Naložbe, vzajemni skladi...

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.805
4.206
113
Ljubljana
hmpg.net
Tule https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogodki_prebivalci/prejel_sem_obresti/ je link na dokument https://www.fu.gov.si/fileadmin/Int.../Obresti_dividende_in_dobicek_iz_kapitala.doc kjer piše naslednje:
2.3. Od katerih obresti se ne plačuje dohodnine
....
od obresti na pozitivno stanje na transakcijskem računu pri izvajalcu plačilnega prometa, in sicer največ v višini, ki jo izvajalec plačilnega prometa plačuje za depozite na vpogled npr. pri banki
.....
Ker TR ne izvaja plačilnega prometa, torej se na njihove obresti plačuje dohodnina (nad 1.000€)

darwin

Majstr
17. avg 2007
798
571
93
Uporabljam TradeRebublic. Lani sem nekaj vrednostnih papirjev prodal in dobil različne dividende. Do sedaj sem tax report vedno dobil okrog 15. februarja +-kakšen dan. Letos ga še nisem.
Do 28. 2. je treba oddati napoved za odmero davka. Prav velikega interesa za ročno iskanje podatkov nimam.
Ima še kdo isto situacijo? Kako se boste lotili? Delali ročno, oddali po poteku roka s samoprijavo ali je še kakšna 3. varianta? S TR boti dvomim, da bom kaj dosti dosegel danes.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.662
2.831
113
Počakaj na report, takrat pošlji in v najslabšem primeru boš plačal drobiž % obresti. Jaz imam vsako leto to situacijo

• Všeč mi je
Reactions: darwin

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.638
675
113
Delnice Vzajemne... kaj boste z njimi? :)
Jaz sem jih prevzel še od strašev, ker nimata trgovalnega računa...

Od danes naprej so tudi na borzi, tako, da se lahko trguje z njimi...

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.638
675
113
Če imate odprt račun pri otp banki
OTP banka, Slovenija
[ PRENOS DELNIC VZAJEMNE ] Upravičenci do delnic Vzajemne lahko v vseh naših poslovalnicah brezplačno uredite prenos delnic iz Centralno klirinško depotne družbe na trgovalni račun za vrednostne papirje OTP banke in izkoristite eno leto brezplačnega vodenja trgovalnega računa, če imate na računu samo delnico Vzajemne.*

Ilirika oglašuje odprtje INR računa (nižji stroški, manjše provizije...) je pa keč;
Kakšna je omejitev vplačil?
1. leto: do 20.000 €.
Vsako naslednje leto: do 5.000 €.
Dodatno vsako leto še 5.000 € (skupaj 10.000 €), če sredstva namenite izključno slovenskim finančnim instrumentom (poseben podračun).
Skupna kumulativna omejitev vplačil (brez upoštevanja donosov): 150.000 €.
INR je sestavljen iz osnovnega podračuna in posebnega podračuna za slovenske naložbe.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj