Nakup prenosnika

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
seveda se da preko firme vzet...ti že direkt na računu odbijejo ddv, tako da plačaš cifro brez ddv.
A naj te opozorim...
support in odnos do kupcev je katastrofa. O nemški efikasnosti v tem podjetju res ne moremo govoriti.
Ampak saj se na koncu vse uredi le veliko živcev požre vse skupaj..

A bom še kupoval pri njih?
Bom...ker bom "ready"
tongue-1.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Pa prav Acer E1-572G je bestbuy v tem cenovnem rangu.
smile-1.gif
Sicer pa zelo dobra izbira tudi Asus X552CL ali pa npr. HP Probook 450. Tudi Lenovo G500 je še vedno dobra opcija. Odvisno katere lastnosti so ti najpomembnejše in se na podlagi le teh odločiš.

Nazadnje urejeno:

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Hčerki kupujem prenosnik za študij in bi rabil malo vaše pomoči. Prosim za nasvet. Hvala.
Če ti je Apple predrag, potem Sony. Ostalo je več ali manj sranje.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
To je izjava v smislu, če ti je Mercedes predrag, potem pa (npr.) Audi, vse ostalo je .... enostavno ne drži!

Edino področje za katero bi izjava bila vzdržna je oblikovanje, pa še tu so znamke in določeni modeli, kjer se Sony lahko skrije ... Mogoče edina lastnost Sonya po kateri se lahko primerja z Applom je cena, saj je v povprečju dražji od ostalih znamk.

Vse ostalo (procent pokvarljivosti, strojna zmogljivost, kvaliteta zaslonov, tipkovnic in sledilnih plošč, hladilni sistem, kvaliteta materialov in izdelave ...) je Sony, sicer odvisno od modela do modela, kar tam tam ... so pa izjeme pri vseh znamkah.

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Zahtevnost in časovna odzivnost ne določa kvaliteto naprave kot je prenosnik, to določa predvsem hitrost vgrajenih komponent, ki pa ne igra nobene vloge pri zanesljivosti in časovni dobi, preden naprava odpove in jo je potrebno pošiljati na servis, kar pa je lahko velik problem, ko prenosnik potrebuješ za delo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Nihče ne omenja Toshib, kaj se dogaja na tem področju, sam imam prenosnik v pogonu že več kot 5 let in Toshiba res šiba brez problema.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Kot je razvidno od priloženih linkov malo višje je Toshiba precej visoko na seznamu kar se tiče zanesljivosti ...

Sicer pa je v praksi tako, da pri vsakem proizvajalcu prihaja do okvar, in tudi razlike v procentih niso tako velike da bi bil to nek zelo pomemben dejavnik, je pa eden od dejavnikov ki mogoče nekomu pomeni veliko. So pa določeni modeli oz. serije, ki se jim gre izogibat, kar pa ne pomeni da velja isto za celo kolekcijo modelov.

V zadnjih letih se je v družini pokvalila ena Toshiba - HDD, en HP - HDD in en HP - nekaj tipk prenehalo delovat, ampak to niso hude napake, disk je precej odvisen tudi od rokovanja s prenosnikom in pregrevanjem zaradi načina uporabe, tako da overall ni takšnih razlik kot nekateri povdarjajo. Pri enem HP Compaq pa je šla osvetlitev zaslona, ki pa je malo dražja zadeva, tako da se ni popravljal ...
In če gledam na statistiko, da je v družini pri vseh štirih HPjih nekaj odpovedalo, bi se kar strinjal z analizami, da je HP z 25% na zadnjem mestu ...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ko sem ga pred leti kupil je res bila to draga naložba vendar sedaj vidim da upravičena, ko bom kaj naslednjič kupoval pa bom verjetno kaj podobnega in kvalitetnega.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
No pri meni je toshiba krepko na zadnjem mestu... Izkušnje imam s osmimi toshiba prenosniki (3 različni modeli) od high end za 1300+ € (uglavnem 17" v firmi) do low end (domača uporaba), kjer je po 4 letih pocrkalo praktično vse razen cpu in ramov in sicer: disk, cd-rom, regulacija glasnosti, en zvočnik, plastika/panti ekrana, baterija itak, polnilec, jack polnilca.. in ko sem mislil, da kaj več ne more crknat me nekega dne pričaka črn zaslon (matična kaput). Prenosnik je bil očiščen prahu 1x na pol leta, celo znižano napetost je imel procesor, da se je manj grel,... Crknil mi je še en compaq (matična), s drugimi prenosniki pa nisem imel slabih izkušenj (acer, fujitsu, hp).. razen tu pa tam je šla kakšna baterija.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Mah Hofer po treh letih še ni bil odprt, niti servisa še ni videl. Je pa res , da ga bolj malo sem ter tja prenašam. Naj še nekaj časa tako ostane.