Nakup nepremičnine na javni dražbi?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.762
6.750
113
pri taščici
Kaj si hotel povedat?

Kaj lahko naredim s stanovanjem katerga je samo polovica na dražbi. Druga polovica je od žene, in je tudi pod hipoteko, ne vem pa kako servisirajo kredite. Sem pa videl danes da je stanovanje naseljeno.
ZK izpis je na 13 straneh!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Hanzi, to z nakupom polovice stanovanje je zgrešena investicija. postal boš polovični lastnik in potem?! Težave boš imel tudi s hipoteko, ker moraš ugotoviti kaj je pod hipoteko. Ali bi bil ti v tem primeru ogrožen? Ni rečeno, ker je dražba in če se draži polovica stanovanja, ki je prosta bremen, potem RECIMO, da hipoteke ne fašeš. Ampak hitro se lahko sodišče zmoti.
Če te nepremičnina zelo zanima, vzpostavi stik s to osebo in malo preveri kakšne namene oni imajo. Bodo ostali v stanovanju ne glede na posledice ali si mogoče že iščejo alternativo. Ko boš spregovoril dva stavka z njimi, ti bo hitro jasno kam pes taco moli.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Saj ne bo kupil, vidiš kake kvasi.

S polovico je izvedljivo, vendar marata biti dražbi ena za drugo. Je kolega tako nabavil bajto.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Glej ga glej vizonarja.
Citat:
Kaj si hotel povedat?

Kaj lahko naredim s stanovanjem katerga je samo polovica na dražbi. Druga polovica je od žene, in je tudi pod hipoteko, ne vem pa kako servisirajo kredite. Sem pa videl danes da je stanovanje naseljeno.
ZK izpis je na 13 straneh!
Kje tukaj Hanzi piše, da bo kupil obe polovici nepremčine. Kje tukaj piše, da se bo druga polovica prodajala? KJE?
BMK, kaj priše patriot, ker ve o dražbi toliko kot jaz. Ergo, nič napram Hanziju.

In preberi še enkrat kaj sem napisal. Kaj bo naredil z 1/2 stanovanja. Prodaja druge polovice pa ni na vidiku. ali pač je,. Ti ki si vizionar, boš vedel ne?!

Kdo je revež, pa poglej v ogledalo.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Se umikam tudi jaz.
bonk.gif

Res nimam pojma o dražbah, ker sem že parkrat kaj kupil in prodal...

Saj tudi o fuku največ vedo tisti alterjevci, ki pičke še od blizu niso videli...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.762
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Saj ne bo kupil, vidiš kake kvasi.

S polovico je izvedljivo, vendar marata biti dražbi ena za drugo. Je kolega tako nabavil bajto.
in v tm primeru to ne bo. kaj če na dražbo za drugo polovico dolžnik pripelje "kupca" ki dviguje ceno v nedogled, oziroma preko tržne cene. Kaj potem?
Sicer pa sem že zbral interne info: Dolžniki so se že večkrat delali norca iz plačevalnja storitev in so jih nato vedno tik pred dražbo plačali ali kako drugače poglihali. Delajo nekaj podobnega kot Vaskršič samo da oni najbrž dvigujejo pošto. Denarja jim tudi ne primanjkuje.
Sicer pa vasrksič je izravbal bajto pred odhodom.
http://www.rtvslo.si/slovenija...-druzina/281262

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.762
6.750
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Se umikam tudi jaz.
bonk.gif

Res nimam pojma o dražbah, ker sem že parkrat kaj kupil in prodal...

Saj tudi o fuku največ vedo tisti alterjevci, ki pičke še od blizu niso videli...
Kaj si prodal na dražbi?
Sicer pa več ob piru na moj strošek, ker je tole prepucavanje kdo ima daljšega BZ.
PA še softi se lahko pridruži, ni panike.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
nakup na javni dražbi je najbolj ziher nakup.

če kupiš polovičko stanovanja, boš moral s solastnico razdelit, bodisi v pogodbi bodisi v nepravdnem postopku. Dejansko izplačašđ ti solastnika ali on tebe. Traja pa to dolgo dolgo, zato skoraj ni interesa za nakup polovičk na dražbah.

Bivši lastnik je lahko not tako dolgo, kot določi sodišče- Gre pa za roke, ki se merijo v mesecih.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Vprašanje: zadnjič sem vplačal varščino za neko zemljo. No ker je zadeva odpadla me zanima koliko časa traja da vrnejo?
Lp

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Na dražbi je hiša enega lastnika. Sedaj me samo zanima koliko časa ima ta potem bivši lastnik da se izseli? Kaj če nima drugega stanovanja? Kakšni so roki in postopki pri tem?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.762
6.750
113
pri taščici
Jaz sem podobna vprašanja kar na sodišča naslavljal po emailu. Odgovor več ali manj dobil vedno, včasih na žalost precej dvoumen, ”političen”

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Spomnim se Jermanove oddaje, ko je nekdo na dražbi kupil hišo in se že nekaj let tožijo, ker ljudje nočejo ven...