Nakup sedežne garniture

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Veliko so že povedal. Dodal bi le to, da je "vzmetenje" odvisno od oblike sedežne. Pomembno je vprašati kakšna pena je notri, ker razne "komfortne" pene se bodo hitro posedle, je le fino, da je spominska pena. Super so tudi vzmeti, ali kombinacija obojih. Pa materiali so sedaj tudi "aqua clean", kar pomeni, da je vlakno prevlečeno in ga je lažje očistiti, saj ne potegne vase umazanije... Pa meni so zmaga nastavljiva naslonjala.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Pojdi v Milax - http://www.milax.si in se pogovori. Imamo njihovo staro okoli 15 let in lani na novo obdelano (sedalne pene, vzmeti, novo usnje) pa še eno novo za hčer. Čeprav za tvoj budžet boš moral kar zategnit ročno (naše so precej velike in usnje, rang okoli 2.500€), ampak verjemi poprodajni "servis" je vreden vsakega € več ob nakupu!

Mi je lani šefica kazala materiale (usnje), pa sem rekel, kaj pa tale; pa pravi, to pa delamo za Lesnino in Rutarja, kar tja pojdite kupit, jaz vam tega ne prodam.

Podpis pod tole za Milax. Naša sedežna je zdaj stara 15 in je še čvrsta kot nova (smo že kupili tako, da ni bila premehka), edino mikrofibra se je v teh letih malo umazala (sploh ker sta pri bajti dva majna otroka, mikrofibra pa bela). Material je bil sicer izbran iz širokega nabora in je nad večino tistegam kar se recimo vidi Lesnini. V bistvu bi takrat dobil usnje za nižjo ceno, samo mi ni bilo tako všeč. Zdaj bi verjetno vzel alcantaro ali pa kakšno bolj grobo blago.

Koliko si pa dal za preoblačenje?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Cca 2/3 cene enake nove. Naš model še vedno delajo, takega usnja kot smo ga imeli pa ne delajo več, ker je bilo dobesedno 3-4 mm debelo - praktično neuničljivo. Najbolj smo ga uničevali z zakovicami od kavbojk ko smo se svaljkali po njem, pa barve smo se naveličali. Pa nismo usnja nikoli "negovali", mazali, karkoli - vsake toliko le obrisali z vlažno krpo.
Sedaj imamo neko fensi šmenci retro usnje - zgleda ful lepo, ampak vem, da ne bo tako dolgo zdržalo.

Smo pa na račun te sedežne dobili še nekih -15% na novo drugo sedežno.

Da ne bo kdo mislil, imajo vse mogoče materiale in barve, ne samo usnje!

Še to: ko se nam je po prvem nakupu po kakih 5 letih raztrgala gurtna spodaj, smo peljali k njim na popravilo. Zjutraj predali, popoldan dvignili - cena 0,00!!! So rekli, pa to je normalno da popravimo.
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Za Toma sem že slišal, da imajo kvaliteto ampak dizajni so mi čisto mimo. Vsaj kar sem videl.

Vem, da za ta denar ne morem pričakovat presežkov. Me pa vseeno zanimajo izkušnje s sedežnami v tem rangu. Verjetno so neke razlike v materialih in peni/vzmetenju. Za 'umetno usnje' že vem, da se ga moram izogibat naprimer.

Sedežna se kupuje bolj za 5 let, kot 15.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Za Toma sem že slišal, da imajo kvaliteto ampak dizajni so mi čisto mimo. Vsaj kar sem videl.

Vem, da za ta denar ne morem pričakovat presežkov. Me pa vseeno zanimajo izkušnje s sedežnami v tem rangu. Verjetno so neke razlike v materialih in peni/vzmetenju. Za 'umetno usnje' že vem, da se ga moram izogibat naprimer.

Sedežna se kupuje bolj za 5 let, kot 15.

Jaz o Milax-u govorim.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Regenerirano usnje? A to misliš "tekstilno" (umetno) usnje?

ne,staro usnje na novo skupej sprešano in pobarvano
bonk.gif

ko sem to videl v lesnini za 2k € me je zvilo dobesedno

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Regenerirano usnje? A to misliš "tekstilno" (umetno) usnje?

ne,staro usnje na novo skupej sprešano in pobarvano
bonk.gif

ko sem to videl v lesnini za 2k € me je zvilo dobesedno
Iverka-usnje hahahahahaha
evil.gif