Napetost v Ukrajini - Krimu

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.101
4.097
113
Kot da je zahodu Ukrajine kaj bolje. Tam so plsteno prebutali pro ruskega predsedniskega kandidata. Poleg tega pa v srediscu Kieva, na prireditve, hodijo skrajnezi z AK47 in nikomur nic. Sem par strani nazaj prilepil video s takega dogodka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.027
16.163
113
Jaz pa nekako dvomim v to, saj je bila situacija na Krimu rahlo drugačna kot drugje po vzhodni Ukrajini, saj je na Krimu že od nekdaj ruska baza z ruskimi vojaki, drugje so pa zgolj pro-rusko usmerjeni Ukrajinci pa še to so baje v konkretni manjšini. Rusija se verjetno seveda nebi branila še kakšnega dodatnega ozemlja ampak v jok pa na drevo pa tudi ne bodo šli, če se jim ne priključi še kakšna ukrajinska pokrajina, njihovi cilji pa bi morali s pridružitvijo Krima biti doseženi in zadeva zaključena.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ukrajinski fašizem:
BmMsO_TCAAAD_2x.jpg

Na desni je reutersev original; na levi predelava v namene ruske propagande

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.027
16.163
113
Tnx ampak to je zgolj link do neke druge objave, ki trdi to, kar si tudi ti napisal, nikjer ni pa linka do original reuterseve fotografije. Takih linkov lahko naredim tudi jaz malo morje
wink-1.gif
A se najde kje na reutersevi strani? Meni ne uspe....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.101
4.097
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pa tudi predcasne volitve asap. Predsednik je popolnoma nelegitimen.
Zakaj, a ga ni izvolil parlament po protestih; tako kot Alenko Bratušek?

Govorim o predsedniku države, ne predsedniku vlade.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tnx ampak to je zgolj link do neke druge objave, ki trdi to, kar si tudi ti napisal, nikjer ni pa linka do original reuterseve fotografije. Takih linkov lahko naredim tudi jaz malo morje
wink-1.gif

na km se vidi da gre za BS... pri drugih linkih pocne isto.. slika tanka za katero trdi da je bila na BBCju:
BmQOvl5CcAARjR5.jpg

Ce po pogledamo:
KLIK

ugotovimo da mickan laze... no ja... zavaja
smile-1.gif
saj je bila slika tudi na BBCju taksna:
_73940083_021742122-1.jpg

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
wink-1.gif

na km se vidi da gre za BS... pri drugih linkih pocne isto.. slika tanka za katero trdi da je bila na BBCju:
BmQOvl5CcAARjR5.jpg

Ce po pogledamo:
KLIK

ugotovimo da mickan laze... no ja... zavaja
smile-1.gif
saj je bila slika tudi na BBCju taksna:
_73940083_021742122-1.jpg
confused-1.gif

Ja, na BBC-ju je bila desna slika; v ruskih propagandnih medijih pa leva. Kaj ti ni jasno?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ukrajinci imajo samo srečo, da imajo 100% podporo američanov, če ne bi jih rusi že napadli. Rusi pa nimajo jajc. Glede na vedno večjo podporo ZDA ukrajini, in vedno večje sankcije proti rusiji, imam občutek, da je putin stisnil jajca. Ne bo napadel, pa če ukrajinska vojska pobije vse ruske protestnike tam. Putin taktično uničuje Ukrajino. Rusi so prišli "protestirat" v ukrajino, kot da so kao ukrajinci.
Veliko slabše mnenje sem imel do američanov kot do rusov. Ampak glede na to, kaj rusi počnejo v ukrajini, pa upam, da nekdo te ruse pospravi in/oz. naredijo en zaliv ob meji z evropo in rusijo. Pa ne za to, ker so rusi. Tudi če bi Nemčija (na primer) napadla Ukrajino, bi bil istega mnenja.

Eni podpirate američane, drugi ruse, tretji pa podpiramo ukrajince.

Da je tako Krim kot ostali vzhod Ukrajinski, je dokaz zgodovine, ki rusije niti blizu Krima ni bilo v letu 1500.

Malo sem iskal zemljevide skozi stoletja, in našel zanimivost rusije, kako od nekdaj kradejo tuja ozemlja.
Začel sem pri 1300 letih n.št.

1360:
- Slika 1

1400:
- Slika 1

1462:
- Slika 1

1500:
- Slika 1

1600 - Se vidi zelo jasno kam je krim spadal:
- Slika 1
- Slika 2

1770/1772:
- Slika 1
- Slika 2

1800:
- Slika 1
- Slika 2
- Slika 3

1900:
- Slika 4 - Ukrajina

Vse o Krimu
Večanje Rusije skozi zgodovino

Toliko o tem, če je Krim bil kdaj Ruski ali ne. Nikoli ni bil, ker so ga rusi ukradli prejšnji državi. Potem so Rusi Krim dali Ukrajincem, zdaj pa kradejo nazaj. Skozi zgodovino, teh zemljevidov, se vidi, da je krim vedno pripadal takratnim državam (današnje ukrajine), vse do okupacije rusov. Zemljo kradejo, kot da bi rekel keks.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.027
16.163
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
wink-1.gif
To zadošča? http://www.siol.net/novice/svet/2014/04/reakcija_moskve_akcija_ukrajina.aspx

Recimo. Ni ravno Reuters ali BBC but still.... Ampak to sedaj ustreza za eno stran, zdaj pa še link do ruskega medija, kjer je objavljena slika s svastiko
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.913
5.986
113
Kakšni civilisti neki, so gre za Ruske vojake brez oznak.
Lahko kmeta oblečeš v opremo vojaka, vendar se bo na 100 km videlo da je kmet in ne vojak.