Naprava za izdelavo kruha

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Super nekaj idej ste mi dali
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Ker ne jem veliko kruha je kruhomat prava stvar zame. Če kupim štruco kruha, se mi bo zelo verjetno posušila, žemljic pa se mi ne splača kupovat 1 po 1. Tako si lahko naredim potrebno količino kruha, ki jo bom lahko normalno pojedel. Pa še svež je. Ponavadi imma mešanico za polnozrnat kruh, sam pa dodam še bučna semena, vodo pa nadomestim z mlekom.

Drugače pa sem v kruhomatu že delal marmelado, testo za pizzo, ciabate, sadni kruh... Stvar je univerzalan.
Aja, imam Mulinexov aparat. Vsekakor priporočam...

LP
Gargy

sass

Guru
1. sep 2007
5.237
870
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pri nas sicer nimamo tega kuhinjskega pripomočka, smo pa dresirani na domač črn kruh, bel mi nekako ne paše. Kruh se peče nekako enkrat na teden, pa da v zamrzovalno skrinjo, mu potem čisto nič ne manjka.
Koliko pa ta makina kaj elektrike pokuri
sprasujem se.gif
Baje se zaradi tega ne splača. Če bi že moral sam kruh pečt, bi mi prav prišla edino ena mašina za gnetenje.

Stvar porabi minimalno elektrike ki je potrebna za spečt kruh .. sicer nima neke uber hude izolacije, ampak vseeno je notri speč kilo kruha ceneje kot pa v električni pečici. Tako od oka, grelec dela samo 1h s tem da je termostatski in dela kaj pa vem 20% časa. Torej cca. 0.2h x 2kW -> 0.4kWh, tole je pa tam cca. 4 cente na peko!
evil.gif
pravzaprav še manj: z merilcem mi je na polnem 3,5h programu nameril 0,2kWh, torej cca 2 centa na peko
@ jado: kupi takega, ki ima dve gnetilki in kapaciteto vsaj 1kg (oz. 0,70kg, če boš pekel že pripravljene mešanice).
če si bolj pridne sorte, si boš sam pripravljal mešanice, kar je ceneje. foter je v mlinu poceni kupil moko, potem pa rad eksperimentira z dodatki (čebula, olive, semena). jaz sem bolj lene sorte in v glavnem pečem že pripravljene mešanice. kupujem v hoferju in lidlu. mlinotestove mešanice mi niso všeč.