Nakup novega / rabljenega vozila

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Nic starega ne primerjam. Tebi ne odtehta, mnogim pa odtehta. saj te ne prepricujem
rolleyes-1.gif

Tudi meni kvarljivost ni dosti pomenila, dokler nisem kupil novega francoza (s starejsim nisem imel nobenih tezav)... po izteku garancijske dobe, sem ga takoj prodal in dvomim, da bom se kdaj kupil kaj taksnega.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Pri malo rabljenih vozilih, ki jih prodajejo fizične osebe...mene predvsem to moti zakaj bi nekdo prodajal avto pa enem letu?

Ponavadi slišiš tak odgovor: čim prej sem se gamoral znebiti, ker mi je crkovalo vse po spisku in sem ga imel dovolj.

Tako da....če že, bi pri tej starosti raje gledal vozila avtohiš - torej več ali manj testna vozila oz. vozila, ki so se uporabljala za potrebe uslužbencev.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pri malo rabljenih vozilih, ki jih prodajejo fizične osebe...mene predvsem to moti zakaj bi nekdo prodajal avto pa enem letu?

Ponavadi slišiš tak odgovor: čim prej sem se gamoral znebiti, ker mi je crkovalo vse po spisku in sem ga imel dovolj.

Tako da....če že, bi pri tej starosti raje gledal vozila avtohiš - torej več ali manj testna vozila oz. vozila, ki so se uporabljala za potrebe uslužbencev.
Ce ima nekdo namen avtomobil uporabljati dlje casa, je mogoče bolje poseci po novem. Testni avtomobili so na daljsi rok lahko problematicni. Vsak ima svoj stil voznje, pri testnem si veliko ljudi da duska... torej avtomobil ni lepo "vpeljan". Pogledas razne teste, pa vidis kako peljejo avto posrek cez ovinke, merijo pospeske, zavorne poti, ipd. To ni normalno utekanje avtomobila. Na dolgi rok je utekanje zelo pomembno.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik alesi0 pravi:
Nic starega ne primerjam. Tebi ne odtehta, mnogim pa odtehta. saj te ne prepricujem
rolleyes-1.gif

Tudi meni kvarljivost ni dosti pomenila, dokler nisem kupil novega francoza (s starejsim nisem imel nobenih tezav)... po izteku garancijske dobe, sem ga takoj prodal in dvomim, da bom se kdaj kupil kaj taksnega.
A misliš, da se drugi avtomobili ne kvarijo? A lahko ti garantiraš za kateri avtomobil, da se ne bo nikoli pokvaril?

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Seveda se kvarijo. Nisem proizvajalec, da bi karkoli garantiral.
Na podlagi cesa bi pa ti izbral cimbolj zanesljiv avtomobil?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Pri meni na prvem mestu vsekakor ni zanesljivost, je pa seveda fajn, če se ne kvari. Zato mora biti čim daljša garancija.Toyota je znana po zanesljivosti na primer. Ampak imaš tudi ljudi, ki v to dvomijo, ker imajo počasi nonstop probleme z avtom(toyoto).Tako kot si ga mogoče imel ti pa se ga mogoče vseeno ne rešijo, ker se jim nekaj tako dopade v njem, da ga nebi zamenjali za vsako ceno.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Tudi ce je garancija 7 let, ni fajn, da si na servisu vsak teden. O zanesljivosti vec pove kaksna statistika.
Toyota je znana po zanesljivosti - Tako so oglasevali ja, zdaj tega ne oglasujejo vec ane; ze vejo za kaj.
Mislim da je dovolj podatek, ce na 1000 avtomobilov 70 avtomobilov obisce servis zaradi nepricakovane napake, ali pa ce je ta stevilka recimo 8.
Francozi ne slovijo po zanesljivosti pa ce se 10 strani natipkas. Slovijo pa po euroncap zvezdicah...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Recimo pri VAG koncernu zaposleni dobijo vozila brez DDV-ja, vendar morajo biti lastniki najmanj 6mesecev. Po 6 mesecih je avto skoraj nov prodajo ga pa za enako ceno kot so ga dobili oz. mogoče celo kak € več odvisno od ohranjenosti
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
zmaga.gif
tako je fotr prišel že do druzga Seata. Mu ga kolega tako, prek žene uzame (ki dela pri P. Slo). Pa mislm da majo še malenkost ceneje, kot sam DDV (oz ni po ceniku brez DDV-ja)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Toyota je znana po zanesljivosti na primer. Ampak imaš tudi ljudi, ki v to dvomijo, ker imajo počasi nonstop probleme z avtom(toyoto).
Kolega me ravno danes kliče, ker ima C versota na velikem servisu ki bo stal dobrega jurja. POvrh vsega so ga še obvestili da ima ploščice in diske fuč. KOliko to pride še ne ve.
Se pravi: pri zanesljjivem avtu (tudi kak izredni servis je že videl) bodo pri 100kkm že drugič menjali ploščice in prvič diske. In to se dogaja pri družinskem avtu (pa vem da tudi bolj družinsko vozi in nima samo mestne vožnje).
Sicer pa so nekoč pisali da so cliotu (meganu) že pri 20kkm menjali zadnje ploščice (se je vozil z ročno?). Jaz se bojim da imam na moji krači s 300kkm še vedno prve pakne zadaj-jih bo prej rak požrl kot pa znucale)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ce se hoces hecati z zelo nezanesljivo elektroniko in spoznati vse avtoelektricarje od murske sobote do kopra potem kar nabavi citroena, sploh izvedenke C4
zmaga.gif

tašča ima C4, kupe izvedbo, star je zdaj mislim da 3 leta, brez kakršnih koli težav

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Kupi kar ti je všeč. Pri vsakem avtu lahko naletiš na probleme....razlika je le ta, da imaš nekje večji riziko, da boš imel probleme. Če iščeš čim bolj zanesljiv avto, potem ti osaneta le Toyota in Honda. Če iščeš udobje ti ostanejo le italjani in francozi. Če si cigan pa kupi nekaj iz vag grupe
evil.gif
....joke. Nemci so neka sredina, kjer za moje pojme ne dobiš nič pametnega, oz. neko sredino za ljudi, ki imajo radi oboje, pa ne morejo imeti ničesar. Zanesljivosti nimaš kaj velike, udobja pa tudi ne.

Že čakam odgovore
grin1.gif

Pa da ne bo kdo kaj osebno vzel...forum pač

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
Če si cigan pa kupi nekaj iz vag grupe
evil.gif
....joke. Nemci so neka sredina, kjer za moje pojme ne dobiš nič pametnega, oz. neko sredino za ljudi, ki imajo radi oboje, pa ne morejo imeti ničesar. Zanesljivosti nimaš kaj velike, udobja pa tudi ne.
grin1.gif

Dobiš pa zavist vseh sosedov in vozniki ostalih vozil (sploh Hond) se zelo ukvarjajo z vozniki teh kant.
grin1.gif

In sicer od popolnega psihološkega profila, do na cent izračunane preplačane vrednosti vozila,
Da ne govorimo o detaljnem seznamu tehničnih podrobnostih, kjer je njihova kanta superiorna.
cool-1.gif

In potem nadaljujemo z natančnim izračunom na tretjo decimalko, kolikokrat več bodo VAG norci na servisu zaradi izrednih servisov.
Pa pri tem obvezno ne pozabijo omenit, koliko opreme so dobili ''zastonj'' in da moraš pri VAG-u še volan doplačat.
evil.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
vsak avto ima svoje napake... če jih ne bi mel, ne bi bilo potrebno met servisov...
starejši avti so itak boljši kot tile novi, pri novem je več elektronike, več je možnosti da te pusti na cesti...
jaz bi najraje kupil avto ki nima skoraj nič elektronike, ker ga lahko vsak popravi. kolikrat pa niti na servisih ne vejo kaj je z avtom narobe - enostavno ne gre...
bil sem lastnik škode felicie, z škodino mašino, prevozil 360 k kilometrov, brez generalke, razen olja , filtrov in enkrat amortizerje ter zavore nisem menjaval nič, me ni nikoli pustil na cesti. razen 3x ko sem ga razbil...:) pa še zdaj se vozi po naših cestah...in deluje kot urca

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej najbolje kupit... nič. Francozi in italijani se kvarijo, nemci so dolgočasni in dragi, japonci pa zanesljivi ampak še bolj dolgočasni, korejci pa nimajo imena.
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Alfo. Vsaj ne bo rabo pozdravljat...
grin1.gif
Mah, pri tej moraš tako kot motoristi, vedno pozdravljat, ko srečaš še koga z Alfo. Čeprav zna biti bolj pestro, ko se dobita dva ob cesti in gledata, kaj hudiča je šlo pri prvem in kaj pri drugem. Lažje prideš do rešitve.
aplauz.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
Če si cigan pa kupi nekaj iz vag grupe
evil.gif
grin1.gif

Dobiš pa zavist vseh sosedov in vozniki ostalih vozil (sploh Hond) se zelo ukvarjajo z vozniki teh kant.
grin1.gif

In sicer od popolnega psihološkega profila, do na cent izračunane preplačane vrednosti vozila,
Da ne govorimo o detaljnem seznamu tehničnih podrobnostih, kjer je njihova kanta superiorna.
cool-1.gif

In potem nadaljujemo z natančnim izračunom na tretjo decimalko, kolikokrat več bodo VAG norci na servisu zaradi izrednih servisov.
Pa pri tem obvezno ne pozabijo omenit, koliko opreme so dobili ''zastonj'' in da moraš pri VAG-u še volan doplačat.
evil.gif

To care..taki odgovori so mi všeč. Sem se kar nasmejal. 5* zaradi tako lepo cetiranega sarkazma
cool-1.gif