Nakup zlata

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
kot je xaxid povedal glavno je to da se ne placa davka...

drugace pa zlato se smotrno kupiti ce zelis denar nekam vloziti a te ne zanima toliko donos kot varnost...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
A davek moraš plačat od dobička?

nakup zlata je dobra naložba prav zaradi tega, ker se na dobiček pri prodaji ne plača nikakršnega davka.
Je to kaka izjema v zakonu ali se za kovine na sploh ne plača davek ?

PS: To ni glih pomembno, če prodaš z izgubo
wink-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Samo zlato je izjema. Pr ostalih kovinah lepo plačaš davek.
Kar se mene tiče: zlato je fajn, varna naložba, ni pa to naložba z namenom da boš ne vem kolk zaslužu.
Še vedno pa menim da bolj eno 50gr v trezorju kot dnar za brezveze na računu v banki..

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ne plačaš davka, ko pa prodaš zlato za denar, ti firma pobere par procentov...Čisto ne prideš skozi,ker potem ne vem od česa bi te firme ki prodajajo in kupujejo živile?!!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Dragi moji, ne vem če ste iz pravega testa za v podjetniški kotiček.

Vse kar vidite je DDV, provizija, strošek...
Bolj vas skrbi koliko bodo zaslužili drugi kot pa vi.

Jaz pa vidim rast cene zlata, rast cene srebra, ki ti mimogrede pokrije DDV ( kateri ne rabi biti 20% ), lani sem zlato kupoval po 510, letos sem ga prodal po 660 in vse vložil v srebro, cene rastejo dnevno.. vas pa samo skrbi majhen procent od prodajalca.. pa tiščite k sebi tiste ničvredne papirnate evre in vam jih malica inflacija.. važno da kdo drug ne bo imel kak promil od tega kajne !
bonk.gif

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Ja no, že ko si toliko pameten se da lepo povedat. Seveda nimam izkušenj z nakupom zlata, zato pa me zdaj mika pa malo povprašam. Mene bolj kot njihova provizija zanima kup drugih vprašanj...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Jaz pa vidim rast cene zlata, rast cene srebra, ki ti mimogrede pokrije DDV ( kateri ne rabi biti 20% ), lani sem zlato kupoval po 510, letos sem ga prodal po 660 in vse vložil v srebro, cene rastejo dnevno.. vas pa samo skrbi majhen procent od prodajalca.. pa tiščite k sebi tiste ničvredne papirnate evre in vam jih malica inflacija.. važno da kdo drug ne bo imel kak promil od tega kajne !
bonk.gif

In kok % lahko dobiš na leto od srebra?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

bonk.gif

In kok % lahko dobiš na leto od srebra?

Od novega leta že več kot 30%.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
evo, če bi kdo mene poslušu, bi zdej zaslužu vsaj 40$ na unčo.
smirk-1.gif

Ti si en tistih mojstrov, ki bi kupil Telekom po 420 zato, ker je sel tako lepo gor, in podobno ... zasluzil bi lahko vec kot $40 na delnico v enem trenutku, ali pa do danes izgubil $300.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
možnosti da se kaj takega zgodi, so minimalne. tvegaš pa itak vsako sekundo, tudi ko greš na wc
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
evo, če bi kdo mene poslušu, bi zdej zaslužu vsaj 40$ na unčo.
smirk-1.gif
Govori v evrih, ker če $ pade za 10% , si "zaslužil" 10%, ne glede kam si vložil. Seveda v resnici nisi nič zaslužil.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

bonk.gif

kje si kupil oz. kje se da kupiti srebro? so metode enake kot pri zlatu? dobis palice?

kolikokrat je gostota srebra manjsa od gostote zlata? koliko je velika kila srebra?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Srebro je prav tako kot zlato na voljo v obliki palic in kovancev. Najbolj popularna kovanca sta Ameriški orel in Kanadski javorjev list imamo pa sedaj tudi Avstrijske srebrne filharmonike, samo ti so še dokaj novi in trenutno pridejo v neustrezni embalaži.

Sem šel pomerit eno palico, Ogussa in meri 10,0 x 4,0 x 2,5 cm.
smile-1.gif

Jaz najraje kupujem kovance, pridejo v praktičnih kapsulah in prepoznavni so po celem svetu.

Srebro pri nas prodajata www.elementum.si , se pa dobi še tudi ceneje v tujini recimo v Nemčiji, samo ga moraš vzeti precej da se izlet tja splača, ker po pošti pridejo cene podobne kot pri nas, zaradi zavarovanja paketa.

Se pa dobi pri nas tudi znatno ceneje kot v zgoraj omenjenih trgovinah.. samo malce je treba pobrskati po internetu..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Da. Ko kupiš "palico" (beri: 50g je podobno 1/4 čokoladke životinjsko carstvo, če se jih še kdo spomne) greš ponjo in jo neseš kamor hočeš. Če pa kupiš več kilskih, se pa zmeniš, kam ti jih dostavijo in to je to.

Glede srebra je pa po novem tko, da ni več davka, če boš imel srebro zgolj za investicije. To pomeni, da srebra ne dobiš v roke, pač pa dobiš le papir, ki dokazuje, da imaš srebro. Srebra nikoli ne vidiš
wink-1.gif

Paladija bo vedno več v avto tehniki, ampak je še prezgodaj, razen če hočete za svoje zanamce kaj privarčevati
wink-1.gif