Jaz imam še vedno mx1000. Sicer je že v bolj slabem stanju in vmes sta mi crknila že dva napajalnika, dela pa še vedno bolje kot večina novih mišk.
V službi sem dobil tudi MX Performance, a mi ni tako všeč. Sam senzor je sicer boljši, saj dela tudi na steklu in ostalih problematičnih površina, da pa se tudi kar na samo miški nastavljati dpi, tako da glede tega ni pripomb. Prisoten je tudi tisti hitro vrteči kolešček, ki se ga mehansko vklopi z tipko na sami miški. Dela ok, a kakšne hude potrebe po njem ni. Samo kolo za levo desno nima več gumbov, pač pa meri odklon, kar je bolje, a meni je v bistvu vseeno, saj tega ne oprabljam. Namesto drugega kolesa je zdaj pod palcem še en "neviden" gumb, pod palcem (v spodnji površini, kjer sicer počiva palec in misliš da je samo guma). Miška ima tudi usb priklop in se lahko med polnjenjem normalno uporablja (baterije so sicer normalne polnjive AA in ne namenski akumulator kot pri mx1000). Zelo pohvalnoo je da ima mišks unifying sprejemnik, tako da lahko na istega priklopiš še recimo tipkovnico)
In zdaj še slabe strani: oblika miške je drugačna, slabša kot pri mx1000. Miška je višja in krajša, kar sicer ne moti toliko, moti pa me (in to zelo) da je na desni strani spodaj dvignjen rob, in to ravno tam, kjer mi ponavadi počiva prst. Cela zadeva mi zato kar ne leži dobro v roki (morda se bom še navadil). Desni gumb (vsaj pri moji) ne prime enako kot levi, kar precej moti, tisti pod palcem pa je samo delno uporaben. Precej bolj uporabljan gumb "back" je previsoko in moraš precej dvigniti palec da ga pritisneš. Indikatorja za baterijo ni več oziroma so ledice še vedno tam, a ni več tako da posvetijo ko premakneš miško, pač pa samo ob vklopu. Iste ledice sicer kažejo tudi dpi nastavitev, tako da deluje vse skupaj malo zmedeno.
Tako da so občutki glede na visoko ceno nekoli mešani. Res kul je novi senzor in polnjenje med uporabo, moti pa oblika, a to je res moja osebna ocena. Miško tako priporočan, a jo je trbe prej vzeti v roko probati (sploh tisti, ki so imeli prej kakšne manjše zadeve)