Napad psa!

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Včeraj se mi je pripetil neljub dogodek.

Kakih 80 metrov od hiše v gozdu sem zaslišal lomastenje. Pritekel je sosedov pes:

Kaj je to zaena pasma? Strafford terier?

Sprva me je samo ovohaval, potem je začel renčat in skakat vame. Moram poudarit, da ga nisem izzival ampak govoril da je priden in podobne bedarije. Potem je začel biti čedalje bolj napadalen in je začel skakat z zobmi proti mojemu vratu. Dokaj nežno sem se branil in se začel umikati proti hiši. In vmes kričal ženi naj gre z otrokom v hišo. Pes se je zaganjal vame in mi trgal rokave jakne. Kavbojk mu ni uspelo razcefrat čeprav je tudi to poskušal. Vmes je tudi seveda lajal. Sam se psov bojim in se še sedaj tresem. Po kakih 10 minutah je odnehal ker sem bil že toliko pri hiši da je zavohal psico in sem se lahko umaknil v notranjost.

Moram reč da je policija dokaj hitro prišla. Sicer sta mislila ustrelit psa, a ker je bil nonstop v gibanju nista reskirala. Napotila sta me tudi na urgenco, ker so dobro vidne sledi zob na desni podlahti. Po nogah so samo odtisi zob. Zdaj me pa zanima kaj bo naprej. Zdravnik je rekel da bodo najprej dali na opazovanje psa in če ni cepljen me čaka cepljenje proti steklini. Menda je treba velikokrat it. Kakšna kazen čaka lastnika psa?

Saj v bistvu mi ni nič, ampak me je strah. Če bi bila na mojem mestu ženska bi zagotovo začela bežat in pes za njo. Strah me je tudi za malega otroka, ki ne ve da so psi nevarni, saj je naša psica izredno mirna in tudi že stara. Razmišljam tudi o civilni tožbi, saj odkar so se ti ljudje naselili v bližini so sami problemi. Nazadnje so sosedom in tudi meni kradli drva, še prej so z grožnjami odgnali eno starejšo gospo da se je odselila. Mene so, ko sem slednjo peljal domov zablokirali s kamenjem, ko sem pa prišel nazaj do avta, je bilo kamenje tudi za avtom. Seveda sem klical PP in so mene bolj popisali kot njih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ščenetarji ti bodo zdaj rekli, da si psa razdražil, ker si ga slikal.

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Psa sem slikal pri priprtih vratih po dogodku. Saj sem premišljeval, da bi ga udari s kakim polenom ampak kaj če ga ne bi dobro trefnil in ga še bolj razjezil. Je že klicala babica lastnika psa in rekla da se identičen pes kot je njihov potepa okoli njihove hiše. To je razmetana vas in nihče daleč okoli nima takega psa. So pa ti ljudje že od pamtiveka znani kot prestopniki. Mlajši rod nadaljuje s tem saj ima poštar vedno kako modro kuverto s sodišča zanje, kriminalisti so bili tudi že parkrat pri meni in spraševali zanje. Rajonski policist, ki je prišel sinoči (slučajno na šihtu) dobro pozna situacijo in je tudi že opomnil lastnika psa da mora imeti pripetega. To je bil pa vsaj 400m zračne linije od hiše.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
saj vem, da bom pametoval ampak tudi sam sem se nekajkrat znasel na tvojem polozaju. psa drugic usekaj v smrcek, sploh ni treba velike sile in se bo pobral. Jaz sem za hec enega nemskega ovcarja usekal ornk po smrcku in to s palico, ker sem upal, da bo ckrnil pa nazalost ni. Samo opotekel in zbezal.

Policaja sta pa malo kretena, da ne streljata. Spusceno golazen bi bilo treba vso pobit.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Imam rešitev, ki 100% deluje, vendar tukajšnjim ščenetarjem ni všeč.
Sosedovega psa nafotraj z čudnimi čevapčiči!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se strinjam. Imas kaksen recept, ker bi tudi sam napekel kaksno kilo taksnih cevapov. lahko na PS
zmaga.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Maš cigane za sosede? Raje njim s polenom preštej kosti..
Drugač pa naj policija malo bolj ukrepa, posebej, če te je ogrizel. Pri meni je cucek ne bi tako dobro odnesel..bi dobil pošiljko svinca med rebra.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Napaka. S palco narediš psa samo še bolj napadalnega. Če že, najbolj učinkuje to, da se psa ne ustrašiš, da zatuliš in zavpiješ na vso moč; maaaaaaarš tam, al pa karkol druzga! Pes bo zbežal, vendar če bo pes vedel, da je blizu njegov lastnik tudi to ne zaleže.
Torej čevapi. Ziher je ziher.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
112
shocked-1.gif
v vsem tem je dobro edino to, da je napadel tebe (in ne tvoje žene oz. otroka) - čeprav imam rada pse, ampak tole je pa groza ... tega psa moraš "odstraniti" iz vaše vasi, preden se ponovi napad ... kot je rekel stardec, pripravi mu čevapčiče (z rodenticidi)

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Glede na to kako sem se tresel je še dobra slika. Psa bodo verjetno imeli zdaj nekaj časa pripetega, ampak otroka si ne upam pustiti iz hiše. V bistvu me zanima kaki bodo postopki, ker so mi na urgenci rekli da bom moral na opazovanje hodit ali jaz ali pes. In nimam se časa vozit vsak dan 50km v eno smer. Sem že zgoraj napisal da so lastniki psa rekli da se potepa en identičen. Ampak toliko sline je pa menda ostalo na tkanini da se ga da identificirat?

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Potem bo pa ta lastnik mene tožil da bom delal zanjga do smrti. Sploh pa nisem zagovornik nasilja. S policijo, razen na cesti nisem imel nikoli opravka dokler se ni ta banda naselila. Strupa ne mislim nastavljat, ker ga lahko poje moja psica ali pa kak drug pes. Orožnega lista tudi nimam da bi lahko posedoval strelno orožje katerega tudi ne maram v hiši. Mi je kar žal da ga ni policaj sinoči ustrelil. Bi si takoj oddahnil, tako pa....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Pa folk jst ne vem kaj je z vami
rolleyes-1.gif
. Če je kdo potreben batin ste vi in sosedje. Kr neki jamrate, ukrepate pa nič. Psu dat zadnjo večerjo, lastnike pa skupaj s sosedi civilno tožbo, ker verjetno imate vsi težave z njimi. To smo hotel mi nardit s enim, a se je sam spokal. Tepst take ljudi se ne splača, ker v nasi državi pol mi najebemo duplo.

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Luštno je tebi govorit. Kaj pa naj bi ukrepal dosedaj? Zdaj čakam na razplet, potem pa seveda civilna tožba. Koliko pa se lahko pokasira v tem primeru? Lahko priporočaš kakega dobrega odvetnika? Sem pogoglal in tole bi lahko bil ta pes, le da je črn:

American%20Straffordshire%20.jpg

Obstaja še kaka podobna pasma?

shift

Guru
20. jul 2007
9.875
2.267
113
za šankom
slika je sicer slaba ampak tole ni amstaff.sam ga imam doma sicer še zelo mlado zadevo.če bi bil amstaff bi bile posledice zagotovo hujše.poznaš lastnika psa??!!al je pes potepuški?!drugače pa ja čevapčiče mu pripravi pa naj gre v večna lovišča,ker če pes ima lastnika je verjetno ševečji norc kot pes
uf-1.gif