Nakup prenosnika

Manc

Pripravnik
19. jul 2007
460
0
16
Nova Gorica
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sony, MAC, IBM...

Cena je pa odvisna od tega za kaj bi ga rabil.

Še enkrat se bom ponovil. Toshibini poceni modeli so sranje, v to je všteto A200, A210, P200, X200, etc... Tecre in Qosmio so zelo dobri prenosniki.

Ljudje se morajo zavedat, če dajo 600 ali 700€ za prenosnik ne more biti kvaliteten, kajti cene diktirajo proizcajalci in če bi oni dali kvaliteten prenosnik za 700€, kaj bi potem bili tisti za 3000€ ? Super duper? Ne...v poceni serije se pač daje slabša kvaliteta komponent in ohišja.

Ima pa vsak porizvajalec slabe serije, zadnjih par leto so čisto zjebali trg prenosnikov z temi poceni serijami, katere je začel Acer. Ampak..pritisk trga jih je prisilil, da naredijo poceni prenosnike, kateri so kot nalašč za slovenske škrtice, kateri gledajo laptope za 600€ in pričakujejo kvaliteto.

Ok, poceni modeli od vsakogar so sranje. Ampak sem še vedno mnenja, da je poceni Toshiba boljša od poceni xy. (da ne bomo mešali jabolk pa hrušk) Po izdelavi kot vgrajenih komponentah. Za primer: leta nazaj sem imel Gericoma, ki je bil zelo luštne izdelave, nato sem ga pa primerjal z Tronote-om. Ugotovitev: kljub temu, da je bil Tronote 2-3 leta novejši, gaa je v sami izdelavi Gericom že takrat močmo prekašal. Je pa tudi res, da večje škatle škatlaste od računalnika kot je Tronote še nisem videl.

Glede na to, da si lastim Qosmia, me je pa kar zanimalo, kaj boš napisal. In hvalabogu, da si zadel.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem rajši vzemi tole Sony VAIO

Če se pa splača "počakat in dati 100€" več je pa čisto od tebe odvisno in od uporabe prenosnika. Načeloma pa drastičnih razlik ni med 800 in 1000€, če ostaneš v istem rangu kvalitete.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
No, dotična toshiba je TU še malo cenejša. In kakorkoli gledam - sploh ni slaba zadeva - če se seveda zavedaš, koliko si dal zanj. In ja, tudi pri dražjih prenosnikih ni izključena kakšna trapasta napaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Kvaliteta je pač primerna ceni.

Ljudem verjetno še en čas ne bo jasno, da za drobiž ne morejo dobiti kvalitete.

Ampak..glavno je, da je core 2 duo, velik disk, dovolj rama in spletna kamera.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Se strinjam. Smo jih nabavili v službi kar nekaj, pa so uporabniki zadovoljni pa še Vista lepo špila na njih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Vista špila na vseh enako, saj delovanje Viste ni odvisno od slabe izdelave ohišja, ampak od hardwarja.

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Stran je namenjena drugi ciljni publiki - takim, ki ne vejo kaj je funkcija trdega diska in kaj priblizno tiste stevilke poleg pomenijo.

Seveda pa to se ne pomeni, da lahko pisejo bedarije
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
V primeru, da bi nekdo želel nasvet o različnih modelih, bi bilo priporočljivo, da se konfiguracija modelov kar skopira sem not, ali pa se dajo linki. Dvomim, da se komu še da iskati te modele, da bi lahko potem dali kak nasvet.