Nakup nove tablice?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Zanima me kaj je v tem trenutku best buy med tablicami. Vzel bi Samsung Galaxy TAB 3 oz. Apple iPad 4? Kaj je bolje? Bo kmalu kaj novega zunaj?

Lp

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
"best buy" pove premalo, dodaj še drugo spremenljivko ala cena/zmogljivost/velikost ekrana/etc in potem ti bodo poznavalci lažje odgovorili ....

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Apple ima predstavitev cez deset dni, kjer naj bi najavili ipad 5.
Drugace pa je pomoje best buy galaxy tab 2.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Nagibam se samo k tema dvema velikosti 10". Zanima me kaj je med tema dvema boljše/slabše za nekega povprečnega uporabnika z malo gledanja filmov, srfanja in vodenja nekega organiziranega urnika?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Pri tema dvema je večja razlika v software kot pa v hardware. Imaš kakšne posebne preference glede iOS vs. Android? Mogoče edina praktična hardwerska razlika je, da ima Galaxy Tab microSD slot, iPad pa ne.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Mogoče edina praktična hardwerska razlika je, da ima Galaxy Tab microSD slot, iPad pa ne.

In točno zaradi te razlike sam osebno nikoli nebi kupil Appla! Ker se dobesedno delajo norca iz kupcev s tem,da namenoma nočejo vgraditi zelo koristnega (mini,mikro)SD slota...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kaj ti bo? Ajde, iskreno povej čemu ti to služi? Če Android ni rootan na SD ne moreš namestiti programov. Slike zna pa tudi iOS iz USBja in SD brat... Adapter kabel za USB moraš pa pri obeh kupiti...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj ti bo? Ajde, iskreno povej čemu ti to služi? Če Android ni rootan na SD ne moreš namestiti programov. Slike zna pa tudi iOS iz USBja in SD brat... Adapter kabel za USB moraš pa pri obeh kupiti...

Na SD gre premikati aplikacije že zelo dolgo časa. Sicer nek minimalen del še vedno ostane na internem pomnilniku, je pa boljše kot nič. Če pa hočeš popolno prenos pa pač root. Za razliko od iOS kjer nič od tega ni možno
rolleyes-1.gif

Pa še na temo "kaj ti bo SD kartica?". Z eno besedo: multimedija.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Frataprata. Šele z JB Androidom mogoče... Še ICS naprave so imele flashRAM, pa interni pomnilnik ki se je obnašal kot SD in dejansko SD kartica. Programje si lahko premikal samo na ta interni RAM, fotoaparat tudi ni znal spraviti slik na zunanji SD.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Jaz pa raje streamam preko wifi z NASa, kjer imam 2TB prostora.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Frataprata. Šele z JB Androidom mogoče... Še ICS naprave so imele flashRAM, pa interni pomnilnik ki se je obnašal kot SD in dejansko SD kartica. Programje si lahko premikal samo na ta interni RAM, fotoaparat tudi ni znal spraviti slik na zunanji SD.

Android verzije 2.2 (Froyo) je dobil funkcionalnost "Move to SD card". To da se interni pomnilnik "obnaša kot SD", to velja za naprave brez SD porta. Kako se kaj "obnaša" je odvisno samo od mount pointa (Linux pa take fore). Da pa bi aplikacije premikal v RAM (ki zgubi podatke po izgubi napajanja) pa se mi nekako ne zdi smiselno.

Shranjevanje fotografij na SD pa je tudi že zelo dolgo. Moj prvi Android je bil 2.3 in je imel to funkcionalnost, za prej pa iz prve roke ne morem trditi.

Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Jaz pa raje streamam preko wifi z NASa, kjer imam 2TB prostora.

Jaz pa doma raje gledam kar na televiziji
rolleyes-1.gif

(hint: tablica je MOBILNA naprava, NAS ni)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Fail. LG telefon je že tak. Pa tablice TPAD sigurno, pa imajo vsi SD slot.
Jaz pa na dopustu raje uživam ne pa s tablico okoli morim. Za musko in tista 2 filma pa je tudi 16 GB internega spomina dovolj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Aplikacije so shranjene na naslednjih mestih:
/system/app - sistemske aplikacije
/data/app - normalne aplikacije
/mnt/sdcard/.android_secure - aplikacije na SD kartici (kjer so celo šifrirane in se ob uporabi dešifrirajo v nek TMP folder, ki se po rebootu izprazni)

SD kartica je mountana na /mnt/sdcard
V kolikor naprava nima SD kartice, ta folder vseeno obstaja (zaradi kompatibilnosti glede "external storage"), ampak se fizično nahaja pač na internem pomnilniku. Logično je tudi, da telefoni brez SD slota nimajo opcije "Move to SD".

Kaj točno pa te pri LGju in TPADu moti pa ne morem vedet, zato mi prosim svoje težave malo bolj podrobno opiši.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Jaz pa doma raje gledam kar na televiziji
rolleyes-1.gif

(hint: tablica je MOBILNA naprava, NAS ni)

My point exactly. Celotna knjižnica mi je dostopna kadarkoli, na terasi, v spalnici, ..., brez nadležnega snemanja na kartice, usb ključke, ... V bistvu dostopam do iste vsebine, ki jo drugače predvajam preko xbmc na razpberry pi, ki je priklopljen na tv. Tega uporabim tudi za poslušanje glasbe. iPhona ali iPada pa za stremanje preko airplaya nanj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Vidim da si spregledal. Moja "opazka" se je nanašala na primer uporabe, kadar tablico neseš izven dosega domačega wifi omrežja
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
To pa je stvar osebnih preferenc. Marsikdo jo pa uporablja kot nadomestek prenosnika na "terenu".

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
počakaj še kak mesec na Samsung Note 2 10.1
smirk-1.gif

potem se pa odločaj med Apple in Note
wink-1.gif