Napihnjena žarnica

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Nazadnje sm pri kitajcih videl h7 zarnice ki so tolk zanic da se je se crna pobarvana kapca fajn luscila. Nevem kako za vraga dobi to CE za prodajo?

CE lahko vsak proizvajalc napiše če hoče.....to ni noben garant za kvaliteto....kitajci pa sploh to zlorabljajo in limajo tudi tam kjer ne bi smeli

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Osram nihgtbreaker oz. Philips night vision sta žarnici z enako barvno temperaturo, kot klasična žarnica.
To kar si ti videl je Bluevision šit, izgleda "lepo", ponoči v dežju samomorilsko, ker ne vidiš ama ništa...:)

Nazadnje urejeno:

xc7

Pripravnik
20. jul 2011
50
0
6
glede CE
CE-Mark-or-China-Export-mark.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hvala za razlago. Torej, tukaj je nabor Ostamovih žarnic:

http://www.osram.com/osram_com...light/index.jsp

Verjetno je imel notri ala Cool Hyper Blue žarnico? Katero pa priporočaš ti, za najboljšo vidljivost?

Tole ! ( http://www.osram.com/osram_com...-plus/index.jsp )

Žarnice oddajajo dejansko več svetlobe. Presenečen sem bil tudi na lepšo (!) cut-off linijo snopa. Imam jih pa že montirane od 1.10.12. Med tednom gorijo cca 2.uri, med vikendom odvisno. Bomo videli kako dolgo bodo zdržale.
Imel sem tudi prejšnji model, navadne night breakerce. Zdržale so cca 6 mesecev.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Hvala! Ko mi kakšna crkne na Amperi, bom zamenjal kar obe s tole. Sej, če sem prav razumel, jih dobiš v paru?

P.S.: V čem je pa razlika med tole, ki si jo navedel in Limited Edition, ki ima zlato kapco? Aha, samo zlata kapica, ki nima nobene uporabne funkcije.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kjer sem jaz kupoval so jih prodajali posamezno. Sem pa še old-school mišljenja; ko crkne ena, zamenjam obe
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Se strinjam. Če zamenjaš model oz. svetilnost žarnice, je bolje, da zamenjaš obe. Če bi pa zamenjeval z že obstoječim modelom, pa mislim, da ni potrebe menjati obeh.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Samo pazi, ker Osram NB plus ti bodo zdrzale pol manj od navadnih Osram ali Philips zarnic. Samo za primer pri meni, original Philips OEM (prva vgradnja) so mi zdrzale 30.000km (11 mesecev), vecina relacijske voznje. Potem sem dal Osram NightBreaker+, na levi strani mi je crknila pri 16.000km (~6.mesecev), na desni mi je se drzala, vendar sem potem zamenjal obe hkrati. Tisto na desni strani sem dal za rezervo. No letos, mi je spet na levi strani crknila pri 16.000 km, medtem ko na desni se ne. Zamenjam levo s tisto rezervo od prejsnjic in mi dela ze 2 meseca ~4000km. Na desni strani mi se drzi ~20.000km.

Da bos vedel, koliko lahko pricakujes. Pri meni zgleda da imam na levi luci malce vec toka ali pac tam prej udari.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Imaš prav. Tudi na Osramovi strani piše življenska doba in piše 150h, Ultra Life pa 1200h.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ja te k mocneje svetijo so vrjetno tudi malo bolj nasponane z jakostjo svetilnosti ali pa z manj plina in dobijo drugacno manj rumeno barvo in je normalno da manj zdrzijo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Ja te k mocneje svetijo so vrjetno tudi malo bolj nasponane z jakostjo svetilnosti ali pa z manj plina in dobijo drugacno manj rumeno barvo in je normalno da manj zdrzijo.

Tanjša žička v žarnici.

Longlife variante pa imajo malo debelejšo
smile-1.gif

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Danes sem menjal žarnico na Meganu. Žarnica je Narva, ima pa vsaj 20k kilometrov, zelo verjetno, pa je, da je še originalna, več kot 60k kilometrov in je prav tako napihnjena, kot Špar varianta.
Verjetno, da se to zgodi, če žarnica odpove med vožnjo, ko je steklo maksimalno segreto, takrat žareča nitka, stopi, oziroma, napihne steklo.
Moje mnenje je, da večina žarnic odpove ob zagonu, takrat pa je steklo še hladno in ga žareča nitka ne poškoduje.
LP Janko http://shrani.si/f/1D/to/1QV7Jlbg/zar.jpg[/IMG]]ime spletne strani

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prej bi verjel, da je Narva popustila in dala žarnice v poceni kitajsko proizvodnjo.

Jaz že kar nekaj let dajem v vse avte (vse domače) od Osrama žarnice, ki so pri številnih znamkah kot prvovgradne in jih tudi prodajajo servisi kot 'originalne' za mastno ceno. Sicer pa stanejo okoli 5€ na komad, so v kartonasti plavo-rumeni embalaži. Držijo tudi po 5 let (mogoče še več, ampak je potem šel avto v prodajo), vidljivost je super tudi v dežju.

Če koga zanima za katere se gre lahko doma slikam embalažo.

Edit: po moje so tele: http://www.osram.com/osram_com...-line/index.jsp

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
hahaha, prvič vidim "noseče" žarnice:)

hudo, res
najverjetneje je res razlaga glede nitke in stika s steklom pravilna

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Hvala! Ko mi kakšna crkne na Amperi, bom zamenjal kar obe s tole. Sej, če sem prav razumel, jih dobiš v paru?

P.S.: V čem je pa razlika med tole, ki si jo navedel in Limited Edition, ki ima zlato kapco? Aha, samo zlata kapica, ki nima nobene uporabne funkcije.

Ravnokar sem prebral, da ima Ampera HIR sprednje luči. Z avtom sem v rezervnem kompletu sicer dobil H1 žarnico, tako da sem se obrnil na prodajalca, da se bo pozanimal in mi po potrebi zamenjal, me pa zanima, če imajo te HIR luči res tako boljši učinek, kot berem na Googlu?