Napihnjena žarnica

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
sploh pa ne rezervnih avtomobilskih delov v štacuni, kjer se praviloma kupuje jogurte.
wink-1.gif

Pa ne že spet
rolleyes-1.gif
Kot da nobena moto trgovina nima šrot žarnic na voljo - in obratno, kot da nima Spar tudi Osram/Philips.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Manj, neprimerno manj. Ker tam nabavni referenti niso loleki, ki nabavljajo jogurte.
In četudi jih kak od potnikov nafuka na šrot robo, jo praviloma ne naročijo več. Tisti, ki žele ostati v biznisu vedo, da je konkurenca huda, in poceni ni poceni, ko slednje postane drago, bodisi z raztopljeno parabolo zaradi žarnice ali zaribanega motorja zaradi filtra, ki ni nič filtriral. V večini primerov pa jim je dovolj že to, da stranke pizdijo, ker morajo žarnice menjavat vsak teden, ter jih ozmerjajo, kaj za en šrot si mi prodal. Uni prodajalki v Sparu se pa jebe, itak ona ne odloča, da se je nabavilo na kitajskem žarnice po 2 centa, prodaja se jih pa po 5 EUR.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.050
454
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
eno vprašanje za vse vas ki imate po 35 let originalno žarnico not.
ste že pomislili, da vam na servisu ob menjavi olja še žarnico menjajo?
Nisem. Ne vem, zakaj bi za menjavo olja hodil na servis. Za žarnico? No, nekateri avti pa res imajo tako butast dostop, da je to skoraj nuja na servisu narediti. Sodelavec je pravil, kako je menjava žarnice trajala celo uro. Audi A4.... Meni je to beda.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz.

Ne vem kako lahk sploh kupujete žarnice znamke SPAR?? To je verjetno najcenejši šit kar na najdejo na trgu, in verjetno nima noben dobavitelj prstov zraven (večinoma so jih itak uničli zaradi njihove cenovne politike), tako da ogromno sami nabavljajo (verjetno tudi iz Avstrije) - ni za vse artikle tako. Že ko pogledaš kdo je uvoznik bo takoj jasno, če piše da Špar, potem sami rihtajo. Če bi bil dobavitelj zunanji si sam niti nebi upal takšnih žarnic prodati, ker bi mu jih takoj vrnili + še kakšne procente odbili in še za naprej nebi mogel sodelovati z njimi.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.122
113
Titograd
Lej, zdaj imam Osramovo žarnico (običajna, ni kak silverstar za 10 €/komad) noter, ne sveti nič manj rumeno in snop svetlobe ni nič drugačen....... tudi na prejšnjih avtih, ko sem primerjal šparove žarnice s osram/philips, jaz osebno nisem videl neke razlike in na slepo ne bi mogel razločit katera žarnica je v avtu. Tako da sem včasih kupil tudi šparovo in se nisem sekiral. Zdaj pač, ker je žarnico dobesedno stopilo in je zdržala malo več kot teden.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Sam že dolgo uporabljam samo Osramove žarnice... edino zdaj, ko imam novo Hondo, ne vem, katere so originalne v njej. A ko bo kakšna crknila, bom definitivno dal Osram.
Od takšnih noname žarnic iz Spara pa samo stran. Niso vredne svojega denarja. No podobno sem opazil tudi pri varčnih žarnicah za dom... po enem tednu jo je kar odpikalo, razpadla se je...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Lej, zdaj imam Osramovo žarnico (običajna, ni kak silverstar za 10 €/komad) noter, ne sveti nič manj rumeno in snop svetlobe ni nič drugačen....... tudi na prejšnjih avtih, ko sem primerjal šparove žarnice s osram/philips, jaz osebno nisem videl neke razlike in na slepo ne bi mogel razločit katera žarnica je v avtu. Tako da sem včasih kupil tudi šparovo in se nisem sekiral. Zdaj pač, ker je žarnico dobesedno stopilo in je zdržala malo več kot teden.

Sej pravim, da prej so zunanji dobavitelji nabavljali zadeve (za žarnice ipd. ne vem kako je sedaj), je bilo pa za kar nekaj ostalih asortimanov tako. Lahko da sedaj sami to sranje nabavljajo, in pač najceneši šit, da čimveč zaslužijo. Zunanji dobavitelj si nebi upal takšnega šrota prodat, ker te to udari 10x nazaj...sploh ko bi videl kaj vse v teh pogodbah piše. Sam povem, sploh ko hodim po teh centirh, da te v bistu zdej še ene 10x bolj nategnejo kot so te prej...v bistvu se da že direkt pri kakšnem kitajcu dobiti boljšo stvar kot v naših trgovinah, kvaliteto si sam izbereš, al boš šit al pa mal bolš, da tud če se nategneš se vsaj za mal manj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
izogibaj se 'no name' žarnic. Ker niso vredno pol ku...

Kupi take kjer gor piše neka firma..da si vsaj približno slišal zanjo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Nazadnje sm pri kitajcih videl h7 zarnice ki so tolk zanic da se je se crna pobarvana kapca fajn luscila. Nevem kako za vraga dobi to CE za prodajo?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.050
454
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Nazadnje sm pri kitajcih videl h7 zarnice ki so tolk zanic da se je se crna pobarvana kapca fajn luscila. Nevem kako za vraga dobi to CE za prodajo?
Zna biti, da dajo za test eno kvalitetno, za prodajo pa potem nekaj drugega.... Pa saj ni samo pri žarnicah tako.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Žarnica, ki se je napihnila ni Kitajska. Na embalaži piše, da je made in Italy by Bottari
Zdej tega podjetja in referenc ne poznam, lahko tudi da piše da je made in ITA..na koncu pa 3/4 "uvozijo" in pakirajo kot made in italy...to se dogaja.
Drugače pa, ni vse kar je Kitajsko zanič, ogromno stvari se tam naredi, sam pa izbiraš kvaliteto.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
menjaj kovinsko originalno podnozje za plasticnega z zascitenimi kontakti za par € in bodo ok delovale tudi sparove zarnice
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Žarnica, ki se je napihnila ni Kitajska. Na embalaži piše, da je made in Italy by Bottari
Točno tako sem dal jaz noter kakšen mesec nazaj,delala je 3 ali 4 dni....na koncu enak razultat
stupid-1.gif

S tem,da je še ven nisem mogel dobit,po nekaj poskusih se je odlomila in pol bučke padlo v lečo luči!!
jezen.gif

Preklel sem ta čip šit bottari in leclerc,kjer sem jo kupil
grims-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
KSZ

Je kdo vrnil žarnico v trgovino, kjer jo je kupil, oz. jim vsaj poslal email z zahtevo po povračilu stroškov.

gre se za princip!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Če smem; danes sem na poti domov po trzinki vozil pred rdečim Mustangom in sem v ogledalu opazil, da ima desno žarnico normalno, halogensko svetlobo - torej belo rumenkasto, levo pa modrikasto. Je ta modrikasta ta Osramova žarnica, ki naj bi dajala več svetlobe?