Nalet divjadi in službeno vozilo (Triglav)

dask

Majstr
21. sep 2023
478
547
93
Koliko pa si v plusu z uporabo avta?
Boniteta takoj pri novem je bila ca. 750 eur bruto. Na mesec porabim na firmo za ca. 420 eur bencina, dodaš registracijo, gume, servise, vinjete, nekje 3.000 - 3.300 letno, se pravi nekje 250 mesečno, si na 670, kar ne plačam direktno iz svojega žepa. Plus nakup avta mesečno nekje 450 eur na 5 let ( + odkup, če te zanima konec leasinga). Če ne upoštevam, da privat definitivno ne bi dal toliko za nov avto. Ni variante, da prideš skozi z 750 bruto mesečno, s tem da boniteta pada vsako leto.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.319
4.135
113
Sedem let starega se splača vozit.

Pa dedc bo na koncu imel še večji penzion, ker od Bonitete se obračunajo prispevki za pokojninsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje ( sexy medicinske sestre), ko ga bo stisnilo....

netko

Guru
25. jul 2007
6.957
2.252
113
Boniteta takoj pri novem je bila ca. 750 eur bruto. Na mesec porabim na firmo za ca. 420 eur bencina, dodaš registracijo, gume, servise, vinjete, nekje 3.000 - 3.300 letno, se pravi nekje 250 mesečno, si na 670, kar ne plačam direktno iz svojega žepa. Plus nakup avta mesečno nekje 450 eur na 5 let ( + odkup, če te zanima konec leasinga). Če ne upoštevam, da privat definitivno ne bi dal toliko za nov avto. Ni variante, da prideš skozi z 750 bruto mesečno, s tem da boniteta pada vsako leto.
koliko daleč živiš od delovnega mesta in koliko delaš privatnih kilometrov?

dask

Majstr
21. sep 2023
478
547
93
Sedem let starega se splača vozit.

Pa dedc bo na koncu imel še večji penzion, ker od Bonitete se obračunajo prispevki za pokojninsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje ( sexy medicinske sestre), ko ga bo stisnilo....
Sexy sestre sem že koristil, žal nisem bil v stanju imet karkol od tega :bonk: ko sem bil sposoben, sem bil pa že na oddelku, kjer sestre niso več tako zelo mlade, imajo bolj umirjeno delo ;)

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.224
3.626
113
Iz prve roke, ni pa rečeno, da ima vaša firma isto. Imam službeno vozilo tudi za privat uporabo. Pred leti sem zbil srno in pihnil sem po enem pivu tudi eno malenkost, sicer daleč pod toleranco. Kazni ni bilo. Škodo sem plačal sam, ker je v sporazumu o uporabi vozila med mano in firmo napisano, da moram imeti 0,0 in vsako škodo v nasprotnem primeru krijem sam. Enako podpišeš tudi, če vzameš enega od vozil v "splošni" uporabi v firmi. Zavarovalnica s tem nima nič, vsaj pri nas ne, čisto interni predpis in firma sploh ne da naprej, če je tako. Itak nimam navade pit in vozit, ampak od takrat dalje pa niti po eni pijači ne grem več za volan, privat avta pač nimam.
Plačal si kaj?
Popravilo avta ali "strošek", ki si ga naredil firmi: odbitna franšiza, izguba bonusa itd..?
Predvidevam, da drugo.
Ker, da bi firma od zaposlenega terjala plačilo škode, za katero ima sklenjeno zavarovanje...???