Napredne domače polnilnice - izkušnje

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.723
7.204
113
Sam povem... Mene ni zanimala prej, me niti ne sedaj... Ampak, ker smo se ravnokar pogovarjali, je meni seveda google tole novicko serviral.

Želim jim pa vse dobro, zato sem jo tudi pripela.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

sad

Guru
24. avg 2007
21.482
10.146
113
Mene zanima zakaj bi dajal vmes še eno dodatno zadevo, če imaš polnilnice, ki ti to že vse same urejajo. Vključno z merjenjem porabe, SE, itd.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.485
1.287
113
Mene zanima zakaj bi dajal vmes še eno dodatno zadevo, če imaš polnilnice, ki ti to že vse same urejajo. Vključno z merjenjem porabe, SE, itd.
Znajo upravljat poleg:
- sebe glede na omrežninske bloke, cene enrgije in ostalo porabo v objektu
- upravljat SE in baterijo (spet glede na omenjeno zgoraj)
- upravljat TČ
- upravljat glede day-ahead cene, sistemske storitve, vreme, podprto z AI
- uporabljat podatke iz števca, ne iz tokovnikov
- pa še kaj se najde ...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.723
7.204
113
Od nastetega samo upravljanje TCjke in day ahead cene. Kaj je se v rubriki "pa se kaj se najde"? Ker tole dvoje je neuporabno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.723
7.204
113
Kako povezovanje z moj elektro?

Sicer pa, zakaj za boga bi nekdo dajal v EV popnilnico regulacijo doma? Zadeva je zadnji faktor, ne pa regulator. Pamet, ki jo rabi, je zgolj ta, da ve koliko ona SME, ne pa da bo regulirala.

Bi pa vseeno napovedala nekaj, kar seveda bo v prihodnjih letih. Cimmanj dvigujte roko za moznost povezovanja z drzavnimi institucijami in outsourcanja tega celo k ponudnikom, ki bodo bolj ali manj obvezani in regulirani na tem področju - ker danes tankamo v nase EVje olje, bo pa tendenca, da se bo dizel. Najprej pri tistih, kjer se bo to lahko izvajalo...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
922
102
43
select 1 from dual;
Glede na zadnji post od Jabe.... kaj je sploh prednost teh "pametnih" polnilnic za 1000€+ napram neki dumb polnilnici za 250€, ki zmore 3x16A.

Tisiti ki imate polno električne avtomobile itak verjetno 95%-99% polnite doma ponoči, ko moč ni nek faktor, za tiste parkrat, ko je treba podnevi, pa ne vem koliko n let bi potreboval, da si pokrijem razliko.

Še pri meni s priključnim hibridom, ki ga polnim pogosteje, se mi v večini primerov izzide, da ne prekoračim bloka podnevi.

Ni zajebancija, da ne bo kdo to vzel tako, me zanima, ali bi se splačalo sedaj potrudit za subvencijo in nabavit pametno polnilnico...

sad

Guru
24. avg 2007
21.482
10.146
113
Razmišljati ne rabiš ;). Sicer pa tudi neumne polnilnice večinoma poznajo timerje. Drugače pa na avtu nastaviš.
Če imaš SE je pa recimo fajn, da se ti fila samo na sonce.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.232
3.081
113
Ravno pri SE in letnem obračunu, ko imaš itak bolj ali manj fiksne bloke, je vseeno če filaš na sonce ali ne, glavno da bloka ne prekoračiš, seveda če vzporedno laufajo še drugi porabniki potem pač paziš ampak ravno pozimi ko TČ še jemlje in se kuha, je najboljše polnit ponoči.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.723
7.204
113
Tako, je popolnoma nic ne rabis razmisljati, ker avto postavis na svoje mesto, ki ga ima v bajti - t.j. zadnje.

Jaz sem tudi ze brez avta ven vrgla varovalke in kar sem res hotela je dinamicna polnilnica, ki lahko gre na max, ampak se jo poklopi. Vse imamo na strom, imamo tudi grelce in sredi noci sredi zime jaz ne mislim ven tipko držati. Ali pa tvegati, da se ne bo nafilal. Kot ugotavljamo v sosednji temi, znajo biti polnjenja bolj pogosta pozimi.

Po drugi strani sem, ce ne bi bilo treba prevec doplacat, bila pripravljena se hecati s SE, ker sem stevec ze imela. Toj pa to. Bi vzela zappija drgac, ker ga ima kar nekaj poznanihnin so zadovoljni, ampak je bila ta cenejša, pa sem rekla, ajde pa naj bo ta... Z veseljem sem izkoristila moznost blokov, tak da res lahko vklopim kadarkoli, ampak brez vecjega prilagajanja (oziroma nic) lahko enostavno polnim samo ponoči, kar tudi pocnem. Cez dan me ni doma, ce bi bila sila, se pa avto drugje fila...