Naložba denarja... kam?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
S tem da je ona skoz dol tud pomeni dane hodi v sluzbo kjer dela in da ima precej stroskov dom-morje-dom.

Ravno v tem je fora,da poleg tega hodi še v službo in se vsak petek pelje dol,kjer je potem do konca vikenda...itak,stroški za bencin,čas in ostalo...ko potegneš črto ni vredno vse skupaj...poleg tega si vezan na tisti apartma,tudi če ti zadeva zelo zalaufa,treba se ukvarjat s turisti,itd...ma skratka preveč enega sranja. Po mojem bi to šlo relativno gladko samo v primeru,da živiš na Krku in poleg svojo hiše zraven oddajaš še kak apartma,sicer pa je preveč zajebancije z vsem skupaj...

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
A vzajemci so varna naložba? Ne vem sicer koliko si star, a očitno se ne spomniš več kaj se je nekaj let nazaj zgodilo z vzajemci. Ljudje so skoraj čez noč pušnili ogromne zneske ...

Lej,zdaj pa že močno pretiravaš
smile-1.gif

Kdor je vlagal v sklade svetovnih delnic,ni nič pušnil oz.je že vse dobil nazaj....skrajnih primerov,kot so izgube v balkanskih skladih,pa nima smisla komentirati...podobno kot nekdo,ki se odloči za oddajanje turističnega apartmaja,ga bo kupil nekje ob morju,ne pa recimo v Črnomlju ali na Jesenicah,pa se potem pizdil,da nima strank in da je vse pušnil
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Jst ne vem kaj je zato ne pametujem. Ti pa zgleda vse dobro poznas. Strokovnjak za nepremicnine, forex itd

Naceloma je pusil un k je cez to tvojo noc v paniki prodal.

Pa se enkrat, tud ce je cez noc (pa ni blo ravno cez noc) bla korekcija kakrsna je bla, in ce si vlagal mesecno si v se vecjem plusu. Poglej si katerkolinsklad ki se je trzil pred 07…

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Bom samo še nekaj napisal, nato pa nehal smetiti temo o finančnih naložbah. Postaviš/kupiš hišo na dobri lokaciji na enem od aktualnih otokov, urediš šest apartmajev, v enem živiš sam, ostale oddajaš. Mislim da ti hudega ne bi bilo.

V primeru, da se moraš pa vsak teden voziti dol, tako kot tvoja prijateljica, se zadeva verjetno res najbolj ne izplača, sploh če oddaja le en apartma.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
A vzajemci so varna naložba? Ne vem sicer koliko si star, a očitno se ne spomniš več kaj se je nekaj let nazaj zgodilo z vzajemci. Ljudje so skoraj čez noč pušnili ogromne zneske ...

Lej,zdaj pa že močno pretiravaš
smile-1.gif

Kdor je vlagal v sklade svetovnih delnic,ni nič pušnil oz.je že vse dobil nazaj....skrajnih primerov,kot so izgube v balkanskih skladih,pa nima smisla komentirati...podobno kot nekdo,ki se odloči za oddajanje turističnega apartmaja,ga bo kupil nekje ob morju,ne pa recimo v Črnomlju ali na Jesenicah,pa se potem pizdil,da nima strank in da je vse pušnil
evil.gif

Kdor je verjel recimo KD skladom je lahko veliko pušnil oziroma vsaj ne zaslužil.
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
ksz

Numy, Shark: prepričala sta me ... grem par 100k vložt v vzajemce ... sicer nisem nikjer napisal, da ne vlagam v vrednostne papirje, pravim edino da ni vse tako oh in sploh, kot nekateri trdite. Pred nekaj leti se je že pokazalo kako super so vzajemci...
tongue-1.gif

Jaz nikomur ne govorim, naj gre v sklade. Zame so neumnost.

Jaz bi zelo rad našel naložbo z dobrim donosom, navedel sem svoje misli o apartmajih, če nekdo verjame vanje, naj me utemeljeno skritizira, pa bom brez zamere premislil.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Vedno se nasmejem,ko slišim kaj takega...
cool-1.gif

Razloži prosim,zakaj so skladi kot dolgoročna naložba neumnost? Argumentirano,s številkami za zadnjih 10 let...skladi svetovnih delnic,da slišim...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hahaha

Zdej si se pa osmesil se bolj. Pejd na skladi.com, izberi kd sklade in poglej donosnost. Upostevaj se to, da vecina ljudi vlaga periodicno, torej vdc vplacil skozi obdobje in izkoristijo t.i. metodo povprecnega stroska.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
A jaz se smešim? Brigajo mene tvoje statistike, ker vidim da nimaš blage veze o čem govoriš. Poznam človeka, ki je na KD Balkanu spušil še pa još, preden se ga je končno rešil, tudi sam sem izgubil nekaj malega, tudi drugi KD skladi niso ravno blesteli tam nekje koncem 2009. Če si rabil denar in posledično moral prodati, si izgubil oziroma vsaj nisi zaslužil, kar je praktično enako.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hehe

Za vsak delniski sklad je priporocena doba 5 let +. In ja balkan je ena redkih nalozb ki je tam kjer je.

Tud apartma ce ga mors prodat cez noc ga bos pod ceno.

Oa nisem govoril o statistiki ampak o dejstvih. Noces dojet.

Smola da sta oba s prijateljem nujno potrebovala denar po enem letu.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Pa kaj spet nakladaš, dejstva so takšna kot sem ti povedal in ljudje, ki so v KD izgubili precej, so imeli prej res neverjetne donose, ki so praktično čez noč izginili in ne, niso vlagali eno ali dve leti temveč 5+ kot si napisal. Dejstvo je tudi to, da so KD oglaševali kot super duper naložbo, tudi še ko so vsi njihovi skladi padali ... in ne to zame ni naložba za 10+ let.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Vedno se nasmejem,ko slišim kaj takega...
cool-1.gif

Razloži prosim,zakaj so skladi kot dolgoročna naložba neumnost? Argumentirano,s številkami za zadnjih 10 let...skladi svetovnih delnic,da slišim...

Zame so neumnost, ker..
..država vidi vsak cent, ki ga imam v njih
..država krade dobiček, z izgubo naj se pa jebem
..se mi zdijo provizije upravljalcev prevelike, pa še mutijo lahko z mojim denarjem, ko kupujejo delnice kolegov
..se mi, da gospodarska situacija naslednjih nekaj let ne bo ravno cvetoča
..bodo po mojem mnenju cene delnic spikirale, ko bodo zrasle obrestne mere
..nimam vpliva na delovanje sklada
..ker številke zadnjih 10 let za prihodnost ne pomenijo prav nič, kar menda veš?

Zaradi tega so ZAME neumnost, če tebi odgovarjajo, pa navali, meni je vseeno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Kam pa ti vlagaš, če ni skrivnost? V Zlato?

Če hočeš zagovarjati svoje sklade ali oni svoje apartmaje, to počnita brez kritiziranja mojih naložb in raje izpostavita prednosti vajinih idej. Ker nismo v politiki.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ne, čisto resno te sprašujem in ne zagovarjam niti "mojih apartmajev", niti "njihovih skladov", vem da je najboljše imeti razpršeno naložbo, zato me resno zanimajo tvoje ideje. Več glav več ve.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Skladi KD
16.8.2005 13.8.2015
10,24 10,52 galileo
24,80 24,66 rastko
12,24 17,23 bond

tudi zadnji ni ravno nek ekstremno uspešen donos -> 3,5 % letno, še celo malo manj.