Microsoft office 2013 za podjetje

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za Telekom Austria vem da ima krovno pogodbo z vsemi večjimi vendorji. Vsaj za Citrix vem da je šlo preko SLO distributerja ,vendar pod pogoji krovne pogodbe...
Za en projekt (DT v Črni gori, za njihov Telekom) so se licence za Symantec prav tako nabavljale preko lokalnega distrija v MNE po pogojih ki jih ima DT...
Tako da so vaše licence nabavljene verjetno pri nas vendar pod pogoji ki jih ima mama firma. Pa verjetno se niste vi ukvarjali s tem...
smile-1.gif

Mi smo tudi v tuji lasti pa cseeno vse take stvari urejamo z lokalno pisarno MS...

Verjemi da gre preko Švedske
smile-1.gif

lionking

Pripravnik
20. mar 2014
54
0
6
Nekaj takega ja. Sam sem kupil pri tem prodajalcu. Po nakupu sem dobil link za download iz Microsoft strežnikov, kjer sem lahko izbiral med 20+ jeziki in 32/64bit verzijo. Dobil sem tudi original račun na firmo, skupaj z licenčnim ključem.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Kako si zadevo sprovedel na firmo. A si nakazilo na paypal naredil iz računa firme?
Je Slo jezik zraven?

lionking

Pripravnik
20. mar 2014
54
0
6
Prosil sem za (pred)račun, na podlagi katerega je računovodstvo nakazalo na TRR (iban, swift) firme v Nemčiji. Slo jezik je zraven, lahko pa izbiraš tudi med drugimi.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tudi jaz bi rabil office 2013 za podjetje, lahko zadevo kupim tukaj iz nemcije ali je potrebno to kupiti v sloveniji,da ne bi imel probleme z tržnim inšpektorjem, ali lahko varianto office professional tudi uporabljam za podjetje ali mora biti različica business, ali ste prejeli tudi certifikat,ki je potreben (zahtevajo inšpektorji)

http://www.ebay.de/itm/MS-Offi...t-/291133353244

v čem je razlika z to varianto,da je malo dražji, ali ta velja tudi brez nakupa novega pc

http://www.ebay.de/itm/Microso...327?pt=Software

hvala

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za poslovno rabo odpadejo razne akademske, student in home verzije. Business pa če ti ustreza...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Pa sej kupujete za podjetje, tko da gre itaq v stroske... V cem je problem it na microsoft.si in nabavt zadevo s kartico od podjetja...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mi smo na partnerskih licencah in pogodbi... Gold partner oz. Gold kompetence...
Za ostale pa ja, kot da si od ust trgajo...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Pa sej kupujete za podjetje, tko da gre itaq v stroske... V cem je problem it na microsoft.si in nabavt zadevo s kartico od podjetja...

bonk.gif
zakaj pa je npr. meni kot s.p. lažje dati iz žepa 260€ kot tebi kot fizični osebi, kje je razlika? Kdo pa misliš, da plačuje "stroške", država?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ojoj. Zato ker konec leta so to stroski podjetja, ki se ti odstejejo od prometa, sej ves nizja osnova pa to, al si podjetnik od vceraj.. Svasta res. sicer mas pa zastonj alrernative...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ojoj. Zato ker konec leta so to stroski podjetja, ki se ti odstejejo od prometa, sej ves nizja osnova pa to, al si podjetnik od vceraj.. Svasta res. sicer mas pa zastonj alrernative...

bonk.gif
daj prosim ne govori o nečem, o katerem očitno nimaš pojma.

Meni se čisto nič ne odšteje, ker imam pavšalno obdavčitev, tako da gre celoten strošek nakupa programske opreme direktno iz mojega žepa (100%).

Če bi imel d.o.o. in imel izgubo, potem se spet nič ne "odšteje". Le v primeru dobička se davek od dobička zmanjša za 17% od vrednosti nakupa, še vedno pa te bremeni ostalih 83% računa.

Seveda so zastonj alternative (ali so res - kako je pri uporabi teh paketov za firme ali to velja le za fizične osebe?), tudi sam jih uporabljam in trenutno na nobenem računalniku nimam naloženih MS Office, priznam pa, da jih občasno pogrešam, zato tudi malo razmišljam, da bi jih kupil, a mi je cena v tem trenutku previsoka.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ojoj, osnove racunovodstva ti niso jasne... Sicer pa ce si firma ne more enga kurcevga offica kupt jo zapri...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ojoj, osnove racunovodstva ti niso jasne... Sicer pa ce si firma ne more enga kurcevga offica kupt jo zapri...

hysterical-1.gif

še eden, ki mu ni jasno, da firma ni kar nek pojem, ki ima neomejeno denarja, ampak je, še posebno v primeru s.p. = lastni žep, in seveda razmišljam, ali bi teh 260€ dal MS za nakup Office ali pa še naprej uporabljal Libre Office in ta denar zapravil recimo za letalsko karto na Sejšele.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
AD 1: R0KY-ju to šef naredi brez da ga more sam to spomniti. Ker jih upravičeno zasluži in je to recimo majhna oddolžitev za njegov prispevek
AD 2: glede karte... A se boš na krilih peljal? Ta znesek zadostuje za destinacijo v evropi ali nekje blizu...

Libre Office pa le nabavi. Za gonjenje tabel bo čisto v redu, pa za račun napisat. Potem se pa že neha. Pa boš sam ugotovil, če si zahteven uporabnik to.
To da pa en S.P. jambra zaradi ene licence... Bolje da zapre.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

To da pa en S.P. jambra zaradi ene licence... Bolje da zapre.

Tale del me je zmotil... Tako pri tebi kot pri rokyju... V teh časih nimajo vsi s.p.ji, d.o.o.ji neomejenega dotoka denarja. Ker po navadi ni samo "ena licenca". Je se kakšna najemnina, obrok kredita, računalnik, ostala oprema,...
In vajin predlog je naj zapre. Ker ce nima 250€ viška je brezveze. Pa neglede na to, da se s tem denarjem očitno preživi. Po zaprtju ga bosta pa vidva živela.

A potem bosta onim revežem ki nimajo 15€, da bi kupili kruh, mleko, riž in makarone predlagala "končno rešitev?"

In recimo... Ker vidim, da imata oba hude službe a se vozita v avtu vrednem nad 50k €? Ker če se ne je bolje da gresta na zavod. Tisti Clio je bolj primeren za taksne vrste "službo"

Hočem povedati, da je potrebno prav na vseh izdatkih gledati, kje se dajo zmanjšati, ker drugače ne bo NIKOLI X6 v garaži. Sem imel šefa, ki tako razmišlja in gleda na vsak cent. Danes njegova firmica obrne cca. 35mio, on pa je na lestvici top 100. Če nebi toliko šparal in imel rezerve za trenutne čase bi bil tam kot večina...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
N stekas, Tako jaz kot Roberto sva ciljala na to, da je office orodje, ki se vec al man uporablja vsak dan. In da ce ga firma tako rabi da ne more uporabljati zastonj alternativ in si offica ne more privosciti (enkratni strosek ali najemnina slabih 10. Eur na mesec.) je bolje da jo zapre...