Nakup rabljenega vozila

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa vazelino s sabo vzemi, kjer te bo 2x pečeni Hans na suho nategnel... A misliš da je pa gor spodoben vagen pa kaj cenej?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
1. kupujem samo avte, ki jih detaljno poznam (ce ga ne poznam, se prej pozanimam)

2. Vedno imam nagledane vsaj 3.

3. Ne kupujem konfekcije.

Do sedaj se nikoli tezav, pa sem zvekel dol vec kot enega.

Aja, ne kupujem zato, ker je poceni, ampak zato, ker imajo opremo in motorje po mojih zeljah
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
... a tkoooo deleč
stupid-1.gif
a pridte kwa u lublan u kratkm? ....

Auuu, kolikokrat sem slišal točno ta stavek, sem prav alergičen nanj! Narodu je težko dvigniti rit in pogledat avto izven dosega mestnega avtobusa.
Sam sem si šel po rabljen avto v Nemčijo (1000km na eno stran), ker teh modelov takrat v SLO ni bilo rabljenih (Mazda MPV). Prej sem vse preveril po telefonu, avto pa je bil zgoraj točno tak, kot je bilo rečeno, oz. boljši, kot sem pričakoval (sem računal na vsaj malo balkanizma
smile-1.gif
). Sicer sem imel rezervne variante, a jih ni bilo treba izkoristiti.
Po tej dobri izkušnji smo šli zopet v Nemčijo po kolegovega Pajera Sport in izkušnja je bila identična - avto še nekoliko boljši, kot je bilo dogovorjeno po telefonu, posel smo sklenili takoj in bili v 24urah nazaj, vsi srečni.
cheer.gif

Pri nas je glede na izkušnje najbolj kritičen konec Posavje/Dolenjska - kar imam kolegov, ki so šli avte gledat dol (vsaj zadnjih 5 primerov), so bili hudo razočarani, oz. jih je skušal kdo grdo nategniti.

LP,

Milan

A v Nemčiji ste kupovali od Hansa al od kakega bolj zapečenega neoriginala? Privat oder Firma?

Brat ima podobne dobre izkušnje, 1000km pot, avto ok, rezerv ni blo treba gledat, sva lahko pol na ogledu WRC uživala.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pri nas je trg z avti pravi balkanski trg z avti.
Saj ne moreš več dobit normalen avto, ki bi bil od prvega oz.2 lastnika in potrjeno servisno + listki+računi in, d aje avto max.ohranjen.

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik creep pravi:

Meni je bilo super, ko je prodajalec v enem primeru imel mapco s slikami avta, ko je bil poškodovan in slikami popravila (toča, praske s parkirišča). Shranjene je imel tudi vse račune popravil, servisov ipd. in mi pokazal, kaj je na avtu narobe. Avto se je takoj prodal.

Tako sem tudi jaz naredil ko sem imel butnjen avto.
cheer.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa vazelino s sabo vzemi, kjer te bo 2x pečeni Hans na suho nategnel... A misliš da je pa gor spodoben vagen pa kaj cenej?

Točno tako. Nekateri so res naivni ali pa kaj drugega. Trditi, da kupuješ avto samo v Nemčiji ker je gor vse OK, je smešno

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
niti ni toliko smešno. res je da obstajajo nategatorji in tudi kilometri so lahko z lahkoto nazaj prevrteni, ampak procent takih je proti slo precej manjši. Glavni razlog zakaj folk hodi gor je predvsem večja izbira in manjša možnost natega. nižja cena pride v poštev pri avtih z veliko km, ki se prodajajo z realno številko. Predvsem ti so najbolj zanimivi za naše "uvoznike", ker ga poceni kupijo, spajtlajo kilometre in precej dražje prodajo

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Mis pravi:

A v Nemčiji ste kupovali od Hansa al od kakega bolj zapečenega neoriginala? Privat oder Firma?

Brat ima podobne dobre izkušnje, 1000km pot, avto ok, rezerv ni blo treba gledat, sva lahko pol na ogledu WRC uživala.

Mojega smo kupili pri pooblaščenem zastopniku od mlade šefice, katera je bila direkt za oženit
aplauz.gif
, kolegov pa je bil od dealerja z ruskim poreklom - zelo kooperativen in pošten poba.

LP,

Milan