Nakup nove tablice?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma ce se pogovarjas prek slusalk ni nic cudno, vsekakor je pa za resit situacijo, ce ti na mobilniku zmanjka baterije. Sem se ze parkrat posluzil te opcije.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
V avtu uporabljam tablico, trenutno imam "Hofer pad" variantu in ker na lifetab-u ni te opcije
pač potrebujem tako da lahko prek bluetooth slušalke uporabljam kot fon.

To pomeni:
- gps
-3 g
-10'1
-možnost klicanja
-zanesljiva
- podpora
-manj denarja, boljš je...
Hvala za predloge

Nazadnje urejeno:

Jochie

Zelenc'
10. dec 2013
7
0
1
Pozdravljeni! Sem nov na forumu, prišel sem po nasvet, ker vidim, da se spoznate na zadeve. Sem računalniški imbecil, oz. računalnik znam uporabljat za tisto, kar ga rabim. pametnega telefona nikoli nisem imel, imam eno nokio, katera mi zadostuje za klice in SMS-je. Imam laptop, imam še PS3 in TV Panasonic, katerega pa več ali manj okupira žena. Za kvalitetnejše slike pa sem si nabavil Nikona, kajti novega psa slikati s trotlzihrom je greh. To je vse, kar se tehnike tiče. Zamikalo me je, da bi si nabavil tablico. Za kaj jo bi rabil? Pojma nimam... nekajkrat letno grem službeno v tujino, laptop mi je že pretežak za vlačenje po letališčih, poleg tega je malo štorast, da ga ven vlačim pri partnerjih, v glavnem...verjetno bi kdaj prišla prav. Predvidevam, da se da službeni program instalirati na tablico, bom še preveril. Verjetno me zanima samo wifi tablica, do tiste s sim kartico sem nekako nezaupljiv (pomanjkanje znanja in izkušenj pač) in se "bojim" nepričakovanih računov za internet, poleg tega pa sem se kdaj s svojo nokio logiral na net pa je vse tako počasno, da imam občutek, da bi bila tudi tablica počasna! :D

Kaj kupiti? Samsunga ne, ker imam nek odpor do južnokorejskega (čeprav vsi veliki delajo na Kitajskem), IPad je opcija, čeprav sem pri brskanju našel, da nima dodatnega spomina, čeprav niti nimam občutka, koliko spomina sploh rabim. sem pa našel Sony Xperia Z tablet, celo odkril, da se da nanj instalirat PS3 controller ter prebral, da lahko tablet priključiš na PS3 in na TV gledaš, ne vem, filme iz tableta...me pa zanima naslednje: Lahko ta tablet služi kot ekran, da npr na potovanje vzamem PS3+controller in imam tablet namesto TV? :D

Se opravičujem za zmeden post, ampak...odgovor na zadnje vprašanje me zanima! :D Hvala!

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
če "službeni program" dela samo na Windows platformi, se boš moral pač omejit na te tablice, naprimer Asus Transformer Book T100TA, ker dobiš zraven še snemljivo tipkovnico. Wifi imajo itak vse tablice s SIM ali brez. Filme na TVju boš pa tudi lahko gledal preko HDMI priključka. iPad je preveč omejen s priključki in spominom, tako da ne priporočam. Od android-ov pa bi se pa jest trenutno odločil za Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7 predvsem zaradi dobre resolucije. Kakor mi je znano, se da nastavit PS3 na root-anih android tablicah.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
Zanima me, katera android tablica 10.1 podpira klicanje? Nexus 10, SG TAB2, ... ?

Na vseh ki imajo GSM module in od vseh navedenih lahko in ne moreš klicat.

Torej recimo Tab 3 5200 lahko kličeš ker ima GSM modul, ne moreš pa npr. na Tab 3 5210, ker je model brez tega. Podobno je za ostale modele/znamke.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jochie pravi:
Predvidevam, da se da službeni program instalirati na tablico

To gre samo na tablice, ki imajo x86 proceso, recimo Surface Pro. Na tablici, ki poganja Windows 8 RT in ima arm procesor pa desktop windows programi ne bodo delali. Tu moraš paziti.

Kar se pa razširljivega storage-a tiče, pa živimo v času "oblačnega hranjenja" podatkov in hitrih internet povezav, tako da to sploh ni deal breaker. Razen če misliš uporabljati tablico kje, kjer nimaš dostopa do interneta. Spomin na tablici rabiš samo za hranjenje nameščenih aplikacij in kot predpomnilnik za ostale podatke.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
Zanima me, katera android tablica 10.1 podpira klicanje? Nexus 10, SG TAB2, ... ?

Torej recimo Tab 3 5200 lahko kličeš ker ima GSM modul, ne moreš pa npr. na Tab 3 5210, ker je model brez tega. Podobno je za ostale modele/znamke.

ne bom se strinjal s tvojim napisanim... z Tab2 P5100 lahko kliče oz vse delaš kot z običajnim gsm telefonom ...Tako da preveri preden kaj napišeš..
wink-1.gif

Drugače povedano z vsemi tablicami lahko kličeš če ma možnost vstavit sim kartico razen če je to proizvajalec onemogočil funkcijo klicanja..

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
@doto to je tvoje osebno mnenje, ki ga vedno in povsod hoces vsem vsilit.
Je uporabno ja za manjse datoteke.
Zdaj pa malo razmisli: on rabi to recimo za potovanja. Verjetno bi rad gledal filme in nadaljevanke. Hmmm...dropbox na letaliscu, hotelu, kjer wifi mogoce je in se po moznosti placljiv? Daj malo razmisli preden vsem in vsepovsod svojo doktrino vsiljujes

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
če "službeni program" dela samo na Windows platformi, se boš moral pač omejit na te tablice, naprimer Asus Transformer Book T100TA, ker dobiš zraven še snemljivo tipkovnico. Wifi imajo itak vse tablice s SIM ali brez. Filme na TVju boš pa tudi lahko gledal preko HDMI priključka. iPad je preveč omejen s priključki in spominom, tako da ne priporočam. Od android-ov pa bi se pa jest trenutno odločil za Prestigio MultiPad 4 Quantum 9.7 predvsem zaradi dobre resolucije. Kakor mi je znano, se da nastavit PS3 na root-anih android tablicah.

Asusa imaš trenutno v Leclercu v akciji in pride po popustu 320 EUR. Zelo ugodno, saj dobiš zraven tudi licenčni MS Office

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz nikomur ničesar ne vsiljujem. Podam samo drugačno mnenje. Moje je pač, da so prenosni mediji zgodovina.

Jochie

Zelenc'
10. dec 2013
7
0
1
hvala za odgovore... tisti službeni program deluje samo na windowsih...

Morda kdo ve (kar sem vprašal v prejšnjem postu pa nisem dobil odgovora), lahko sony xperia z tablet služi kot "tv" oz. ekran oz. zaslon, tako da bi nanj priključil ps3 in igral?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:

Asusa imaš trenutno v Leclercu v akciji in pride po popustu 320 EUR. Zelo ugodno, saj dobiš zraven tudi licenčni MS Office

Ta asus ima windows RT, kar pomeni, da zelo verjetno, ne bo mogel poganjati "službenih" aplikacij na njem.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, pa res, atom...

Nije loše, škoda da je ekran čisto za poj v rit.

"slaba" je le resolucija. Ki pa sploh ni slaba. Sam zaslon pa je dobre kvalitete. Trenutno imam enako na notebooku z malo večjo diagonalo, pa me nič ne moti. Za 320 EUR je to bomba od mašine. Še posebaj če nimaš sokoljega vida in izbričnih možganov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Resolucija me sploh ne moti, saj laufa gor windows ki lepo gladi fonte. Tudi diagonala ni problem, saj se gre za tablico...

Problem je zaslon, ki je preveč reflektiven glede na svetilnost. Samo dobrih 200 nits je, kar je sila slabo. Zunaj uporabljat skoraj misija nemogoče.

Ampak nekje so morali iskati nizke produkcijske stroške. Še vedno je best buy za ta denar, ampak se mora človek tudi zavedati, kaj kupi, da ni potem jokanja

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Resolucija me sploh ne moti, saj laufa gor windows ki lepo gladi fonte. Tudi diagonala ni problem, saj se gre za tablico...

Problem je zaslon, ki je preveč reflektiven glede na svetilnost. Samo dobrih 200 nits je, kar je sila slabo. Zunaj uporabljat skoraj misija nemogoče.

Ampak nekje so morali iskati nizke produkcijske stroške. Še vedno je best buy za ta denar, ampak se mora človek tudi zavedati, kaj kupi, da ni potem jokanja

Večina tablic je na soncu neuporabnih. Zato na plažah vidiš (skoraj) samo Kindle. Moj Macbook ima "glossy" zaslon in je na vrtu neuporaben. In Apple je (nekoč) imel celo opcijo "mat" zaslona za DOPLAČILO.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Katerega macbooka pa imaš?

Imaš tablice, ki imajo preko 600nits svetilnosti, kar pomeni, da so uporabne na soncu. Je pa res, da so potem "malce" dražje.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Katerega macbooka pa imaš?

Imaš tablice, ki imajo preko 600nits svetilnosti, kar pomeni, da so uporabne na soncu. Je pa res, da so potem "malce" dražje.

Stara jajca iz januarja 2007.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik brlje pravi:

ne bom se strinjal s tvojim napisanim... z Tab2 P5100 lahko kliče oz vse delaš kot z običajnim gsm telefonom ...Tako da preveri preden kaj napišeš..
wink-1.gif

Drugače povedano z vsemi tablicami lahko kličeš če ma možnost vstavit sim kartico razen če je to proizvajalec onemogočil funkcijo klicanja..

Torej ne veš da obstaja Tab 2 P5110 ki je samo z WiFi in brez 3G... Evo vidiš, še vedno pazim kaj pišem...