Namerna poškodba avtomobila

GMD

Zelenc'
18. jul 2011
20
0
1
Recimo, da ima nekdo malo preveč časa ali pa da sem se nekomu iz kakršnega razloga zameril, in mi na avtomobilu naredi pošteno prasko.
Ali je v tem primeru sploh smiselno zadevo prijaviti policiji, glede na to da nebi vedel kdo je storilec, pa tudi če bi vedel, je težko kar nekoga obsoditi brez dokazov.
Ali policija v primeru prijave sploh kaj naredi, ali je bolje biti tiho in pač na vse pozabiti in odpeljati avto na popravilo.
Me sicer samo informativno zanima, kako ravnati v takšnem primeru, zaenkrat na srečo še nisem imel opravka z tovrstnim dogodkom, pa je le dobro vedeti kaj storiti ko se kaj podobnega vendarle dogodi.

Sicer ni ravno povezano z tem, ampak vseeno. Neka ženska iz gorenjskega konca je na parkirišču ponesreči zadeka drug avtomobil in kot vestna držalanka je odšla na policijo, kjer pa so ji na njeno začudenje zaračunali kazen in še kazenske točke navili.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nič, greš na zavarovalnico in uveljavljaš vandalizem, poškodba na parkirišču itn....

Glede znanke, za drugič bo vedela, da se v takem primeru da listek s kontaktno številko in se z oškodovancem sama zmenita. Tko sem jaz naredil, pa smo se zmenili tko, kot se za gre.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Glede znanke, za drugič bo vedela, da se v takem primeru da listek s kontaktno številko in se z oškodovancem sama zmenita. Tko sem jaz naredil, pa smo se zmenili tko, kot se za gre.
Glede znanke, za drugič bo vedela, in bo raje ušla. Ji je to dobra šola.
Sicer pa če za nepriprivezanost, nepravilno parkiranje, ..... zaračunajo kazni, ne vem kako si je baba mislila da za povzročitev nesreče ne bo dobila kazni????

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
192
63
Vse je odvisno od tega, kako imaš avto zavarovan.

Glede tiste ženske pa... vsaka čast za poštenost, ampak kdo pa je danes pri nas še pošten? Plačala je kazen, pa še v premijskem razredu je najbrž padla, če je uveljavljala zavarovalno polico. Sklepam da je bila blond...
Pa naj mi blondinke ne zamerijo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ženska je bila poštena in vseeno verjamem, da je kar nekaj poštenih med nami.
Pokazala pa se je razvitost naše zakonodaje, ki diktira način dela policije. Nekaj podobnega sem izkusil že sam in lahko samo rečem, da v stiski, če si delno sam kriv, nimaš kaj klicati policije. Kjer policija kaj ukrepa (ali tudi nič, je pa zabeležila nek dogodek), nekdo dobi kazen. Prav tako je bolje, da ko se pojaviš v bolnici po kaki nedolžni nesreči (npr. tudi z vrtnim strojem), da se zlažeš, da si že sam prijavil. Pač ne boš v statistiki štet, pa kako kazen si boš prihranil. Gotovo si kršil kak zakon naredil, da si se poškodoval.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik GMD pravi:
Sicer ni ravno povezano z tem, ampak vseeno. Neka ženska iz gorenjskega konca je na parkirišču ponesreči zadeka drug avtomobil in kot vestna držalanka je odšla na policijo, kjer pa so ji na njeno začudenje zaračunali kazen in še kazenske točke navili.

Prvoaprilska?

Pa ja ni potem dobila 9točk in 700€ nagrade.

In s poštenim človek sem se srečal 3dni nazaj. Enostavno sem bil šokiran. No, osebno se nisem srečal, mi je pa prihranil nekaj denarja in veliko živcev. Ga morem izvohan, da dobi nagradno.
cool-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
No v resnici je bilo malo drugače. Zadela je teglc al robnik (v glavnem ni bil drug avto). In ker je bila prepričana da za uveljavljanje škode pri zavarovalnici rabi policijski zapisnik je šla na policijo, kjer so ji nabili pike in par 100 eur kazni.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.944
113
v lokalni ostariji
seveda je dobila pike in kazen. in prav je tako kaj pa je štorasta naj vrne izpit enako kot tisti ki jih ustavijo in pihnejo malo čez mejo. kaj če bi tak štorasta povozila otroka če statične ovire ne vidi kako bi šele dinamično? ja take divjake je treba kaznovat. vse jim pobrat. naslednjič ko bo telegraf štango zbila pa takoj v zapor.

sarkazm off

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ma ne verjamem ,ker policaji pišejo kazni samo ,če so poklicani na kraj dogodka....če greš pa prijavit škodo pa napišejo samo ,da se je nekaj zgodilo in da niso obravnavali dogodka ker ni bilo potreba in to velja za zavarovalnico.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.944
113
v lokalni ostariji
khem nič več:) sedaj morajo obravnavati vsako nesrečo->napsati kazen. 1.7. je prinesel pač veliko sprememb... no važno da so vsi navijali kako lepo je da so pjance štrafnl (čeprav so sam en pirčk spil so bli nevarni:))

edina rešitev je, da je tok fer miličar da "pogleda stran" in sporoči da na kraju ni več nobenega... samo s tem u bistvu ogroža svoje delovno mesto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kaj pa če merjasca povoziš, pa rabiš zapisnik za zavarovalnico?
Se obravnava kot prometna nesreca z udelezbo divjadi in ni nobene kazni.

Sicer pa tudi zavarovalnice ljudem govorijo naj gredo prijavit na policijo (in zamolcijo da bodo kaznovani) saj jim je to lazje (enostavno dajo azhtevek za zapisnik namesto da bi sami zbrali podatke o nesreci). Bi pa verjetno pri prometni nesreci kjer je udelezen le prijavitelj, lahko sla cez zahteva za sodno varstvo kjer bi se skliceval na pravico zoper samoobtozbo. Problem nastane, ko nekdo zleti s ceste in klicejo drugi (tam je nekdo drug prijavil in ni pravice zoper samoobtozbo). Point vsega skupaj je pa nekako v tem: ko vas policist ustavi in kaznuje zaradi prekrska, jih veliko rece, saj se se ni nic zgodilo (peljal sem prehitro ampak ni prislo do nesrece), pri prometnih nesrecah je pa prav to - posledica je dejansko nastala.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.944
113
v lokalni ostariji
apollo8 pri merjascu bo v 95% neprilagojena hitrost:) in 6 pikic... vsaj toliko sta jih lani dobila dva ki sta nabasala en zajca en pa srno... obrazložitev: ja ste vidl znak pozor divjad, bi mogl hitrost zmanjšat tko da bi se lahko varno ustavili...

[censored] ga...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Hja.... problem je, ker je tm znak za divjad... in bi pol policaja je...al, zakaj ni položnice napisal,če bi znak "spregledal".