nakup nove miške :)

en3rgie

Pripravnik
16. okt 2007
147
0
16
Ker sem že dodobra izrabil mojo 10let staro miško MX1000, me zanima katera miška ji je sedaj podobna oz. je naslednik te miške
smile-1.gif

Želim da je brezžična, ter da je bolj velika in težka kot je mx1000
smile-1.gif

http://www.logitech.com/en-us/support/783

en3rgie

Pripravnik
16. okt 2007
147
0
16
Super fantje, odgovorili ste mi na vsa vprašanja
smile-1.gif

NAVI_boy: ko enkrat malo bolj profesionalno uporabljaš miško in ti je pomembna baterija, natančno in lega v roki potem zelo občutiš razliko med miško za 10eur in 100
smile-1.gif
Z drugimi besedami povedano, z miško za 10€ se ne da delati...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pred zdajšnjo sem imel eno logitech brezžično zadevo za takratnih 40 eur. Modela ne vem več. Razlika med tisto in zdajšnjo mojo žično preprosto ni. Sem pa hotel prav žično miško. Uporabljam za vsakodnevno klikanje in za igranje iger. Razlike pač ne opazim. Vse je v glavi, če se enkrat tak navadiš
zmaga.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz sem imel MX1000 ..nekje dve leti, pa je odpovedala ... dobil sem dobropis, doplačal in vzel MX Revolution ... zelo zadovoljen ... sedaj je pomojem že ven iz garancije, je pa takrat stala malo manj kot 100€ ...

dela super, natančna, baterija tudi ok ... tudi z rdečim indkatorjem (low battery) še kar nekaj časa delaš .. v bistvu je nisem še nikoli toliko spraznu, da bi odpovedala ...

(pred to miško, pa sem vedno bil prepričan da je miška za 10€ zelo dobra ... in da so tisti ki dajo 100€ za miško mal čudni
smile-1.gif

Sedaj bi še enkrat enako kupu ...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz jo polnim tam nekje enkrat na teden. Se pa itak polni preko kabla tako da ni panike, jo lahko normalno uporabljaš med polnjenjem.

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Pri Logitechovem modelu M705 Marathon imam po 13 mesecih vsakodnevne uporabe (brez ugašanja) še 10% baterije.
Sepravi eno leto ne bi smel biti problem, z ugašanjem verjetno še bistveno dlje.

Ravnokar opazil, da Logitech na svoji spletni strani za ta model navaja, da baterije lahko zdržijo tudi do tri leta.
Lp, Gašper

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jaz sem imel v M705 samo 1 baterijo in mi je zdržala nekje leto in pol tako da bo kar držalo tole.

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
33
Domžale
Prvič slišim, da dela tudi s samo eno baterijo. Sem takoj stestiral in po novem verjamem, ker prej verjetno ne bi.
grin1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Zakaj mislite da se ji reče marathon? Narejena je tako da dela z 1,5v in to precej dolgo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jaz imam še vedno mx1000. Sicer je že v bolj slabem stanju in vmes sta mi crknila že dva napajalnika, dela pa še vedno bolje kot večina novih mišk.

V službi sem dobil tudi MX Performance, a mi ni tako všeč. Sam senzor je sicer boljši, saj dela tudi na steklu in ostalih problematičnih površina, da pa se tudi kar na samo miški nastavljati dpi, tako da glede tega ni pripomb. Prisoten je tudi tisti hitro vrteči kolešček, ki se ga mehansko vklopi z tipko na sami miški. Dela ok, a kakšne hude potrebe po njem ni. Samo kolo za levo desno nima več gumbov, pač pa meri odklon, kar je bolje, a meni je v bistvu vseeno, saj tega ne oprabljam. Namesto drugega kolesa je zdaj pod palcem še en "neviden" gumb, pod palcem (v spodnji površini, kjer sicer počiva palec in misliš da je samo guma). Miška ima tudi usb priklop in se lahko med polnjenjem normalno uporablja (baterije so sicer normalne polnjive AA in ne namenski akumulator kot pri mx1000). Zelo pohvalnoo je da ima mišks unifying sprejemnik, tako da lahko na istega priklopiš še recimo tipkovnico)

In zdaj še slabe strani: oblika miške je drugačna, slabša kot pri mx1000. Miška je višja in krajša, kar sicer ne moti toliko, moti pa me (in to zelo) da je na desni strani spodaj dvignjen rob, in to ravno tam, kjer mi ponavadi počiva prst. Cela zadeva mi zato kar ne leži dobro v roki (morda se bom še navadil). Desni gumb (vsaj pri moji) ne prime enako kot levi, kar precej moti, tisti pod palcem pa je samo delno uporaben. Precej bolj uporabljan gumb "back" je previsoko in moraš precej dvigniti palec da ga pritisneš. Indikatorja za baterijo ni več oziroma so ledice še vedno tam, a ni več tako da posvetijo ko premakneš miško, pač pa samo ob vklopu. Iste ledice sicer kažejo tudi dpi nastavitev, tako da deluje vse skupaj malo zmedeno.

Tako da so občutki glede na visoko ceno nekoli mešani. Res kul je novi senzor in polnjenje med uporabo, moti pa oblika, a to je res moja osebna ocena. Miško tako priporočan, a jo je trbe prej vzeti v roko probati (sploh tisti, ki so imeli prej kakšne manjše zadeve)