Napredne domače polnilnice - izkušnje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.812
7.368
113
pri taščici
Sicer ne potrebujem napredne, vendar bom vprašal kar tukaj.

Ima kdo kakšno priporočilo za enofazni polnilec, nekaj kar bi lahko vozili v prtljažniku za občasno rabo na mestih, kjer v bližini ni polnilnice. Načeloma šuko vtičnica max 16A. Avto ima type 2 priključek.
Večina avtov ga je v preteklosti dobila polega avta. Ko bodo sli ti avti razhod bodo z njimi sli tudi bolj ali manj nerabljeni polnilci.
Zato mogoce ideja da isces rabljenega. Seveda za cim manj evrov.
Kao tovarniskega novega lahko prodajajo za 500, ampak rabljen ni vreden več kot 50.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.562
1.305
113
Sicer ne potrebujem napredne, vendar bom vprašal kar tukaj.

Ima kdo kakšno priporočilo za enofazni polnilec, nekaj kar bi lahko vozili v prtljažniku za občasno rabo na mestih, kjer v bližini ni polnilnice. Načeloma šuko vtičnica max 16A. Avto ima type 2 priključek.
Vzemi nekaj pri Metronu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.812
7.276
113
Dajte kaki link. Jaz z avtom nisem nic dobila. Tudi se nikdar rabila, ampak za boljsi obcutek, da je v avtu za vsak slucaj, ce se pa kdaj zgodi, da bi mogoce res bilo treba ipd...

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
162
20
18
Hvala, ja če obstaja cenejša alternativa mi je Metron predrag. Pogledam še to Ali opcijo.

Če prav razumem te "polnilci" samo skomunicirajo tip priključka in moč polnjenja z avtomobilom, sam polnilec je v avtomobilu, avto na koncu še vedno dobi netransformirano omrežno napetost?

Drugače sem našel še to.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.562
1.305
113
Hvala, ja če obstaja cenejša alternativa mi je Metron predrag. Pogledam še to Ali opcijo.

Če prav razumem te "polnilci" samo skomunicirajo tip priključka in moč polnjenja z avtomobilom, sam polnilec je v avtomobilu, avto na koncu še vedno dobi netransformirano omrežno napetost?

Drugače sem našel še to.
Ja, pa noter so še varovalni elementi (kjer pač so, na mariskaterem poceni jih pač ni), plus vprašanja mase, praktičnosti, nastavljanja moči oz. toka, kvačitete komponent (ne le eketronika, tudi kabli in ročka) ... Dobiš, kar pač plačaš.

• Všeč mi je
Reactions: sad

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
162
20
18
S tem se strinjam, sem iskal, če je kakšna slika notranjosti, pomislek ravno na to kako je izvedena zaščita, saj je cena iz Ali že blizu kvalitetnejšega podaljška.

Sem še enkrat pogledal Metron in vidim, da je osnovni kabel tudi 200e, tisti za 500 so pametne izvedbe in višji tokovi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.705
10.336
113
Jaz se vedno znova sprašujem, kako nekateri tako enostavno polnite avtomobile za več 10.000 eur s polnilci iz Alija za 50 eur.
Ampak vsakemu svoje.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.790
855
113
Jaz se vedno znova sprašujem, kako nekateri tako enostavno polnite avtomobile za več 10.000 eur s polnilci iz Alija za 50 eur.
Ampak vsakemu svoje.

Ne gre za polnilec, AC polnilec je vedno vgrajen v avtu. To je samo malo kablov in elektronika (EVSE), ki pove avtu s kolikšno močjo lahko polni. Res ne razumem kako so nekatere polnilnice 1k €.

• Všeč mi je
Reactions: ozaz

sad

Guru
24. avg 2007
21.705
10.336
113
Drži, ampak imam izkušnje z Iphone in USB C kabli z alija.
Pa lahko 100% napišeš, da gre samo za kos žice in plastiko, ampak vem, da je razlika med kablom za 2 EUR iz Alija ali pa kablom za 15 EUR od renomirane znamke.
Kot sem napisal: vsakemu svoje. Jaz vem, da pri takih zadevah raje kupim enkrat renomirano znamko in sem miren.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji in Pepe

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.790
855
113
Kar sem hotel napisat je, da se bo zgodila neka konsolidacija tudi pri renomiranih znamkah, trenutno lupijo ker pač lahko, neka kvalitetna 3-f polnilnica z OCCP protokolom za 400€ je čista realnost. Prenosni 16A 1-f kabli pa več kot 200€ nimajo kaj biti.

• Všeč mi je

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.562
1.305
113
Ja, ampak ne s kabli/ročko renomiranega proizvajalca, dovolj podprtimi protokoli in vmesniki, zaščito ... In seveda supportom, servisom. Dovolj dobro poznam BOM in stroške razvoja/servisa/supporta, da je realna cena take polnilnice nekje od 600 € naprej. Se pa da dobiti tudi renomiranega proizvajalca za man, samo je treba kak kompromis sprejet, če ti to pač ustreza.

sad

Guru
24. avg 2007
21.705
10.336
113
Drži, ampak imam izkušnje z Iphone in USB C kabli z alija.
Pa lahko 100% napišeš, da gre samo za kos žice in plastiko, ampak vem, da je razlika med kablom za 2 EUR iz Alija ali pa kablom za 15 EUR od renomirane znamke.
Kot sem napisal: vsakemu svoje. Jaz vem, da pri takih zadevah raje kupim enkrat renomirano znamko in sem miren.
Da pojasnim te kable. Imam original Iphone kable stare že deset let in delajo bp. Pri kitajcih se že po letu pojavlja, da odstopa zaščita, na enem se je v usbju odlepila ploščica s kontakti. Jaz si ne predstavljam, kaj se bo zgodilo, ko se to začne s temi kitajskimi polnilnicami dogajati. To ti lahko hiša pogori.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.701
748
113
Zavedati se je potrebno:
Kakovost ne more biti poceni,
a visoka cena ni nujno odraz kvalitete.
;)

• Ljubezen

sad

Guru
24. avg 2007
21.705
10.336
113
Se strinjam v celoti.
Se spomnim kakšno desetletje nazaj, ko se mi je kabel, ki sem ga lupil, spotoma drobil v prah. Je pa bil 20% cene kabla, ki sem ga šel potem kupit v lokalno trgovino. Tukaj je tudi en pisal, da te lahko neka kitajska cin mašina ubije, ker ni bilo zaščite. Hm.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
162
20
18
Da ne bom predolgo doktoriral, če vzamem to, bom zadovoljen, kakovost na mestu, plačam in pozabim? Za 3-5x letno dopolniti cca 40kW.