Naprava za izdelavo kruha

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupili najcenejšega, dela že 3 leta ''nonstop'' - ene 4 štruce na teden. Malo se že pozna obraba teflona na posodi, ampak nič hujšega.

Kruh je spečen v 3,5 ure. Obstaja krajši program, ampak je kruh potem nizek in ''nabit'', kot finski kruh v trgovini. Zvečer nasipamo not sestavine (večinoma samo voda + mešanica za kruh), nastavimo timer in ko se zbudiš bajta diši po svežem kruhu
zmaga.gif


Kupujemo mešanice v Hofru, imajo enih 5-6 vrst kruha, vse so zelo dobre.

Prihranka nismo računali, ampak 1€ je vrečka za 2 štruci (oz. ''štručki''), tak da nek prihranek sigurno je. Mi v glavnem odkar imamo aparat zelo redko kupimo kruh, tu pa tam kakšne žemlje.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Mi zadevo uporabljamo zgolj za mešanje testa. Kruh potem raje spečemo v pečici, ker se lepše razleze in je mehkejši. Je pa fajn mašina za mešanje testa.
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Uporabljam aparat Bomann.

Pečem brezglutenski kruh, program traja tri ure.
 

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Meni pa kruh spečen v teh mašinah ni dober... Doma ga stara dva pečeta, pa ga jem samo , ko ni "kupljenega". Prihranek my ass. Beli pa polbeli kruh se dobi že od 70 centov dalje. Ni treba kupovat kruha za 2 ali 3 eur
bonk.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Imamo enega cenejših kupljenega 5 let nazaj v Merkurju, zdej malce škripa ko meša ampak dela BP. Kruh se peče 3 ure in pol, kot je že nekdo omenil je tole edini uporaben program (tudi če maš 15 programov uporabljaš samo enega). Pri nas je sicer trenutno redko v uporabi, ker nikoli ni cele družine doma in se kruha dejansko ne rabi.

Aparat se uporablja drugače tudi za mešanje drugega testa, recimo za pico, potico, ... pač kar rabi da se fino zmeša! Vržeš sestavine notr in meša + lahko tudi vzhaja in spet meša ...

Če kupuješ pripravljeno mešanico prišparaš relativno malo (2x), če pa kupiš 25 kg moke in en "tavelik" kvas ter potem vsak dan pečeš svoj kruh pa prišparaš nekako 10x .. kolikor je pač moč prišparat pri kruhu, ker vseeno ne gre za velike zneske. Skratka če zdej porabiš 50 EUR mesečno za kruh, potem z aparatom prišparaš od 25 do 45 EUR, odvisno iz česa delaš kruh!

Pod črto, zaradi šparanja se tega ne splača imet razen če pečeš kruh za 100 ljudi .. s tem da je aparat (tudi taveliki) malce premajhen za take količine. Je pa fino, ker imaš lahko v nedeljo popoldne (ko ponavadi zmanjka kruha) svež kruh oz. kot je nekdo že omenil zjutraj dobiš za zajtrk svež kruh še pred časpopisom!
 

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Imamo enega cenejših kupljenega 5 let nazaj v Merkurju, zdej malce škripa ko meša ampak dela BP. Kruh se peče 3 ure in pol, kot je že nekdo omenil je tole edini uporaben program (tudi če maš 15 programov uporabljaš samo enega). Pri nas je sicer trenutno redko v uporabi, ker nikoli ni cele družine doma in se kruha dejansko ne rabi.

Aparat se uporablja drugače tudi za mešanje drugega testa, recimo za pico, potico, ... pač kar rabi da se fino zmeša! Vržeš sestavine notr in meša + lahko tudi vzhaja in spet meša ...

Če kupuješ pripravljeno mešanico prišparaš relativno malo (2x), če pa kupiš 25 kg moke in en "tavelik" kvas ter potem vsak dan pečeš svoj kruh pa prišparaš nekako 10x .. kolikor je pač moč prišparat pri kruhu, ker vseeno ne gre za velike zneske. Skratka če zdej porabiš 50 EUR mesečno za kruh, potem z aparatom prišparaš od 25 do 45 EUR, odvisno iz česa delaš kruh!

Pod črto, zaradi šparanja se tega ne splača imet razen če pečeš kruh za 100 ljudi .. s tem da je aparat (tudi taveliki) malce premajhen za take količine. Je pa fino, ker imaš lahko v nedeljo popoldne (ko ponavadi zmanjka kruha) svež kruh oz. kot je nekdo že omenil zjutraj dobiš za zajtrk svež kruh še pred časpopisom!


Raje nabavim oz. mam v skrinji pripravljen kruh/bagete/žemlje za peko. Tisto pa maš v 20 min. spečeno in sveže.
wink-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?

Ti si cela naprava za "izdelavo" kruha. A misliš da je kruh lončeni izdelek ali ulitek da se izdela?
smile-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Imamo enega cenejših kupljenega 5 let nazaj v Merkurju, zdej malce škripa ko meša ampak dela BP. Kruh se peče 3 ure in pol, kot je že nekdo omenil je tole edini uporaben program (tudi če maš 15 programov uporabljaš samo enega). Pri nas je sicer trenutno redko v uporabi, ker nikoli ni cele družine doma in se kruha dejansko ne rabi.

Aparat se uporablja drugače tudi za mešanje drugega testa, recimo za pico, potico, ... pač kar rabi da se fino zmeša! Vržeš sestavine notr in meša + lahko tudi vzhaja in spet meša ...

Če kupuješ pripravljeno mešanico prišparaš relativno malo (2x), če pa kupiš 25 kg moke in en "tavelik" kvas ter potem vsak dan pečeš svoj kruh pa prišparaš nekako 10x .. kolikor je pač moč prišparat pri kruhu, ker vseeno ne gre za velike zneske. Skratka če zdej porabiš 50 EUR mesečno za kruh, potem z aparatom prišparaš od 25 do 45 EUR, odvisno iz česa delaš kruh!

Pod črto, zaradi šparanja se tega ne splača imet razen če pečeš kruh za 100 ljudi .. s tem da je aparat (tudi taveliki) malce premajhen za take količine. Je pa fino, ker imaš lahko v nedeljo popoldne (ko ponavadi zmanjka kruha) svež kruh oz. kot je nekdo že omenil zjutraj dobiš za zajtrk svež kruh še pred časpopisom!


Raje nabavim oz. mam v skrinji pripravljen kruh/bagete/žemlje za peko. Tisto pa maš v 20 min. spečeno in sveže.
wink-1.gif

Je razlika med sveže pečenim domačim kruhom in ostalimi nadomestki iz zmrzovalnika. Sicer pa si lahko tudi sam narediš v aparatu testo, ga zrežeš na poljubno obliko, vržeš v skrinjo in potem ob priliki pogreješ!

Aja, najbolje enostaven in poceni nadomestek je pa itak merkator/tuš/spar narezan kruh + skrinja + mikrovalovka! Sploh ni toliko zanič, pa še v 1 minuti imaš svež kruh!
cheer.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kupuje se, kaj se kaj priporoča/svetuje itd? Koliko različnih vrst kruha ipd se lahko naredi? Kake osebne izkušnje?
Koliko ste kaj prihranili mesečno, letno?

Ti si cela naprava za "izdelavo" kruha. A misliš da je kruh lončeni izdelek ali ulitek da se izdela?
smile-1.gif

Pomojem ima on bolj prav, namreč kruh se v napravi tudi ZMESI, VZHAJA in potem šele PEČE!
grims-1.gif
 

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Pri nas imamo Maulinex, s katerim lahko delaš tudi bagetke, ki so veri veri veri* (remember Police Academy ravnatelja?
grin1.gif
) gut.
Kruh je tudi veri...* ok, eksperimentiramo pa z različnimi mokami in kombinacijami le-teh (bela 60-70%, ostalo koruzna ali ržena ali ajdova, ali polnozrnata ali...), ter soljo, kvasom, in različnimi dodatki (olivno olje, v katerem je namočen čili, potem sezam, pa bučna semena, mak, pražena čebula...). Ne kupujemo pripravljenih mešanic, ker so bv, vklopimo le domišljijo in je vsakič drugačen kruh, 10x boljši od kupljenega. Res pa je, da moraš pri nas imeti dobre zobe, ker smo ljubitelji bolj zapečene skorje.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.464
2.449
113
Na googlu sem to frazo zasledil le na tem forumu v tej temi ter na slo-tech, se vidi da pišejo to neki računalničarji
grin1.gif
 

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Pri nas sicer nimamo tega kuhinjskega pripomočka, smo pa dresirani na domač črn kruh, bel mi nekako ne paše. Kruh se peče nekako enkrat na teden, pa da v zamrzovalno skrinjo, mu potem čisto nič ne manjka.
Koliko pa ta makina kaj elektrike pokuri
sprasujem se.gif
Baje se zaradi tega ne splača. Če bi že moral sam kruh pečt, bi mi prav prišla edino ena mašina za gnetenje.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Pri nas sicer nimamo tega kuhinjskega pripomočka, smo pa dresirani na domač črn kruh, bel mi nekako ne paše. Kruh se peče nekako enkrat na teden, pa da v zamrzovalno skrinjo, mu potem čisto nič ne manjka.
Koliko pa ta makina kaj elektrike pokuri
sprasujem se.gif
Baje se zaradi tega ne splača. Če bi že moral sam kruh pečt, bi mi prav prišla edino ena mašina za gnetenje.

Stvar porabi minimalno elektrike ki je potrebna za spečt kruh .. sicer nima neke uber hude izolacije, ampak vseeno je notri speč kilo kruha ceneje kot pa v električni pečici. Tako od oka, grelec dela samo 1h s tem da je termostatski in dela kaj pa vem 20% časa. Torej cca. 0.2h x 2kW -> 0.4kWh, tole je pa tam cca. 4 cente na peko!
evil.gif
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zaenkrat uporabljem še Schneekoppejevo mešanico, ki pa je žal ni več na slovenskem tržišču. Za nekaj pek jo bo še, potem pa še ne vem na kaj se bom usmeril.
 

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sem opazil, da so te izdelke umaknili. Škoda
frown-1.gif
.

Schar ima sicer tiste tri tipe moke, ampak neke druge pametne mešanice pa ni.
 

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jaz ga sam pečem doma, naenkrat ga spečem po 3-4kg (2 kosa) v navadnem štedilniku na drva v loru..

Vse sestavine sam naredim, ne kupujem že narejene mešanice.
Moka, kvas, sladkor, sov, olje, voda ...
Peče se ene 45 minut, vzhaja vse skupaj 80 minut...
 
Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Govoriš o brezglutenskem kruhu ali navadnem (sprašujem, ker si repliciral name).

Katero moko uporabljaš?