Nakup plazme LG PK 350/550/750

Priesteye

Zelenc'
28. sep 2010
2
0
1
Zadnje čase gledam malo za temi plazmami, do sedaj sem bil trdno odločen za model LG TV 50PK750, ampak ko sem prebral glede teh bugov in da ima Pk550 model boljšo sliko, se je že težje odločiti. Sedaj imam pa že tretjo možnost 50PK350.
Zanima me ali je težava v firmwareu (pri novejših modelih) že odpravljena? Kateri model izmed teh treh, je optimalna izbira (ne potrebujem net priključka, niti usb; vse bom poganjal preko hdmi-komp oz. ojačevalec)
Pa še nekaj me je zmotilo, v E.Leclercu so imeli razstavljene plazme, lcd, led in je bilo vse na kupu. Ko sem opazoval slike in jih primerjal med sabo, sem dobil občutek da na plazmah slika "šteka" oz. "zatika" v primerjavi z LCD, kjer je pa slika bila resnično "tekoča". Je to povezano s kakšnimi nastavitvami, ali na vseh plazmah slika taka?

Jaz bi svojo plazmo uporabljal tudi za igranje (1ura na dan), sicer preko hdmi kabla (računalnik - receiver - tv) in dostikrat sem zasledil nekaj na temo input lag...kolikor jaz ta pojav razumem, je problem samo če mora tv upscalat iz recimo 720p (oz še manjše ločljivosti) na 1080p, se pojavi samo takrat, ali ga bom zaznal pri vseh "hitrih" premikih? oz če bom na tv input pripeljal že 1080p resolucijo tega efekta ne bom "videl"? Kako je resnično s tem?

LP

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lag oziroma zamujanje slike je odvisna od modela do modela.
Probaj kaki test najt, kjer so to izmerili.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
plazme majo mejhen input lag, tako da ni za skrber. Pri LCDjih je pa mal drugače.

Priesteye

Zelenc'
28. sep 2010
2
0
1
Aha no lastim si že ene 4-5let star Samsung LCD tv (32") in ko igram preko hdmi ne zaznavam nobenih lagov. Pa je tale lcd res za en k**** podmomač povedan, 60Hz ipd pa se mi zdi kar gledljiv, je pa res da nisem nek komplikator glede slike. Me bi pa motilo če bi očitno zaostajala slika.