Nakup TVja 50'' - 55''

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Gledanje enega in celo snemanje dveh drugih omogoča tudi moj 20 -30 eur vreden dvb-t sprejemnik (pogoj, da so v istem muxu).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Ni mi jasno ja, ampak ta TV ima to posebej omenjeno, da ima twin tuner. In tudi zadaj ima dve CI reži...nekemu namenu že morata služiti, ali?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Tudi jaz bi rabil kakšen nasvet glede nakupa...kupujem nekje 40 do 43" (večji žal ne gre v regal).
Sem pa zadnjič nekaj brskal in naletel na ta članek o Philips tv-jih. A je res tako hudo s to znamko?
sprasujem se.gif

http://www.kateje.com/philips-tv-ni-pripravljen-za-slovenske-uporabnike/

Verjetno je res, kar je napisano, ampak meni nič pomembnega...mislim...4:3 format? slovenski vmesnik? mene to niti najmanj ne zanima
smile-1.gif

Kar pa ti iščeš....če ti je pomemben ambilight, potem si omejen na philips, če pa ne, pa je malo morje izbire.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni mi jasno ja, ampak ta TV ima to posebej omenjeno, da ima twin tuner. In tudi zadaj ima dve CI reži...nekemu namenu že morata služiti, ali?

hah, twin tuner je v bistvu za satelite, za dvb-c pa sploh ni, wtf...ni mi jasno zakaj to ne naredijo, plus PiP, so kakšne tehnične ovire?

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
malo za časom ampak mogoče bo komu pomagalo: twin tuner pomeni da je tv zmožen hkrati predvajati 2 digitalna kodirana signala. predpogoj je seveda, da se uporablja ustrezno enkripcijo za omogočanje prikaza teh dveh programov. problem nastane ker lahko do kodirne kartice (npr telemach) dostopa le en tuner na enkrat, ne dva. izjema so odprti digitalni programi.
v praksi deluje (recimo samsung) takole: 1 tuner lahko dostopa do pop tv. 2 tuner lahko dostopa do slo 1. tak način bo deloval ker je slo1 prosto dostopen. ne bo pa z 1 kodirno kartico delovala kombinacija pop tv - a kanal ker sta oba programa kodirana.

2 CI slota se uporabljata primarno v DACH področju zaradi kombinacije plačljive DVB-T in DVB-S2. redkeje se 2x CI slot uporablja v DVB-C sistemu, ki je slovencem bolj poznan.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Philips tudi deluje tako, da pač en tuner "normalno dostopa", drugi pa samo do odprtih kanalov, recimo SLO 1 in 2. Mi je zadeva prišla zdaj prav, v primeru PiP, v časuh EURA. Pa verjetno tudi bo v času OI
smile-1.gif

Je pa pač zadeva rešljiva tako, da se nabavi 2x tuner, ampak ne vidim potrebe.

sem pa tudi zasledil, da če bi želel snemati X kanal in gledati Y, bi potem tudi potreboval twin tuner funkcijo, ampak tudi tega ne počnem tako da tudi ne vem kako in kaj
smile-1.gif

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Po prebiranju zadnjih 5 strani se še sedaj težko odločim za kateri TV. Sprašujem predvsem lastnike ali vseznalce kateri tv predlagate.
Namen gledanja: redni program občasno kaki xvidi, ni potrebe po 3D,.. cena do 850 €
http://www.moj-tv.com/led-tv/sony-kdl-55w755c/46552
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/55uf695v-uhd-4k-smart-lg-580885
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55uh600v/57855

Zanima me ali je možna povezava z lan kablom preko routerja na računalnik (disk), s katerega bi vrtel filme?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Pri 4k bodi pozoren če sploh podpira TV gledanje mkv 4k al je to samo za TV signale, oz če pač preko hdmi povežeš player

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je tv 4K, pomeni, da je zaslon take ločljivosti.
Če pa je vgrajen program on procesor za filme sposoben predvajat 4K je pa drugo.
tudi če zunanji predvajalnik ni zmožen predvajat 4K, boš imel sliko čez cel zaslon, samo ne bo tako zelo ostra. oz je vrjetno isti drek, če imaš vse 4K, film pa ne:)

se pravi, za najboljšo 4K izkušnjo potrebuješ film v 4K, predvajalnik, ki je zmožen to predvajat, in TV, ki ima tak zaslon.

kater tv? jst zaupam samo svojim očem;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
po mojih izkušnjah noben TV ne zmore 4k mkv predvajat, enostavno ni procesorske moči.

Drugo je kak VP9 ali HEVC kodek, ampak v tem formatu noben "profi" ne releasa filmov, ipd.

Torej kak PC, huda grafika, da podpira 4k, pa je to to.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
KZS

dejte mi mal pomoči.

Kupuje se 50" (oz do 127cm diagonale zaradi prostora v regalu) TV. Znamke nimam nobene ogledane, vem samo da raznih 3D ter 4K ne potrebujem, saj nismo taki filmofili (signala pa takega še ni). Ambilight je bil želja, ampak verjetno zaradi temno rdeče stene odpade - ni pa niti nujen.

Torej kaj je best-buy ta trenutek v 50" razredu?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Barva stene ni problem, itak nastviš, kakšno barvo imaš in se temu primerno priredi ambilight. Večje vprašanje je, če bo sploh prišel do izraza, če praviš da imaš omejitev z regalom. Kaj to pomeni da bo TV prišel čisto do regala? Bo kaj prostora med TV in regalom, koliko?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Načeloma bo prostora okrog dovolj, tako da bi se ambilight videl. Omejili smo samo na 127cm, tudi zaradi razdalje.

Torej, kaj sploh gledati, kej je sedaj ok? nekaj časa nazaj sem bral za so z Philipsom problemi, oz da je zaostal v konkurenci. Zato pa sedaj nimam pojma.

Predlogi pomoč?
cheer.gif