Nakup nove tablice?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Tudi res, ampak me niti najmanj ne zanimajo jajca iz google playa, kar je uporabno je itak napisano že za windows.

Bi pa bilo uporabno če bi zadeve iz iphone-a lahko laufal na windows tablici/telefonu, to pa ja.

prebivalka

Zelenc'
9. avg 2011
17
0
1
Kupujem novo tablico, cena nekje do 300€. Ima kdo kaksen predlog? Je Nexus 7 se vedno top izbira kar se tice price/performance?

Hvala

prebivalka

Zelenc'
9. avg 2011
17
0
1
Pozabila omeniti, da bi ga kupila v Slo.
smile-1.gif

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Glede na teste je tale Lenovo tako tako. Je precej ok Win8 tabličnik za sorazmerno ok ceno, po drugi strani pa je na 32GB SSDju gprostora le za 9GB, nima HDMI / DisplayPort izhoda, ni dockiny keyboard opcije, za USB host potrebuje dongle itd.

Glede na ceno/kvaliteto je Nexus 10 še vedno privlačna opcija ... Njegov minus gre pravtako na SD nerazširljivost ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Kar seveda ni res, tablica na linku ima namreč 64GB notranjega spomina.

Pa eno ogromno prednost ima prek nexuso, OS. Ker je "polna" verzija win8.1 ima tudi desktop mode in lahko poganja vse programe, ki laufajo tudi na namiznem računalniku, poleg tega pa je brezplačno priložen tudi office home različica.

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.746
299
83
Teh 64GB sem spregledal ... sedaj je glede prostora situacija v prid Lenova!
smile-1.gif

Če pa je Windows na tablici res prednost je čisto stvar posameznika. Sam uporabljam stacionarni in prenosni računalnik za popolnoma druge zadeve kot tablični računalnik, zato ne samo da nimam potrebe, niti ne želim in ne potrebujem Win sistema, ki je vsaj meni osebno za resno delo na 10" precej neroden.

Kot rečeno, stvar posameznika kaj išče, želi, potrebuje ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ne za resno delo, saj itak uporablja človek skoraj večino časa "metro" na tablici, ampak dobro je pač imet opcijo, če je kdaj sila...na androidu nimaš kaj naredit, ne dela, na win pa je opcija vedno na voljo. Drugače pa laufa ostalo enako, torej yutub, FB, skype je na win boljši, etc...

No...pa tudi 32GB različica ni tako skromna, sam imam sicer asus T100, pa imam na voljo cca 12GB, po nekaj nameščenih programih pa 10GB...dvomim pa da bom kdaj rabil kaj več, za filme pa je itak SD kartica