Nakup rabljenega 40D

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Olyja ni več, odločil sem se za nakup rabljenega Canona 40D.
Zanima me (predvsem od tistih, ki ste ga imeli/imate) na kaj je treba bit pozoren pri ogledu.

Hvala za info!

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Sam ga imam, second hand, pa ga v bistvu nisem kej dosti gledal ko sem kupoval. Na splošno pregledaš ohišje, če ima slučajno kakšne sledi večjega srečanje z kakšnim tršim objektom, pregledaš koliko ima mrtvih pixlov (brez ga skorej zihr ne boš dobil), preveriš vse funkcije aparate (zna zezat knof za ostrenje in sprožitev), si zlovdas programček, kjer preveriš koliko ima posnetkov in to je skoraj da ne to.

Evo še link do progija: http://astrojargon.net/40DShutterCount.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moj je kar veliko dal skozi, pa nima nobenega mrtvega pixla. je pa res, da zgleda, ko da sem dal dve vojni čez z njim, ampak še vedno dela ko šus. edino shutter je pa res na 99k posnetkih ... drugi ...
tongue-1.gif

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Nisem rekel da je nemogoče, samo kar sem do sedaj imel 40D fotoaparatov v roki in podobnih(tudi 5D markII) so vsi imeli "stuck" pixle, ki se jih ne da odstranit (no pri 1000D mi jih ji ratal, na 40D pa ne), tako da imaš ti srečo ali pa jaz nesrečo. Kot pravim, na nekaterih aparatih se jih da odstranit (prav dead pixle ne, stuck pixle pa), pri nekaterih pa to ne gre (vsaj po mojem primeru in primerih po forumih).

Pa prej nisem mislil direktno na dead pixle na senzorju ampak na stuck pixle (rdeč, moder, bel pixel ki se je zataknil).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Hvala obema za odgovor. Trenutno imam ogledanega enega z že zamenjanim zaklopom, tako da recimo da bi bilo to vprašanje nekako rešeno.