Imaš prav, hitri prsti pač.Theather? Tether najbrz...
Prej bi rekel "pametni telefon" z avtokorektur.Imaš prav, hitri prsti pač.
To sta se nekaj narobe razumela. Ali jim plačuješ vodenje trgovalnega računa?ljudske obveznice: na SKB imam trgovalni račun, ki mi je ostal od certifikatskih delnic. Ves vesel grem v poslovalnico kupit za 1.000€ ljudskih obveznic. Pa reče teta na okencu "25€ stroškov za 34€ dobička - se vam ne splača."
"saj trgovalni račun že imam od certifikatskih delnic"
"ne gre na tega, morate odpreti novega".
v glavnem - če tole kdo kaj bolj razume, pls info zakaj trgovalni račun ni enak trgovalnemu računu.
Ja, to je račun od trgovalnega računa pri SKB. Ne vem, kaj ti je komplicirala, samo izvesti bi morala naročilo.
3,4% obresti je vsako leto. 1000 EUR se ne izplača, če moraš samo za te obveznice plačevati stroške vodenja.bom šel še enkrat. Me pa vseeno zanima zakaj se 1.000€ ne splača. Če ne odštejem stroškov trgovalnega računa, katerega že itak plačujem, je to 34€ v 3 letih, torej dobrih 11€ na leto oz. 1,13% . Če pa gledam "Vezani depoziti z izplačilom obresti ob zapadlosti", pa je 1,20 % za 3 leta. A je to to? Ker ne piše koliko je minimalni znesek da dobiš 1,20%. Ali pa spet kaj narobe razumem, in 1,20% za 3 leta dejansko pomeni 0,4% na leto?
ja to sem nekje zasledil, po drugi strani pa na kalkulatorju na njihovi strani ne pridem do tega procenta.Kakor vem ima IBKR še malenkost višje obresti ampka moraš imeti nad 10.000eur.