jim paše.
ča pa sumijo da je artikel, ki ga uvažaš ponaredek , pa ga na tvoje stroške uničijo

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Plačaš pa še stroške carinjenja in pa pošiljanja, kar je več kot tistih 20% DDVja pri takem znesku. Velika možnost je da če paket pride z letalom v kompletu z miljon ostalimi, da se cariniku ne bo dalo odpirat oz. vodit postopka carinjenja. Tako da obstaja recimo 30% možnosti, da bo paket šel skozi brez carine.

Glede darilnih paketov. Te pakete pri nas skoraj obvezno odprejo in je učinek ravno obraten od željenega!
evil.gif
Bolje da ima paket tisto carinsko specifikacijo, kjer lepo piše koliko stvar košta in potem je na lenobi (preveč dela) carinika a se mu da za tistih 10EUR odpirat, preverjat cene, zapirat, pošiljat dalje ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Malo premalo podatkov - kakšna ura ipd. - kljub vsemu za osnvno:

Po TARICu za "navadno" uro (ni iz plementih kovin):

1. carina do 4,5% - tj. v tvojem primeru slabe 3,-EUR
2. DDV => torej 13,- EUR
3. pazi - koliko imaš poštnine? Ker se namreč carina in DDV računa na vrednost blaga + prevoz
4. če gre z "običajno" pošto ni nekih bistvenih dodtanih stroškov zaradi postopka - če pride pa s kako "hitro" pošto, ti pa zelo radi zaračunajo špeditersko storitev (skladiščenje, zastopanje, ipd) in si hitro na + 50,- EUR + še vse dajatev - preveri drobni tisk ob naročilu

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Hvala vsem za izčrpne odgovore. Cena ure je 65€ + 0€ poštnina.
Iz napisanega sklepam, da bom moral plačati 20% DDV kar znaša 13€.
Torej je to vse?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ni, vse.
Dodaj še stroške carinjenja in poštnino od carine do tebe.
Kakšnih 10E še dodaj.

LP

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
+ cca. 5€ za stroške carinjenja, pošiljanja (dopisov in paketa)... In to je potem res vse. X+ 20% +5€ = končna cena

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
Približno 20 nakupov prek neta iz HK;dosedaj sem plačala samo 1x;naročala pa oblačila,CD,DVD,nakit.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Naročil iz Hongkonga... Ponaredek tag heuerja. Ura je bla 75€, poštnine cca. 20€. Označeno gift... So odprli in pustili noter.

To je iz prve roke cca 1 mesec nazaj, tko da ne vem kaj sanjate o uničenju.

LP

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Naročil iz Hongkonga... Ponaredek tag heuerja. Ura je bla 75€, poštnine cca. 20€. Označeno gift... So odprli in pustili noter.

LP

No marjan očitno si imel veliko srečo ali pa se cariniku ni dalo ukvarjati s tem, jaz sem imel popolnoma drugačno izkušnjo s podobnim izdelkom.

Dobil pošto naj dostavim račun, ko sem prinesel račun so mi takoj povedali da lahko da je stvar ponarejena in bo morala na pregled pooblaščeni firmi(ITEM d.o.o. pooblaščen za vse večje znamke oblačil, ur itd...), nato sem čez kak teden prejel pismo naj se zjasnim ali je stvar ponaredek ali original in vkolikor trdim da je original oni pa ugotovijo nasprotno lahko odgovarjam... No vkolikor se ne zjasniš v 10 dneh smatrajo da se pač nisi izrekel in zadevo dajo v pregled, ko je ugotovljeno(v mojem primeru je bilo) da je zadeva ponarejena dobiš domov spet en kup papirjev da so ugotovili da je pač izdelek ponarejen in bo uničen.

Do sedaj so mi uničili 4 izdelke in v vseh primerih sem dobil kupnino nazaj ali opcijo da ponovno pošljejo pošiljko...

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Se opravičujem, to je bila moja izkušnja....

Torej se primeri od primera do primera razlikujejo!

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik marjan pravi:

LP
In koliko si plačal (carina, DDV......)

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Citat:
Uporabnik marjan pravi:

LP

No marjan očitno si imel veliko srečo ali pa se cariniku ni dalo ukvarjati s tem, jaz sem imel popolnoma drugačno izkušnjo s podobnim izdelkom.

Dobil pošto naj dostavim račun, ko sem prinesel račun so mi takoj povedali da lahko da je stvar ponarejena in bo morala na pregled pooblaščeni firmi(ITEM d.o.o. pooblaščen za vse večje znamke oblačil, ur itd...), nato sem čez kak teden prejel pismo naj se zjasnim ali je stvar ponaredek ali original in vkolikor trdim da je original oni pa ugotovijo nasprotno lahko odgovarjam... No vkolikor se ne zjasniš v 10 dneh smatrajo da se pač nisi izrekel in zadevo dajo v pregled, ko je ugotovljeno(v mojem primeru je bilo) da je zadeva ponarejena dobiš domov spet en kup papirjev da so ugotovili da je pač izdelek ponarejen in bo uničen.

Do sedaj so mi uničili 4 izdelke in v vseh primerih sem dobil kupnino nazaj ali opcijo da ponovno pošljejo pošiljko...
Si imel kakšne stroške s tem ter kakšne? Ker sam do sedaj na srečo nisem imel problema.