Napihnjena žarnica

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Sedaj mi je v roku 10 dni crknila že druga žarnica za kratke luči, obe žarnici sta bili na eno stran napihnjeni in počrneli, prvič videl to
bonk.gif
kaj je narobe?

Obe na levi strani, ford focus. Dolge luči in pozicije ne delajo težav.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Morebiti halogenka, ki jo je nekdo prijel za bučko? Na mestu, kjer je steklo mastno, se začne kondenzirat uparjena žarilna nitka. Posledično je nitke čedalje manj, na tistem mestu pa je naparjen material. Lahko da je tam tudi tako visoka temperatura, da se steklo deformira... ampak to je zgolj moja domneva.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
tam kjer se dotakneš ostane maščoba od kože in je hlajenje slabše, posledično steklo napihne

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
E, točno taka je
smile-1.gif
je pa res nek šparov krš, bučke se nisem dotikal. Po nasvetu avtoelektričarja sem dal noter Osramovo žarnico, pa da vidim kako bo.

Prvič se mi je nekaj takega zgodilo, pa sem dajal tudi v prejšnje avte noter vse živo, od osrama, philipsa, do šparovih žarnic....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.050
454
83
tam ko se terc po tori rola
Da napišem še svoje mišljenje: meni je vedno crknila leva sprednja žarnica, kratka. Zamenjam, po tednu dni spet crkne... Tako kakšne petkrat, jaz že skoraj na koncu z živci, kaj je narobe. Vedno pa sem kupoval na Petrolu, najcenejšo seveda. No, potem pa enkrat niso imeli tiste, tapoceni, pa sem vzel malo dražjo, firme se ne spomnim. Od tedaj gori, že sedem let. Desna je še prva, 12 let stara... Kot tudi vse ostale. Ne, lažem -srednjo zavorno sem lani menjal.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.388
5.663
113
pa se ti ne zdi da ze ornk rumen sveti po 12 letih
sprasujem se.gif
Ubistvu si sam povedal da mas avto z postimano elektriko (brez spic v sistemu) in da se 99 procentov podnev vozis!

Sam uporabljam osram silverstar...do sedaj najbolsa zarnica glede na svetilnost/vzdrzljivost/cena

Ps ce se dotaknes bucke spucaj z alkoholom!!!

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, sem bil na petrolu, pa rečem da bi eno H7 žarnico. Gospodična pobsrka, odpre škatlo in vzame ven žarnico (drži jo seveda za steklo) in vpraša "A je tale prava?".
Jaz je nisem vzel, koliko takšnih pa folk pokupi pa nihče ne ve.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
eno vprašanje za vse vas ki imate po 35 let originalno žarnico not.
ste že pomislili, da vam na servisu ob menjavi olja še žarnico menjajo?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Halogenske bi se naj menjavale na 75k km ? nisem prepričan da je številka prava.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Sem takoj pregledal parabolo, pa ni poškodovana. V špar jim bom šel pokazat te žarnice, tako v vednost...... računa itak nimam več, pa zaradi 3 € ne bom umrl hehe.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Špar žarnice so res zanič. Fotru crkne ena žarnica pri avtu in je kupil v šparu XXXL komplet dveh za nizko ceno. Sem mu rekel da so zanič pa je še kar težil, mu zamenjam eno in je svetila občutno bolj rumeno kot tadruga (original) .. ajde zamenjam še tadrugo.

Čez tri dni mama kliče da je zjutraj morala počakat da se je naredil dan da je lahko šla v službo, ker sta obe žarnici crknili (kratke luči)!
hysterical-1.gif

No najboljše pa je da sem se čutil krivega, dal ven obe žarnici jih pregledal in je bila nitka ko nova, žarnica pa tudi (nič zapačena ali pa kaj)! Bil sem 100% da sem kaj zajebal pri montaži in so pockralke varovalke ali pa napeljava (moški in navodila pač). Sem iz svoje rezerve vzel neke žarnice z zarjavelo "konico" (verjetno original 15 let stare) zmonitral in so svetile normalno potem.

Skratka ne vem kako ta špar žarnica sploh naredi kakšen atest ali pa se lahko prodaja v EU, ker očitno tudi ena ne dela več kot 10h brez da bi zažgala vozilo ali pa crknila sama od sebe!
rolleyes-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Men so tudi enkrat crknile obe kratki, pa sem dal do konca dol luci in vozil z dolgimi do pumpe, celo mimo kontrole. Tudi blendal ni nihce.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sem takoj pregledal parabolo, pa ni poškodovana. V špar jim bom šel pokazat te žarnice, tako v vednost...... računa itak nimam več, pa zaradi 3 € ne bom umrl hehe.

se kaksno zazgano parabolo jim nesi poleg in zahtevaj novo
evil.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
men crkne "!običajna" po cca 15 000km, "long-life" mi zdržijo cca 30 000km+
Kupujem za OSRAm ali PHilips, ostalega se izogibam.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.410
2.474
113
SV SLO
Točno tako žarnico sem danes menjal. saj nebi verjel, če nebi doživel. To se mi je zgodilo prvič in upam da zadnjič. Aha res je čip šit ampak če je žarnica žarnica se to nebi smelo zgoditi.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Po odvetnika in tožit Spar za prestane muke. Državo, pa ker ni proaktivno prepovedala Sparovih žarnic.
Obstaja pa še alternativna rešitev - uporabljat glavo in ne kupovat čisto vsakega šrota, sploh pa ne rezervnih avtomobilskih delov v štacuni, kjer se praviloma kupuje jogurte.
wink-1.gif