Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Zadeva smrdi na več nivojih. Ok, delovanje sindikalostov je bilo neetično. A kaj drugega naj si mislim o tem da je nekdo zadevo prikrival do par dni pred obnovo pogajanj kot to, da je bila objava dana izključno z namenom miniranja pogajanj. Ne vem namreč zakaj bi "pošteni policist" tako čakal oziroma bi ga vest zapekla ravno zdaj. Bolj verjetno je zadeva po nekih kanalih stekla že takoj (z upanjem prijavitelja na kakšno vrsto nagrade), a so za maksimalen učinek sklenili raje malo počakati. Če je tako, je to enako zavržno dejanje kot ciljano ustavljanje.
Pa še nekaj: policaji bi vseeno lahko malo bolj držali skupaj. Ne glede na to kaj si mislim o njih (kar sem povedal že tako po dogodku, ko sem rekel da ej bilo gotovo zrežirano), preziram "cinkaroša" še bolj.
Ah, dejanja sindikalistov ni zgolj neetično, ampak je to kaznivo dejanje. Celo več kaznivih dejanjso našteli.
In niti slučajno ni primerljivo z "neetičnim" čakanjem z objavo "darila", ki ga je ministru poklonil sindikat. To pač ni kaznivo dejanje ampak taktika v pogajalskem procesu. Na pogajanje se ne hodi z odprtimi kartami.
Jaz sicer menim, da je minister, o dogovarjanju sindikalistov in da bo ustavljen vedel že pred ustavljanjem, pa je zanalašč spil tisto pivo ali dva (ali ga je častil sindikalist "V" še ne vemo), zato da nebi bilo sumljivo, da je vedel kaj bo. In kot so v tistem pogovoru pravilno ugotovili že sami policisti, da so v pi*di če pride pogovor (in dejanja) na dan, so tudi pravilno ugotovili, da bo minister znal to uporabiti v svoj prid.
Ampak kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade.