Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Imamo enega cenejših kupljenega 5 let nazaj v Merkurju, zdej malce škripa ko meša ampak dela BP. Kruh se peče 3 ure in pol, kot je že nekdo omenil je tole edini uporaben program (tudi če maš 15 programov uporabljaš samo enega). Pri nas je sicer trenutno redko v uporabi, ker nikoli ni cele družine doma in se kruha dejansko ne rabi.
Aparat se uporablja drugače tudi za mešanje drugega testa, recimo za pico, potico, ... pač kar rabi da se fino zmeša! Vržeš sestavine notr in meša + lahko tudi vzhaja in spet meša ...
Če kupuješ pripravljeno mešanico prišparaš relativno malo (2x), če pa kupiš 25 kg moke in en "tavelik" kvas ter potem vsak dan pečeš svoj kruh pa prišparaš nekako 10x .. kolikor je pač moč prišparat pri kruhu, ker vseeno ne gre za velike zneske. Skratka če zdej porabiš 50 EUR mesečno za kruh, potem z aparatom prišparaš od 25 do 45 EUR, odvisno iz česa delaš kruh!
Pod črto, zaradi šparanja se tega ne splača imet razen če pečeš kruh za 100 ljudi .. s tem da je aparat (tudi taveliki) malce premajhen za take količine. Je pa fino, ker imaš lahko v nedeljo popoldne (ko ponavadi zmanjka kruha) svež kruh oz. kot je nekdo že omenil zjutraj dobiš za zajtrk svež kruh še pred časpopisom!
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Imamo enega cenejših kupljenega 5 let nazaj v Merkurju, zdej malce škripa ko meša ampak dela BP. Kruh se peče 3 ure in pol, kot je že nekdo omenil je tole edini uporaben program (tudi če maš 15 programov uporabljaš samo enega). Pri nas je sicer trenutno redko v uporabi, ker nikoli ni cele družine doma in se kruha dejansko ne rabi.
Aparat se uporablja drugače tudi za mešanje drugega testa, recimo za pico, potico, ... pač kar rabi da se fino zmeša! Vržeš sestavine notr in meša + lahko tudi vzhaja in spet meša ...
Če kupuješ pripravljeno mešanico prišparaš relativno malo (2x), če pa kupiš 25 kg moke in en "tavelik" kvas ter potem vsak dan pečeš svoj kruh pa prišparaš nekako 10x .. kolikor je pač moč prišparat pri kruhu, ker vseeno ne gre za velike zneske. Skratka če zdej porabiš 50 EUR mesečno za kruh, potem z aparatom prišparaš od 25 do 45 EUR, odvisno iz česa delaš kruh!
Pod črto, zaradi šparanja se tega ne splača imet razen če pečeš kruh za 100 ljudi .. s tem da je aparat (tudi taveliki) malce premajhen za take količine. Je pa fino, ker imaš lahko v nedeljo popoldne (ko ponavadi zmanjka kruha) svež kruh oz. kot je nekdo že omenil zjutraj dobiš za zajtrk svež kruh še pred časpopisom!
Raje nabavim oz. mam v skrinji pripravljen kruh/bagete/žemlje za peko. Tisto pa maš v 20 min. spečeno in sveže.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?
Ti si cela naprava za "izdelavo" kruha. A misliš da je kruh lončeni izdelek ali ulitek da se izdela?
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pri nas sicer nimamo tega kuhinjskega pripomočka, smo pa dresirani na domač črn kruh, bel mi nekako ne paše. Kruh se peče nekako enkrat na teden, pa da v zamrzovalno skrinjo, mu potem čisto nič ne manjka.
Koliko pa ta makina kaj elektrike pokuriBaje se zaradi tega ne splača. Če bi že moral sam kruh pečt, bi mi prav prišla edino ena mašina za gnetenje.