Nakup vw, predlogi za avtohišo

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Kupuje se Polo
Sedaj me pa zanima katera avtohiša v ljubljani ali okolici je na nivoju.
Tako da da nekaj popusta za celotno plačilo + naveč za ta denar.
Predvsem kje ima kdo dobre in slabe izkušnje
smile-1.gif

lp

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Najvec popusta bos dobil v kaksni LJ avtohisi, logicno. Na dolgi rok pa se ti najbolj izplaca vzeti preko kaksne priznane "privat" hise. Vrtac v Kranju recimo, kjer sem sam vzel Pola.

500 eur gor ali dol, popravila v garancijskem roku in potem nakupi drugega, tretjega avtomobila, kaksni bonboncki v obliki exoticnih testnih avtomobilov... in si hitro preko tistih nekaj sto eur, ki si jih "privarceval" z nakupom pri brezosebnih hisah.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Včasih je bila marža odvisna od velikosti/uspešnosti trgovca. Najvišja je bila pri Porsche Verovškova, sledil je kranjski Vrtač. In večja kot je marža trgovca, več je lufta za cenkanje.

Kakšna je situacija danes bodo pa drugi povedali.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Najvec popusta bos dobil v kaksni LJ avtohisi, logicno. Na dolgi rok pa se ti najbolj izplaca vzeti preko kaksne priznane "privat" hise. Vrtac v Kranju recimo, kjer sem sam vzel Pola.

500 eur gor ali dol, popravila v garancijskem roku in potem nakupi drugega, tretjega avtomobila, kaksni bonboncki v obliki exoticnih testnih avtomobilov... in si hitro preko tistih nekaj sto eur, ki si jih "privarceval" z nakupom pri brezosebnih hisah.

A drugi pooblasceni servisi iste znamke ti pa ne bodo popravili avta v garanciji ali naredili servisa ?

Ce bos kupoval pri Vrtacu, prej se preveri, da ni bil avto razbit in poflikan. Takega so ze (vsaj enkrat) prodali mamini sodelavki (iz Kranja, zato je imela najblizje).

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Kolega je kupoval Passata in me je vzel zravn k je on bl tih pa je rabu eno goflo
evil.gif

pa sva se oglasila na Bravničarjevi in seveda dobila avto za 26.000€ ki je bil "kao" 30.000€
grin1.gif

Je res, večji je servis bolj se da pogajat
wink-1.gif

LP.S

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
V familiji imamo Pasata CC pa Jetto iz VW Bravničarjeva in zaenkrat brez pripomb. Daljni sorodnik je pri Vrtaču kupil novega Golfa 4ko. Bil je že poškodovan in barvan, čeprav je bil kupljen nov. Zato se Vrtača, kljub temu da smo iz Gorenjske, izogibamo.

LP

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Kritike so povsod. Predvsem tam, kjer se avto kupuje izključno z najnižjo ceno. Poloti so sedaj nekateri v akciji (bi mogu prav pogledat) koliko jih je še.

In pa beseda nivo in malo denarja ne gresta skupaj. Maržni sistem pa je za vse enak. Ne vidim razloga zakaj bi nekoga favoriziral. Plus to ni pravno pravilno.

V Kranju sta pa dva Vrtača.
smile-1.gif
Avtocenter Vrtač in Avtohiša Vrtač. Slednji ima komplet VAG ponudbo (VW, VW gospodarska, Seat, Škoda, Audi)

lp

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
No to razumem...
Konec koncev ni ni niti tako mala cena, cca 17.500€ po izračunu na internetu..
Mi lahko poveš koliko je vsaj približno čakalna doba za polota?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ko sem ga imel jaz na testu, sem za štos vprašal koliko popusta se lahko pričakuje..in mi je rekla da 4 % na redne cene.

Torej to ti lahko iztočnica....4 % potem pa kolikor ti da še kdo zraven...če ne v denarju pa kak kos dodatne opreme brezplačno (ki jo imaš v mislih..ne tiste, ki jo ne potrebuješ).

Ko smo mi kupovali Polota 2 leti nazaj so bili najbolj fleksibilni s popusti pri Porsche na Bravničarjevi.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
V familiji imamo Pasata CC pa Jetto iz VW Bravničarjeva in zaenkrat brez pripomb. Daljni sorodnik je pri Vrtaču kupil novega Golfa 4ko. Bil je že poškodovan in barvan, čeprav je bil kupljen nov. Zato se Vrtača, kljub temu da smo iz Gorenjske, izogibamo.

No, avto, ki sem ga jaz omenil zgoraj, je bil pa Polo, torej je to potem (vsaj) drugi tak primer. Nisem se slisal za nobeno drugo avtohiso in za nobeno drugo znamko vozil, kjer bi kdo ugotovil, da so poceli take stvari z "novimi" avti (za rabljena vozila je tega najbrz precej vec).

Sem pa prej pozabil dodati, kako je do tega prislo: nekdo ga je ze pred tisto zensko vzel pri njih, ga prakticno cisto novega razbil, odprodal nazaj njim, oni so ga pa po popravilu prodali spet kot novega.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ste tecni s temi popusti
grin1.gif
Cisto razumem Mitja155, da vas ima poln kufer. Ce imas denar pac odstejes in kupis nekaj boljsega, popuste se vedno lahko kupujes pri renoju in citroenu. Se boljse pri hjundaju, kii in dacii. Meni se zdi cigansko, da grem po audija a8 in potem tam za tepihe cenkam.

In ja, novi Polo je se vedno razred nad konkurenco. Pika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.829
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Ste tecni s temi popusti
grin1.gif
Cisto razumem Mitja155, da vas ima poln kufer. Ce imas denar pac odstejes in kupis nekaj boljsega, popuste se vedno lahko kupujes pri renoju in citroenu. Se boljse pri hjundaju, kii in dacii. Meni se zdi cigansko, da grem po audija a8 in potem tam za tepihe cenkam.

In ja, novi Polo je se vedno razred nad konkurenco. Pika.
Jah ne vem no. Meni 500 EUR za pol ure ''dela'' ni slabo... Kar se pa servisov tiče, pa imam najraje doma narejeno. Ker točno vem kaj in kako je bilo narejeno. Na pooblaščencih pa itak osnovne servise delajo vajenci, kateri marsikaj ''zanimivega'' naredijo. Od pozabljenih ključev v motornem prostoru naprej... Pa če imaš še res srečo ti pa še turbinco spotoma zamenjajo za eno zjeb..., tako da lahko kolega pride do poceni nove turbince.

x5x

22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Glej če je možnost da prideš do kakega kosa dodatne opreme s tem da stegneš jezik? zakaj pa ne. Ker konec koncev je cena avtomobila 17.500€ in ne 11.000 kolikor pride osnovni.