nakup, TRR, nateg

• Ustvarjalec teme Izbrisan uprabnik 4452
  • Začetni datum
I

Izbrisan uprabnik 4452

Zanima me, kaj mi je storiti v primeru, da kupim nek izdelek preko interneta(od fizične osebe), ji na transakcijski račun nakažem denar, ona pa mi kupljenega izdelka ne pošlje. Prodajalec je Slovenec, račun ima na NLB, pravtako jaz.
Zanima me pa samo informativno, mogoče mi zna kdaj priti prav, verjetno pa tudi komu drugemu.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.584
3.948
113
Kje ima račun nima zveze, ker banka pri tem nima nobene zveze.
Zasebna ovadba, to je edino.
Ker se ljudem ponavadi za par drobižev ne da zezat s sodišči največkrat taki z nasmehom to počnejo dokler se ne naveličajo, ali pa jih kdo za vogalom aninimno ne razbije kot cigana.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Kje ima račun nima zveze, ker banka pri tem nima nobene zveze.
Zasebna ovadba, to je edino.
Ker se ljudem ponavadi za par drobižev ne da zezat s sodišči največkrat taki z nasmehom to počnejo dokler se ne naveličajo, ali pa jih kdo za vogalom aninimno ne razbije kot cigana.

Ime in naslov imaš, torej...

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Tožba, pred tem se pozanimaj za rok, kdaj ti mora izdelek poslati, vse ti piše v zakonu o varstvu potrošnikov. Ne glede na znesek, ga tožiš, itak ti bo vračal z zamudnimi obrestmi in vsemi stroški. Pošlji mu priporočeno pisno obvestilo ali pa pokliči, da greš v tožbo, tolko da bo obveščen.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ja, ob bo pa rekel, da mu je bil ta nejc dolžan denar in mu ga je sedaj vrnil..

Če ni nikjer napisano, da sta kej prodala/kupila, se lahko obrišeš pod nosom...

@Nejc. Je mogoče ta, k te je nategnil iz Raven na Korošem (predvidevam, da si kupoval telefon)?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Če je v okence - namen, ko je nakazal denar, napisal npr. plačilo izdelka, bo to najverjetneje zadosti. Itak vsi lažejo na sodišču, ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Dosti za?

Torej lahko jaz TEBI nakažem denar, napišem "nakup xxx zadeve" in te potem tožim, češ da mi zadeve nisi poslal?

Za začetek bi bilo potrebno zbrati dokumentacijo iz katere je razvidno dogovarjanje o poslu (emaili, smsi), če je šlo po "usnem izročilu" je pa zadeva verjetno zgubljena.

Lahko se še poskusi z grožnjami in fizičnim obračunavanjem, a pred tem se je bolje prepričati, če ni na drugi strani nekdo še bolj nor
wink-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dosti za?

Torej lahko jaz TEBI nakažem denar, napišem "nakup xxx zadeve" in te potem tožim, češ da mi zadeve nisi poslal?

Za začetek bi bilo potrebno zbrati dokumentacijo iz katere je razvidno dogovarjanje o poslu (emaili, smsi), če je šlo po "usnem izročilu" je pa zadeva verjetno zgubljena.

Lahko se še poskusi z grožnjami in fizičnim obračunavanjem, a pred tem se je bolje prepričati, če ni na drugi strani nekdo še bolj nor
wink-1.gif
ne vem, če je nakazilo iz enega na drug račun v NLB klik še vedno zastonj, ampak... pred časom smo enemu kolegu nakazali 10000 SIT po 100x 100 SIT
smile-1.gif
..
Za vsako nakazilo pa zraven pač nek opis... med drugim:
- 2kg heroina
- radiator
- bobi palčke
- rabljen kondom
- umazane spodnjice
- preplačilo za oralni seks
- 17 metrov kuhanega vina
- 4m zobne paste
- 12 litrov kapljic za oči

... in še in še... torej bi jaz lahko njega tožil, ker mi ni privlekel kuhanega vina?
smile-1.gif

PS: domov je dobil 7 izpiskov iz banke, ker ni šlo na en list
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni več zastonj
wink-1.gif

Prenos iz enega na drug osebni racun v okviru iste banke je pri NLBju se vedno zastonj...

Tole pise v KLIK pri internem prenosu:
Izvedete lahko nakazila na osebne račune, imetniške in pooblaščenske varčevalne račune in ostale oblike varčevanj - imetniške in pooblaščenske, ki so odprta v okviru NLB oz. v okviru Banke Celje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dosti za?

Ne moreš, ker ne moreš kar tako toæit. Najprej bi moral pisno zahtevat robo ali denar nazaj. Pa smo tam. Ti mi kar tako nakažeš, denar, čez par dni zahtevaš nazaj. Prav, ga pa imej nazaj, minus seveda stroški ...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dosti za?

wink-1.gif

V najboljsem primeru kaksen e-mail, katerega pristnost se naceloma da preveriti.

Sicer se pa vnaprej nakazes naceloma sele takrat, ko dobis predracun. Preprodajalci na bolhi ga pa verjetno ne posiljajo...

lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Pa kaj eni nimate čisto nič v glavi al kaj. Kako lahko sploh greš in nakažeš popolnemu neznancu denar na lepo besedo.
stupid-1.gif