Naložba denarja... kam?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Ni ravno top naložba kajne.
tongue-1.gif

In zakaj se vsi obešate na ta Galileo? Kot da je to edini sklad na svetu...smešno razmišljanje...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ne ni, če pa si (tako kot tudi jaz) pred leti med drugim nekaj vložil v ta sklad in nato izgubil, te drugi "svetovni" skladi, ki delajo bajne dobičke ne zanimajo, kaj praviš. Kot vidiš, tudi ostali KD skladi niso bili ravno top.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Galileo ni bil nikoli Dadas. In KDjev Galileo je imel na začetku celo 20% letni donos. V prvih nekaj letih si konkretno lahko obogatel.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Ne ni, če pa si (tako kot tudi jaz) pred leti med drugim nekaj vložil v ta sklad in nato izgubil, te drugi "svetovni" skladi, ki delajo bajne dobičke ne zanimajo, kaj praviš. Kot vidiš, tudi ostali KD skladi niso bili ravno top.

A to je tista..."kogar piči kača,se boji zvite vrvi" ?
cool-1.gif

Sicer pa si malo pomešal,ker Galileo je bil vedno v glavnem sklad slovenskih delnic in ne svetovni sklad,kot npr.Beta od Infonda ali NLB Svetovni,in podobni...in še to:kot Galileo ni edini sklad na svetu,tudi KD ni edina DZU na svetu
smirk-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Oprosti, samo kaj ti ni jasno? Še enkrat preberi moj post bolj počasi in ga boš mogoče razumel.
wink-1.gif

p.s. kje sem trdil da je Galileo svetovni sklad?? Napisal sem ti, da v primeru da imaš vloženo v KD sklade in tam pušneš, te profit na drugih skladih, ki jih ti nimaš nekako ne zanima, ali pač? A zdaj razumeš?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Zlato, pa zazidat nekam kjer je na varnem, moj stari oče je imel ob začetku vojne na kupu za dve delavski hiški denarja, katerga je varčeval za novo poslopje, menjava v Marke, pa spet v dinarje, na koncu je o denarju znal rečt samo to da je samo papir....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Verjetno so nas res vse nafukal s to nerealno idejo, da se ti bo denar nekje kar 'plemenitil'.

Na koncu so oplemeniteni samo vsi prodajalci naložb, če samo pogledam kakšne stolpnice imajo vsi.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Verjetno so nas res vse nafukal s to nerealno idejo, da se ti bo denar nekje kar 'plemenitil'.

Na koncu so oplemeniteni samo vsi prodajalci naložb, če samo pogledam kakšne stolpnice imajo vsi.

467716-post_slo.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Spet kr neki na pamet ane?

http://vzajemci.com/vzajemni_sklad/177/KD_Galileo

Klikni na ikono "od ustanovitve".

6.165,95 % donos.

Kr mal neralno se sliši kajne?

Zdaj pa poglejmo ce si leta 1991 kupil aprtma na krku kje si.
Na krku.

Pa se prodat moras glih da ne pod ceno. Nobenga donosa. Skratka minus glede na kupno moč denarja.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Spet kr neki na pamet ane?

http://vzajemci.com/vzajemni_sklad/177/KD_Galileo

Klikni na ikono "od ustanovitve".

6.165,95 % donos.

Kr mal neralno se sliši kajne?

Zdaj pa poglejmo ce si leta 1991 kupil aprtma na krku kje si.
Na krku.

Pa se prodat moras glih da ne pod ceno. Nobenga donosa. Skratka minus glede na kupno moč denarja.

Oprosti, ampak očitno nimaš blage veze o čem pišem jaz, ker spet tumbaš o nekih blaznih donosih.
Mene ne zanima donos galilea od začetka do danes, ampak od dneva MOJEGA vložka, do dneva prodaje. Kupil sem recimo za solidno ceno, vmes je zrastlo, prodati pa sem moral, ko je bil tečaj kar nizko, tako da nisem v sedmih letih s KD skladi zaslužil nič, pri balkanu sem celo nekaj izgubil. K sreči sem sredstva vložil v drug posel, ki mi je prinesel nekajkratnik vrednosti izgubljenih sredstev, niso pa imeli vsi takšne sreče.

... še glede pametovanja glede apartmaja:
Če bi leta 1991 kupil apartma na Krku in ga oddajal, bi po štiriindvajsetih letih imel poleg njega še apartmajsko hišo na Pagu. Kapiš?

... sicer pa s tabo itak nima veze debatirat..
priden.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

467716-post_slo.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Povej povej kaksen posel ti prinese "nekajkratnik" (sklepam da najmanj 4 ali 5 kratnik) ker to bi mi vsi, le kdo pa nebi. Pa zakaj bi rabil nujno denar ce mi ena nalozba naredi nekajkratnik. Ij preden je bil nekaj je najprej moral biti pol/dvo/tro kratnik. Ponavadi so ti nekajkratniki povezani z nekajkratno mero rizika.

Buce prodajajo predvsem na monu...

Pol pa ni cudno da v financah skoz opozarjajo o nepoucenih vlagateljih k mislejo da ce znajo kumarce, da znajo tud denar. Financna nepismenost se temu rece. Sprjazn se!

Letos ko se res pregreva trg od zelenih stevilk, pa masovke pa rekordna vplacila v sklade, najvec delniske. Credni nagon. Tako kot takrat ko si se ti pridruzil ovckam. Pol pa hladen tus. Si se dal ostrizt, pa brez dlak si bil. Ajoj

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Povej povej kaksen posel ti prinese "nekajkratnik" (sklepam da najmanj 4 ali 5 kratnik) ker to bi mi vsi, le kdo pa nebi. Pa zakaj bi rabil nujno denar ce mi ena nalozba naredi nekajkratnik. Ij preden je bil nekaj je najprej moral biti pol/dvo/tro kratnik. Ponavadi so ti nekajkratniki povezani z nekajkratno mero rizika.

Buce prodajajo predvsem na monu...

Pol pa ni cudno da v financah skoz opozarjajo o nepoucenih vlagateljih k mislejo da ce znajo kumarce, da znajo tud denar. Financna nepismenost se temu rece. Sprjazn se!

Letos ko se res pregreva trg od zelenih stevilk, pa masovke pa rekordna vplacila v sklade, najvec delniske. Credni nagon. Tako kot takrat ko si se ti pridruzil ovckam. Pol pa hladen tus. Si se dal ostrizt, pa brez dlak si bil. Ajoj

Ne vem kolk si star, očitno si še precej zelen ker misliš da veš vse.
tongue-1.gif

Kakšen posel je moja stvar, in ja, dobiček je bil nekajkratnik vloženega v sklade. Kaj pa veš, mogoče sem vložil v buče.
sprasujem se.gif

S tabo se ne mislim več ubadati. Over and out. Aja, pa fajn služi z galileom.
cheer.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Mislt se prav nc vedt in un k misl da ve vse ne ve nic. Tako in se slabse je tvoje znanje na podrocju varcevanj,investicij,nalozb.

Razlozi se nam ta super posel, kdo pa nebi rad imel nekajkrstnik vlozka. Ker tak donos kot ga opisujes te na podlagi obrestno obrestnega izracuna zopet postavi na laz. Moral bi biti svinjsko premozen ( to je nekajkratnik bogatega cloveka) ki pa ne rabi dvigovat denar da bo za poloznice iz skladov, ko ti pac padejo.