Nakup nepremičnine na javni dražbi?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ah daj no. Jaz se eno kupil že pred sedmimi leti, pa ni bilo problema. preko monete si nakazal 204 SIT in dobil ZK izpisek na mail...
no in potem si izvedel kdo je lastnik. Kako si pa potem ugotovil v kakšnem stanju je nepremičnina? Koliko je stara? Kako je zidana? Ali je izlirana? Kakšno kurjavo ima? Tako da si se zapeljal pogledat?
Ni problema. Se pač zapelješ. Ampak potem ko vidiš kakšne odredbe dajajo določena sodišča, pa ugotoviš, da se zaradi skrbnosti sodnice ni treba zapeljati nikamor. Na podlagi odredbe se v trenutku odločiš ali je nepremičnina zanimiva ali ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
no in potem si izvedel kdo je lastnik. Kako si pa potem ugotovil v kakšnem stanju je nepremičnina? Koliko je stara? Kako je zidana? Ali je izlirana? Kakšno kurjavo ima? Tako da si se zapeljal pogledat?

Da. S svojim cenilcem.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Uf, stari ti pa imaš denar. Takrat ko sem kupoval nepremičino in sem gledal dražbe, bi po tvoje moral vsak mesec odkartat za cenilca in nevem kolikokrat plačat vpogled v ZK.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Uf, stari ti pa imaš denar. Takrat ko sem kupoval nepremičino in sem gledal dražbe, bi po tvoje moral vsak mesec odkartat za cenilca in nevem kolikokrat plačat vpogled v ZK.

Tvoj problem. Jaz imam cenilca v žlahti in sem "plačilni problem" rešil s par piri.
evil.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:

Tvoj problem. Jaz imam cenilca v žlahti in sem "plačilni problem" rešil s par piri.
evil.gif
Ni bilo problemov. Sem se znašel na drug način. Če nisi razumel....
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
Softi: za tvojo zeljeno ceno nepremicnina najbrz na drazbi ne bo nikdar prodana. Na 2.,3 drazbi pa itak gremo na polovico in ce ne bo veliko hijen ki bi se med sabo grizle bos dobil polovico. Bistveno vec bi dobil s prodajo preko agencije, pa se stroskom se izognes. Ti pa ves, ce je v tvojem primeru to sploh mozno.
Lahko pa das prodajo neki agenciji, bos vsaj videl koliko bi potencialni kupci res dali za bajto. Hijene vec kot kupci ne bodo dali

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne morem prodat, ker jedina vztraja na nemogočem. realno bi lahko dobil 250k.
naslednji mesec gre na izterjavo, ker banki ne morem plačevat.
pač eni majo zastonj odvetnike in se drkajo, mene pa stane 500€ skoraj mesečno. istočasno pa jedina zahteva nemogoče.

živi v bajti, ima polno rit vsega. računov ne plačuje. v trehz mesecih sem namesto nje plačal 300€ telekoma. noče vrnit. zavarovanja hiše noče plačat. hoče pa 150 jurjov, čeprav nima več kot 1/3 vložka. zato vsem rečem adijo in nej banka prodaja, rubežniki nosijo, naj vsak vzame kar rabi.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Tole tvojo jedino bi moral že od začetka na trdo primit. Si jo preveč crkljal, jedino, zdej pa imaš hudiča.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Po pisanju sodisca, dolznik ni dolzan pokazat nepremicnine.
Kaj ti potem nuca ogled z lastnim cenilcem?
A to je pisalo v odredbi. Ker pri merni v enem primeru sem dal predlog za ogled in je sodišče določilo datum ogleda.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.760
6.750
113
pri taščici
odgovor sodišča
Citat:
Glede ogleda nepremičnine ima vsakdo pravico zaprositi za ogled, sodišče pa o predlogu odloči s sklepom in tudi določi prisotnost izvršitelja - stroški ogleda bremenijo potencialnega kupca. Opozoriti pa velja, da je ogled uspešen samo v primeru, če dolžnik sodeluje, če ne odpre, se notranjosti nepremičnine pač ne da videti, saj nasilnega vstopa za ogled nepremičnine po zakonu ni
Sicer pa vidim da kar berejo in odgovarjajo na mejle. jim bo treba kar težit. Mogoče jim je pa v interesu kljub vsem napakam kaj prodat.