Nakup TVja 50'' - 55''

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Aha, ambilighta nima. Kaj to je exkluziva pri philipsih ali ima kaka druga firma tudi to, če ja, katera?

DomenH

Zelenc'
14. jul 2010
3
0
1
Mi je žal da prej nisem našel te teme, bi si prihranil nekaj dela. V ponedeljek sem tudi sam kupil Samsunga 55uj6782 in ja tudi sam sem bil precej razočaran. Backlight bleeda je bilo kolikor želite. http://prntscr.com/agbihw
Srečo sem imel le, da sem ga kupil preko spletne trgovine, kjer pa imaš možnost da vsako stvar vrneš v roku 14 dni od nakupa.
Še vedno pa kupujem tv .. po specifikacijah naj bi bil nekaj takega kot je ta, le brez backlight bleeda. Če ima kdo kak nasvet je zelo zaželjen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To je njihov patent http://www.google.com/patents/EP1379082B1?cl=en
Če prov razumem, se zelo trudijo in redno podaljšujejo. Vrjetno tudi velke danrje plačujejo za to. Jih pa ravno to dela unikatne od ostalih in vrjetno na to veliko stavijo.

Očitno je patent dobro spisan, da se ni kdo spomnil prodajat to kot dodatek. Pač okvir iz ledic, namontiraš za tv, pa vštekavš v kak nemanski port na tv-ju...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Zanimivo res, da patent drži...kar je velik unikum v svetu tehniku...no...edino če ostali pač raje pustijo, da drugi koristijo njihove patente in pač računajo uporabo...kot recimo m$ v svetu mobilnih telefonov, ko lepo cuzajo android in appla.

Anyhow...tole ugibam da je konkreten best buy v tem trenutku?

https://www.harveynorman.si/od...170.138122.html

Mu kaj sploh manjka?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Ve mogoče kdo ve, če philips 3D TVji, ki predvajajo mkv iz USB, podpirajo SBS format MKVja, ali se mora 3D vseeno predvajat preko kompa in hdmi?

ant

Pripravnik
Meni na 55pus7150 predvaja 3d, edino kar sem ugotovil, da je treba neko nastavitev pri predvajanju spremeniti, sicer je slika čudna.

Sicer je tv kar v redu, čeprav ima svoje slabosti. Prednost je kar dobra slika in barve.

Slabosti so povezane predvsem s sistemom. Včasih mi šteka predvajanje prek usb v predvajalniku tvja, čeprav sem se potem navadil na KODI, ki je super in ga lahko uporabljaš tudi za stream video vsebin (prek torrent odjemalcev - genesis, exodus, salts) kot npr. netflix, ki je tudi že inštaliran na tv.
Android včasih zamede, če je vtaknjenih preveč usb naprav in se zaradi tega včasih ponovno zažene.

Ker je bil pogoj Android smo vzeli Philips.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kako pa deluje snemanje/pavza na USB? 7150 ima tudi dva tunerja in se lahko hkrati gleda, hkrati snema drug kanal? Verjetno je v tem primeru potrebna tudi druga CI kartica ne? edino če bi se pač snemalo/gledalo kaj preko analognega signala

22. jul 2007
13.386
1.646
113
124
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
To je njihov patent http://www.google.com/patents/EP1379082B1?cl=en
Če prov razumem, se zelo trudijo in redno podaljšujejo. Vrjetno tudi velke danrje plačujejo za to. Jih pa ravno to dela unikatne od ostalih in vrjetno na to veliko stavijo.

Očitno je patent dobro spisan, da se ni kdo spomnil prodajat to kot dodatek. Pač okvir iz ledic, namontiraš za tv, pa vštekavš v kak nemanski port na tv-ju...
Obstajajo alternative

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
to so vse dost diy zadeve.

Ne moreš pa v bigbangu ko kupuješ tv, vzet zraven še eno škatlo z ambilightom.

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
poleg tega lightberry stane 100-200 EUR, za ta denar skoraj dobiš že manjši TV
smile-1.gif

obstajajo tudi cenejše zadeve, jaz sem si predvajanje vsebin z raspberry pi sestavil ambilight za manj kot 30 EUR:
hyperion

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kako hiter pa mora biti usb disk da deluje snemanje ok, tudi recimo 4k robe? Ali pa vsaj predvajanje 4k in snemanje 1080p?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Tega še nisem uspel stestirati, ker mam vse diske zabasane. Mislim pa, da je treba imet vsaj 250gb disk. Pa prej ti ga tv sformatira se mi zdi.

Ima ta vaš model tudi dva tunerja? Prebiram malce navodila za 7170 in nikjer ne najdem opcija gledanja PiP, samo txt+TV, galerija+TV in hdmi+TV...dobro..slednje lahko pomeni PiP, če pač imaš tv box preko hdmi in pa conax not..ampak me sila čudi da ni klasičnega PiP več v TVjih? Saj pa če ima dva tunerja, zakaj ne bi mogel dva TV kanala hkrati gledal?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.305
9.514
113
EU
Dveh tunerjev ni (zaenkrat) kot je to bilo pri starih CRT-jih. PIP je mogoč delno, tako da predvajaš sliko iz drugega zunanjega vira istočasno ko gledaš TV program. Torej ne dveh TV programov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Kaj pa pomeni twin tuner in zakaj ima dve CI reži, ter omogoča gledanje enega ter sočasno snemanje drugega kanala?